Rørt torskerognssalat


Rørt torskerognssalat er så lækkert til madpakkerne, til sprødt ristet rugbrød, en bagel fyldt med salat og sprøde grøntsager og hvis man kommer lidt ekstra cremefraiche i og bruger 18 %, så kan den såmænd også bruges som dip til grøntsagsstænger.
Når der er torskerogn i sæson i slutningen af vinteren, så er det toplækkert og skønt med rørt torskerogn til en lækker søndagsfrokost – og resten af året, smager den også herligt med en torskerogn klar til brug.
Kom endelig flere krydderurter i efter smag og alt efter hvad køkkenhaven og krukkerne byder på; dild, oregano, timian er fx herligt til.
Rørt torskerognssalat
- 200 g torskerogn
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk cremefraiche 38%
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 spsk kapers, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Kom torskerogn, mayonnaise, cremefraiche, citronsaft og lidt revet citronskal i en skål og rør det godt sammen til konsistensen er ensartet og lækker cremet.
Smag til med purløg, kapers, salt, peber og evt ekstra citronskal eller cremefraiche efter smag og behag.
Super lækker variation af torkerogn, som ellers godt kan blive lidt ensformige:-)
♡ tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Er det med dåsetorskerogn du laver det??
Hej Karin,
Ja, det står i introteksten over opskriften :)
Frisk torskerogn i sæson, (jan-feb) og ellers ja, fra dåse eller lign
Kh AC
Jeg er vokset op med torskerognssalat. Altid et hit, -også i dag hos mine børn. Men vores udgave var uden citron, purløg og kapers. I stedet var der karry i og et lille drys paprika ovenpå. Jeg skal helt klart prøve din variant. ;-)
Altid skønt med lidt inspiration til variation :) Må prøve med paprika og karry
Kh AC
har du prøvet med røget torskerogn? Den er bare go’
Lisse
God ide! Det må prøves :)
Kan den evt fryses?
Jeg har ikke testet det, så skal ikke helt kunne sige hvordan den bliver efter optøning.
Kh AC