Stenbiderrogn på spinatblinis


Stenbiderrogn er et sandt forårstegn – og det på trods af at vi vågner til en snedækket have i dag – og den friske lækre nordiske kaviar, er en spise som vi ser frem til hvert forår. Fuldstændig på samme måde, som man kan glæde sig til at at se årets første vintergæk.
I fredags fejrede vi, at det var weekend med hjemmelavede blinis med spinat, frisk stenbiderrogn og kold hvidvin. Det er de små ting, der gør det hele så dejligt og det bliver næsten ikke bedre end det!
I får lige min opskrift på de skønne spinatblinis.
Arbejdstid 25 min.
Antal 30 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spinatblinis med stenbiderrogn
- 3 dl mælk
- 80 g spinat, frisk
- 15 g gær
- 150 g boghvedemel
- 100 g grahamsmel
- 50 g hvedemel
- 2 æg
- 0,50 tsk salt
- 2 spsk smør, til stegning
- Serveres med
- 300 g stenbiderrogn
- 150 g cremefraiche 18 %
- 1 rødløg, finthakket
- 1 håndfuld frisk dild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bring en gryde med ½ liter vand i kog.
Kom spinaten i gryden og kog i 30 sekunder, tag spinaten op i en sigte og pres vandet godt fra. Lad det køle lidt af og hak spinaten fint.
Rør gær ud i mælk i en skål. Tilsæt boghvedemel, hvedemel, grahamsmel, salt og æggeblommer i dejen, pisk det sammen og kom spinaten i.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i skålen med et rent viskestykke over i ca. 30 minutter.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Varm smør på en pande ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Når de er gyldne og færdigstegte på den ene side, vendes de og steges færdig på den anden side.
Servering
De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, finthakket rødløg, cremefraiche og frisk dild.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej :-)
Hvis jeg laver blinis dagen før, skal de så overnatte i køleskabet?
Kan man bytte cremefraichen ud med din opskrift på rygeostecreme?
Mvh Eva
De kan fint laves dagen før og kan evt lunes igen inden servering, hvis du har tid og mulighed for det.
Jeg har ikke prøvet dem med rygeostcreme, det lyder spændende, så lad mig endelig høre om det bliver godt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg erstatte boghvedemel med noget andet?
Du kan bruge hvedemel :)
Kh AC
Hej …
Mange tak for dine skønne opskrifter, elsker at følge dig.
Kan man lave de Blinis eks dagen før, eller kan de fryses ned ?
Mvh Ditte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak :)
Du kan fint lave dem dagen før og de kan også fryses
Kh AC
Tak ?