Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stenbiderrogn-pa-spinatblinis/

Stenbiderrogn på spinatblinis

Stenbiderrogn er et sandt forårstegn – og det på trods af at vi vågner til en snedækket have i dag – og den friske lækre nordiske kaviar, er en spise som vi ser frem til hvert forår. Fuldstændig på samme måde, som man kan glæde sig til at at se årets første vintergæk.

I fredags fejrede vi, at det var weekend med hjemmelavede blinis med spinat, frisk stenbiderrogn og kold hvidvin. Det er de små ting, der gør det hele så dejligt og det bliver næsten ikke bedre end det!

I får lige min opskrift på de skønne spinatblinis.

PT40M

Spinatblinis med stenbiderrogn

Tid i alt40 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 80 g spinat, frisk
  • 15 g gær
  • 150 g boghvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 0,50 tsk salt
  • 2 spsk smør, til stegning
  • Serveres med
  • 300 g stenbiderrogn
  • 150 g cremefraiche 18 %
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 håndfuld frisk dild
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Bring en gryde med ½ liter vand i kog.

Kom spinaten i gryden og kog i 30 sekunder, tag spinaten op i en sigte og pres vandet godt fra. Lad det køle lidt af og hak spinaten fint.

Rør gær ud i mælk i en skål. Tilsæt boghvedemel, hvedemel, grahamsmel, salt og æggeblommer i dejen, pisk det sammen og kom spinaten i.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i skålen med et rent viskestykke over i ca. 30 minutter.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Varm smør på en pande ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Når de er gyldne og færdigstegte på den ene side, vendes de og steges færdig på den anden side.

Servering
De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, finthakket rødløg, cremefraiche og frisk dild.