Luksus stjerneskud


Luksus stjerneskud toppet med håndpillede rejer, dild, stenbiderrogn, asparges og selvfølgelig den helt klassiske skaldyrsdressing til – og så et glas kølig hvidvin til at nyde til den skønne ret. Luksus nydelse for smagsløgene!
Forsommeren er den perfekte årstid for et godt og klassisk stjerneskud med en af årstidens dejligste råvarer; de danske asparges.
Med lækre rødspættefiletter hos fiskehandler, håndpillede rejer og lækker fersk stenbiderrogn. Stenbiderrogn passer perfekt til stjerneskuddet, som blev en rigtig sommermenu med de lækreste danske hvide og grønne asparges.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Luksus Stjerneskud
- Fisk
- 8 rødspættefilet
- 1 spsk hvedemel
- 50 g rasp
- 1 æg
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 0,50 dl hvidvin
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 100 g rejer
- 100 g stenbiderrogn
- Asparges
- 4 hvide asparges
- 4 grønne asparges
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 citron, 1 spsk saft herfra
- 1 knivspids sød paprika
- 1 knivspids røget paprika
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 skiver brød
- 4 håndfulde grøn salat, til anretning
- 12 skiver agurk
- 1 citron, skåret i både
- 2 håndfulde frisk dild, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør dressingen
Rør creme fraiche, mayo og tomatpure sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og en smule paprika. Hvis du har røget paprika, så prøv at komme en smule i, det giver en lækker smag men kan undværes.
Dampet rødspættefilet
Krydr halvdelen af rødspættefiletterne med salt og peber. Rul dem sammen, og anret i et smurt ovnfast fad. Hæld hvidvin over og sæt dem i ovnen med en ovnfast tallerken over. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 10-15 minutter.
Stegt rødspættefilet
Dup filetterne tørre med køkkenrulle og drys dem med lidt mel. Vend filetterne i sammenpisket æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber. Steg fiskefiletterne på en pande i smør og olie.
Asparges
Skræl de hvide asparges med en tyndskræller og skær den trævlede ende af. Damp dem i 3 minutter i kogende vand tilsat salt, peber og en citronbåd.
Knæk enderne af de grønne asparges. Varm en pande op og lad smørret bruse af på panden. Lynsteg de grønne aspargen i 1-2 minutter og smag dem til med salt og friskkværnet peber.
Skær begge asparges i stykker a 2-3 cm længde.
Anretning
Smør brødskiverne med smør og anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurk og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg vil lave stjerneskud
Kan jeg lave fisken en halvtime før og holde det lunt i ovnen. Skal fiskefileter være bløde eller sprøde.
Tak for skønne opskrifter.
Hej Kirsten
Du kan godt holde dem lune på en rist i ovnen ved 75 grader i 20-30 minutter, hvis de blot kan være lidt knap 1 minuts tid fra at være helt færdigstegt på panden, så tilberedes de langsomt færdig i ovnen og bør ikke blive tørre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Kan retten forberedes i forvejen?
Hilsen Birgitte
Hej Birgitte
Dressingen kan røres sammen 1-2 dage før og fisken kan paneres et par timer i forvejen og steges lige umiddelbart inden serveringen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Efter min smag vil jeg anbefale noget andet end koncentreret tomatpure. Trods irøring af mere creme fraise og mayonaise – og endog noget palmesukker – havde dressingen stadig en skarpe smag. Måske ketcup eller bare flåede tomater er bedre. Vil jeg prøve næste gang.
Hej Søren
Det er selvfølgelig smag og behag, og der kan være forskel på både bitterheden i forskellige varianter af tomatpure + ikke mindst hvordan vi hverisær oplever smagen af bittert, da det er genetisk bestemt.
Med det du skriver, så vil jeg anbefale dig at smage til med ketchup efter smag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine