Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luksus-stjerneskud/ Aftensmad Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Nytår, Påskefrokost, Sommer

Luksus stjerneskud

Luksus stjerneskud toppet med håndpillede rejer, dild, stenbiderrogn, asparges og selvfølgelig den helt klassiske skaldyrsdressing til – og så et glas kølig hvidvin til at nyde til den skønne ret. Luksus nydelse for smagsløgene!

Forsommeren er den perfekte årstid for et godt og klassisk stjerneskud med en af årstidens dejligste råvarer; de danske asparges.

Med lækre rødspættefiletter hos fiskehandler, håndpillede rejer og lækker fersk stenbiderrogn. Stenbiderrogn passer perfekt til stjerneskuddet, som blev en rigtig sommermenu med de lækreste danske hvide og grønne asparges.

Luksus Stjerneskud
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Fisk
  • 8 rødspættefilet
  • 1 spsk hvedemel
  • 50 g rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 0,50 dl hvidvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 100 g rejer
  • 100 g stenbiderrogn
  • Asparges
  • 4 hvide asparges
  • 4 grønne asparges
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 citron, 1 spsk saft herfra
  • 1 knivspids sød paprika
  • 1 knivspids røget paprika
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 skiver brød
  • 4 håndfulde grøn salat, til anretning
  • 12 skiver agurk
  • 1 citron, skåret i både
  • 2 håndfulde frisk dild, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør dressingen
Rør creme fraiche, mayo og tomatpure sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og en smule paprika. Hvis du har røget paprika, så prøv at komme en smule i, det giver en lækker smag men kan undværes.

Dampet rødspættefilet
Krydr halvdelen af rødspættefiletterne med salt og peber. Rul dem sammen, og anret i et smurt ovnfast fad. Hæld hvidvin over og sæt dem i ovnen med en ovnfast tallerken over. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 10-15 minutter.

Stegt rødspættefilet
Dup filetterne tørre med køkkenrulle og drys dem med lidt mel. Vend filetterne i sammenpisket æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber. Steg fiskefiletterne på en pande i smør og olie.

Asparges
Skræl de hvide asparges med en tyndskræller og skær den trævlede ende af. Damp dem i 3 minutter i kogende vand tilsat salt, peber og en citronbåd.

Knæk enderne af de grønne asparges. Varm en pande op og lad smørret bruse af på panden. Lynsteg de grønne aspargen i 1-2 minutter og smag dem til med salt og friskkværnet peber.

Skær begge asparges i stykker a 2-3 cm længde.

Anretning
Smør brødskiverne med smør og anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurk og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.