Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luksus-stjerneskud/

Luksus stjerneskud

Det er på mange måder den perfekte årstid for et godt og klassisk stjerneskud og hvorfor så ikke tilberede det allerlækreste og bedste luksus stjerneskud med en af årstidens dejligste råvarer; de danske asparges.

Så det var lige hvad vi gjorde i lørdags hjemme hos os.

Der blev købt lækre rødspættefiletter hos fiskehandler, håndpillede rejer og lækker fersk stenbiderrogn.

Stenbiderrogn passer bare perfekt til stjerneskuddet, som blev en rigtig sommermenu med de lækreste danske hvide og grønne asparges.

PT45M

Luksus Stjerneskud

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 skiver brød
  • Fisk
  • 8 rødspættefiletter
  • 1 spsk hvedemel
  • 50 g rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1/2 dl hvidvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 100 g rejer
  • 100 g stenbiderrogn, i sæsonen, kan undlades
  • Topping
  • 4 hvide asparges
  • 4 grønne asparges
  • 12 skiver agurker
  • 1 citron, skåret i både
  • 4 håndfulde grøn salat, til anretning
  • 2 håndfulde frisk dild, til pynt
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 citron, 1 spsk saft herfra
  • 1 knivspids sød paprika
  • 1 knivspids røget paprika, (kan undlades)
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør dressingen
Creme fraiche, mayo og tomatpure røres godt sammen.

Smag til med salt, peber, citronsaft og en smule paprika. Hvis du har røget paprika, så prøv at komme en smule i, det giveren lækker smag men kan snildt undværes.

Dampet rødspættefilet
Krydr 4 rødspættefiletter med salt og peber og rul dem sammen, hvorefter de anrettes i et lille fad og overhældes med hvidvin.

Sæt dem i ovnen med en ovnfast tallerken over ved 175 grader og damp fiskefiletterne i ca 10-15 minutter.

Stegt rødspættefilet
Dup filetterne tørre med køkkenrulle

Drys dem med lidt mel, hvorefter de vendes først i det sammenpiskede æg og derefter i en dyb tallerken med rasp, salt og peber.

Steg dem på en pande i smør og olie.

Asparges
De hvide asparges skrælles fint med en tyndskræller

Skær den trævlede ende af og damp dem i 3 minutter i kogende vand tilsat salt, peber og en citronbåd.

De grønne asparges knækkes i enden, hvor de knækker naturligt af

Lynsteges på en pande med smør og drysses derefter med en smule salt og peber.

Skær begge asparges i stykker a 2-3 cm længde.

Anretning
Placer en skive godt brød på en tallerken, og smør det med lidt smør.

Anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurk og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.