Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laks-med-spinat/ Aftensmad Fisk & Skaldyr, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Laks med spinat og grønt i fad

Denne opskrift på laks med spinat og grønt i fad er dejlig hverdagsvenlig og smækfyldt med grøntsager af spinat, fintsnittet spidskål og groftrevet squash, som bliver lækkert sammen med den cremede flødeost.

Det er super nemt og hurtigt at lave retten, og den passer mest sig selv i ovnen, så kan snildt passe den ind i en travl hverdag, hvor der ikke er så meget tid til madlavningen.

Serveret med en skål ris til, så udgør det et dejligt og mættende måltid.

Prøv også: få flere opskrifter med fisk her >>

PT40MPT20M4

Laks med spinat og grønt i fad

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 150 g flødeost, naturel
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g spinat, finthakket
  • 150 g spidskål, fintstrimlet
  • 150 g squash, groftrevet
  • 600 g laksefilet
  • 1 tsk olivenolie
  • 10 g smør
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg i i olivenolie på en stor pande, til løgene er klare og bløde. Kom flødeost og grøntsagsboullion på panden og rør sammen til det er helt ensartet, smag til med salt og peber.

Kom spinat, spidskål på panden og vend det godt sammen til spinaten falder let sammen. Kom blandingen i et smurt ovnfast fad, sammen med squash og vend det alle grøntsagerne godt sammen. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter.

Sæt laksefiletterne på grøntsagerne og bag videre i cirka 14-16 minutter laksen er perfekt mør.

Kog imens risene efter anvisning på emballagen.

Server grøntsager og laks med ris.