Teriyaki laks med sesam og grønt


Saftig teriyaki laks med sesam, serveret med lynstegte grøntsager i en lækker krydret marinade og med ris. Mums, det smager godt! Dejlig smovset og fyldt med god smag.
Retten er hurtig at bikse sammen, gør alle grøntsagerne klar og rør marinaderne sammen på forhånd. Sæt risen til at koge og så går det ellers tjept med at få lavet et dejligt måltid, for både laks og grøntsager skal blot lyntilberedes, så beholder det nemlig både saftigheden og lidt sprødhed til det grønne.
Prøv også: opskrift på fiskekager i bowl med ris >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Teriyakilaks med sesam og grønt
- Teriyakimarinade
- 3 spsk teriyaki
- 1 spsk soja
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 spsk brun farin
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk riseddike
- 1 spsk sesamolie
- Laks og sesam
- 600 g laksefilet, skåret i tern på 2 cm
- 25 g sesamfrø
- Stegt asiatisk kål med pak choi
- 4 gulerødder, i tynde stave
- 400 g spidskål, fintstrimlet
- 400 g pak choi, groftstrimlet
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 tsk soja
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk sesamolie
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 30 g sesamfrø
- 1 lime, i både
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog ris efter anvisning på emballagen.
Teriyakilaks med sesam og grønt
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Vend laksetern med marinaden og kom på en bageplade med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 7-10 minutter til laksen er perfekt tilberedt.
Stegt asiatisk kål med pak choi
Rør grøntsagsboullion, karrypasta, soja, hvidløg og ingefær sammen i en skål, til det er en ensartet marinade.
Steg gulerødder, spidskål og pak choi i olie på en pande ved middelvarme til kålen falder sammen. Hæld marinaden på panden med kål og vend det godt sammen. Smag til med lidt limesaft.
Server teriyaki laks med ris og lynstegte grøntsager. Drys med sesamfrø og koriander eller persille inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tager du skindet af laksen først?
Hej Bente
Det gør jeg som regel først efter den er tilberedt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan jeg bruge en købt teriyaki sauce i stedet for selv at lave den?
Hej Inger
Teriakymarinaden er ikke det samme som den teriakysauce, man køber i supermarkedet – men den færdigkøbte sauce indgår i marinaden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Tak for mange lækre opskrifter! Mht denne her….. laksen blev super lækker og velsmagende med den marinade, men holy moly marinaden/saucen til grøntsagerne var stærk. Jeg vil nærmest kalde den uspiselig, og vi elsker stærk mad. Jeg tilsatte ca 3 skefulde brun farin til saucen, og vi syntes stadigvæk, at den havde rigeligt med bid. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men måske det har noget at gøre med, at jeg bruger en rød karrypasta fra en asiatisk butik – måske den er stærkere i smagen. Hvad bruger du i denne opskrift?
Opskriften er dog stadigvæk “en keeper”, men vil nøjes med 1/3 så meget rød karry pasta næste gang.
Tusind tak for din søde hilsen.
Uh ja, det er helt sikkert en stærk karrypasta du har fat i. Til opskriften her har jeg brugt den fra supermarkedet, den er mild og ikke særlig stærk.
Du må endelig prøve den igen, med 1/3 mængde af den stærke karrypaste :)
Kh Ann-Christine