Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/teriyaki-laks-med-sesam-og-groent/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Fisk & Skaldyr, Forår, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Teriyaki laks med sesam og grønt

Saftig teriyaki laks med sesam, serveret med lynstegte grøntsager i en lækker krydret marinade og med ris. Mums, det smager godt! Dejlig smovset og fyldt med god smag.

Retten er hurtig at bikse sammen, gør alle grøntsagerne klar og rør marinaderne sammen på forhånd. Sæt risen til at koge og så går det ellers tjept med at få lavet et dejligt måltid, for både laks og grøntsager skal blot lyntilberedes, så beholder det nemlig både saftigheden og lidt sprødhed til det grønne.

Prøv også: opskrift på fiskekager i bowl med ris >>

Teriyakilaks med sesam og grønt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Teriyakimarinade
  • 3 spsk teriyaki
  • 1 spsk soja
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk riseddike
  • 1 spsk sesamolie
  • Laks og sesam
  • 600 g laksefilet, skåret i tern på 2 cm
  • 25 g sesamfrø
  • Stegt asiatisk kål med pak choi
  • 4 gulerod, i tynde stave
  • 400 g spidskål, fintstrimlet
  • 400 g pak choy, groftstrimlet
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 tsk soja
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk sesamolie
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris
  • 30 g sesamfrø
  • 1 lime, i både
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog ris efter anvisning på emballagen.

Teriyakilaks med sesam og grønt
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Vend laksetern med marinaden og kom på en bageplade med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 7-10 minutter til laksen er perfekt tilberedt.

Stegt asiatisk kål med pak choi
Rør grøntsagsboullion, karrypasta, soja, hvidløg og ingefær sammen i en skål, til det er en ensartet marinade.

Steg gulerødder, spidskål og pak choi i olie på en pande ved middelvarme til kålen falder sammen. Hæld marinaden på panden med kål og vend det godt sammen. Smag til med lidt limesaft.

Server teriyaki laks med ris og lynstegte grøntsager. Drys med sesamfrø og koriander eller persille inden servering.