Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blinis-med-stenbiderrogn/

Blinis med stenbiderrogn

Den første smag af foråret i køkkenet er uden tvivl den friske stenbiderrogn – det er akkurat lige så stor en fryd som når man spotter den første vintergæk i haven hvert år.

Foråret er på vej, stenbiderrognen er landet og fåes frisk og lækker hos fiskehandleren. Stenbiderrogn er i sæson fra februar til starten af maj, alt afhængig af vejret. Den friske stenbiderrogn er fantastisk lækkert i selskab med nylavede blinis, cremefraice, dild, rødløg og et glas kølig hvidvin. Det er smagen af forår!

Prøv også: min opskrift på luksus stjerneskud >>

PT45Mter

Stenbiderrogn på blinis

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Lun mælken lidt og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen.

Lad dejen hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 min.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Smelt smør på en pande og kom små klatter dej på med en spiseske. Steg blinis gyldne på begge sider.

De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakkede rødløg, en klat creme fraice og en lille kvist dild.