Blinis med stenbiderrogn


Den første smag af foråret i køkkenet er uden tvivl den friske stenbiderrogn – det er akkurat lige så stor en fryd som når man spotter den første vintergæk i haven hvert år.
Foråret er på vej, stenbiderrognen er landet og fåes frisk og lækker hos fiskehandleren. Stenbiderrogn er i sæson fra februar til starten af maj, alt afhængig af vejret. Den friske stenbiderrogn er fantastisk lækkert i selskab med nylavede blinis, cremefraice, dild, rødløg og et glas kølig hvidvin. Det er smagen af forår!
Prøv også: min opskrift på luksus stjerneskud >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stenbiderrogn på blinis
- Blinis
- 2 dl mælk, stuetempereret
- 20 g gær
- 100 g boghvedemel
- 50 g hvedemel
- 1 æg
- 0,50 tsk salt
- 1 spsk smør, til at stege i
- Derudover
- 200 g stenbiderrogn, frisk
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 rødløg, finthakket
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 håndfuld frisk dild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken, pisk derefter boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen. Sæt æggehviden til side til senere.
Lad dejen hæve med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 1 time.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Smelt smør på en pande og kom små klatter dej på med en spiseske. Steg blinis gyldne på begge sider.
Anret de lune blinis med stenbiderrogn, creme fraice, rødløg, purløg og dild
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis jeg ikke kan finde boghvedemel kan jeg så godt kun holde mig til at bruge hvedemel?
Ja, det går også fint
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Gær. Du skriver 20g her på siden, men 12g i videon – hvad er korrekt?
Jeg bruger 20 g, til hævetiden på en time. Men har du længere tid kan du fint bruge mindre gær og lade den hæve lidt længere.
Hævetiden kommer også an på hvor varmt der er i køkkenet, så derfor har jeg justeret den lidt op ift videoen :)
God fornøjelse med dem
Kh Ann-Christine
Hvor mange gr. Gør hvis jeg ganger opskriften med 8?
Passer det at der bliver ca. 16 blinis på den opskrift du har til 4 Pers.?
Skal du lave blinis til 32 personer (opskriften x 8) så ville jeg bruge omkring 50 g gær. Der bliver 4-5 blinis pr person.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bage dem om formiddagen, køle af og pynte dem om eftermiddagen og så servere dem om aftenen.
De skal gerne kort lunes og anrettes først lige inden servering, men ellers ja, du kan fint stege dem tidligere og køle dem af.
Kh Ann-Christine