Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-i-fad-med-honning-og-sennep/

Kylling i fad med honning og sennep

Jeg er temmelig vild med kombinationen af honning og sennep i mit køkken og bruger ofte den blanding i marinader, vinaigrette og lign.

Lige netop sådan en salat spiste vi til denne lækre ret med kylling og da honning, sennep og citron går igen i begge retter, så komplimentere de hinanden på allerbedste vis og der mangler ikke meget andet end lidt nye danske kartofler, vendt i smør og krydderurter (og så lidt sommer og solskin).

Min yndlingsvinaigrette til grønne salater består af honning, sennep, citronsaft eller æbleeddike og olivenolie rørt godt sammen og så ellers bare vendt rundt i en gang grønne salatblade. Lidt nødder og bær på toppen og så er den i vinkel! Det er SÅ nemt, og smager og ser tilmed ud, som om man har gjort sig lidt mere umage tidsmæssigt, end de få minutter det lige tog at lave den.

PT1H

Kylling med honning og sennep

4 pers.     1 time
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Halver kyllingen, hvis det er en hel kylling der skal tilberedes, og skær den op i passende stykker. Hvis det er store kyllingebryst, så halver dem. (Andre udskæringer kan i øvrigt også fint bruges.)

Bland honning, sennep, citronskal, 2 kviste rosmarin og citronsaft sammen og vend kyllingestykkerne i marinaden. Krydr med salt og peber og lad det stå på køl i minimum en halv times tid, gerne længere.

Smør et ovnfast fad med smør. Anret kyllingen deri og sæt fadet i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 30 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Pynt med friske rosmarinblade og server med kartofler (fx nye danske kartofler vendt i smør og finthakkede krydderurter, flødekartofler eller tryllekartofler) en stor skål grøn salat og måske et glas god vin – en perfekt lørdagsmenu, som også er nem og god på lidt travlere hverdage.