Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartofler-med-stenbiderrogn/

Saltbagte kartofler med stenbiderrogn

Kartofler med stenbiderrogn er så lækkert og er oplagt at servere til påskefrokosten og andre skønne anledninger her i foråret – stenbiderrognens sæson.

Denne ret er dejlig som en forret, men jeg kunne også sagtens servere den som en del af et rart måltid med flere småretter og måske en god salat eller to til. Sådan rigtig hyggemad, med forskelligt lækkert på bordet og et glas kold hvidvin i glasset, så kan man godt mærke at foråret er ved at være godt på vej.

Prøv også: opskrift på knuste kartofler med stenbiderrogn >>

PT45M

Saltbagte kartofler med stenbiderrogn

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 kg babykartofler, skrubbede
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 spsk olivenolie
  • Urtecreme
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
  • 0,50 håndfuld purløg, finthakket
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal og saft herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 100 g stenbiderrogn
  • 2 spsk purløg, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dup kartoflerne helt tørre i et rent viskestykke og lav et lille kryds i hver kartoffel.

Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir og vend dem i olie og derefter i salt. Knus salten let, hvis det er meget grove flager. Vend dem godt, så olie og salt er godt fordelt på kartoflerne.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter eller til de er møre. Lad kartoflerne køle helt af på køkkenbordet.

Urtecreme
Rør cremefraiche, finthakket dild og purløg godt sammen i en skål. Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.

Anretning
Giv kartoflerne et lille tryk, hvis de ikke har åbnet sig, der hvor krydset er. Anret kartoflerne på et fad med en lille skefuld urtecreme og en skefuld stenbiderrogn i hver kartoffel og drys med lidt finthakket purløg.