Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/torsk-med-cremet-polenta-og-svampe/

Torsk med cremet polenta og svampe

Denne ret med torsk og cremet polenta er virkelig så lækker, velsmagende og indbydende.
Man kan snildt servere den til gæster og som en weekendret, men den er ikke mere tidskrævende end at man lige så fint kan servere den til en dejlig hverdagsaften.

Pandestegt torsk smager vidunderligt og er perfekt sammen med en super cremet poleta, svampe med salvie og masser af god smag  Server med et godt glas køligt hvidvin, hvis du har lyst til det.

Prøv også: opskrift på fiskeburger >>

PT35M

Torsk med cremet polenta og svampe

Tid i alt35 min.
Arbejdstid35 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 600 g torskefilet
  • 200 g champignon, i kvarte
  • 2 frisk salvie, blade
  • 1 rødløg, skåret i både
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • 20 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Cremet polenta
  • 6 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 200 g polenta mel
  • 30 g smør
  • 50 g parmesan, eller anden hård ost, fintrevet
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 100 g rucola
  • 25 g parmesan, friskrevet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Cremet polenta
Kom vand og mælk i en gryde og kog det op. Pisk polentagryn i og bring det op til kogepunktet. Skrue ned til laveste varme og læg låg på. Lad polentaen trække til den er mør og cremet. Rør smør og friskrevet parmesan i og smag til med salt og peber og citronskal.

Svampe
Rist svampene på en varm pande i smør med salvie og løg. Rist til svampene har fået en flot gylden farve.

Torsk
Steg fisken med skindsiden ned på en varm pande med olie. Steg den i cirka 5-6 minutter på skindsiden. Kom smør på panden, krydr fisken med salt og peber og vend den om. Steg videre i 30 sekunder og anret fisken.

Servering
Anret den cremede polenta på tallerkener med torsk, svampe. Drys polenten a med parmesan og rucola.