Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/muslinger-moules-frites/

Muslinger i hvidvin og flødesauce – Moules Frites

Muslinger i hvidvin med lækre hjemmelavede håndskårne, olierede groftsaltede ovnbagte sprøde fritter –  det er en af familiefavoritterne blandt os alle fire herhjemme hos os.

Moules Frites er en skøn ret til både festlige lejligheder og til en særlig aften med familien. Den cremede smagsfyldte flødesauce, med de skønne muslinger, et snert chili og sprøde fritter til, det er en vidunderlig spise, som er enormt hyggelig at samles ved bordet om.

Foruden de sprøde fritter, så serverer jeg gerne en enkel salat samt et godt brød til, kølig tør hvidvin til de voksne og skøn hyldeblomst til børnene ♡

Prøv også: bedste opskrift på hjemmelavet bearnaise >>

PT40M

Muslinger i hvidvin og flødesauce – Moules Frites

4 pers.    40 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Kartoflerne
Skrub kartoflerne godt, så de er helt rene. Skær dem i både eller i pommes frites stave.Vend dem i olie og salt og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 30-40 minutter til de er sprøde.

Muslinger
Muslingerne renses og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og helt fine)

Løg, chili og hvidløg sauteres i olivenolie i en stor gryde, til de er lækkert gyldne og gennemsigtige. Ca 3-4 minutter ved middelvarme. Kom muslingerne og hvidvin i og vend det hele sammen.

Låg på gryden, skru op for varmen, det skal koge og vent i 5-10 min.

Når muslingerne åbner sig, sigtes suppevandet fra i en mindre gryde. Muslingerne bliver i den store gryde med låg på for at holde varmen.

Suppevandet koges ind til 1 dl fond. Der skrues op for varmen og så skal det ellers boblekoge i x-antal minutter. Det går forholdsvis stærkt. Mellem 5-15 minutter, så hold godt øje med at det ikke koger tørt. For så er det hele ødelagt og det vil være rigtig ærgerligt… Når der er cirka en dl fond tilbage, tilsættes fløde. Kog kort op og smag til med salt og peber.

Det hele vendes sammen med muslingerne og den finthakkede bredbladet persille.

Serveres i dybe tallerkner med håndskårne ovnbagte fritter.

(husk at uåbnede muslinger kasseres!)