Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/torsk-pakker/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Franske retter, Sommer, Vinter

Torsk i pakker med grønt

Her får du min opskrift på bagt torsk i pakker med kryddersmør, som smager drønlækkert.

Torsk en papillote er en rigtig lækker måde at tilberede fisken på, for i de små torskepakker dampes fisken i væden fra hvidvin, grøntsagerne og den lækre kryddersmør.

Det smager fantastisk og resultatet er smørmørt kød, som er en virkelig nem ret at lave og servere både for gæster, i weekenden og på hverdage, hvor man trænger til noget lidt ekstra lækkert.

Prøv også: fiskefad med torsk og porre >>

Torsk i pakker med grønt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • torsk i pakker
  • 600 g torskefilet
  • 1 fennikel, i meget tynde skiver
  • 1 gulerod, i julienne
  • 12 grønne asparges, halveret
  • 1 dl hvidvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kryddersmør
  • 100 g smør
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 dl frisk dild, finthakket
  • 1 dl persille, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kartofler
  • 1 kg babykartofler
  • 1 dl persille, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kartofler
Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Varm op til kogepunktet og kog kartoflerne i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne hvile i gryden med låg.

Kryddersmør
Rør smør med citronskal, dild, persille, flagesalt og peber.

Bagt torsk i pakker
Del torsken i portioner til antal personer der spiser med. Læg først fennikel og derefter et stykke torsk på hvert stykke bagepapir og fordel halvdelen af kryddersmørret på fiskepakkerne – kom den anden halvdelen af smørret i gryden til de varme kartofler. Top hver fiskepakke med gulerødder og asparges, fold bagepapiret op om fisken og hæld 1-2 spsk hvidvin over fisken. Bind hver fiskepakke med madlavningssnor. Bag i et ovnfast fad i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 12-14 minutter. Lad dem hvile i 5 minutter, inden servering.

Vend kartoflerne godt sammen i gryden med den smeltede kryddersmør og anret med ekstra persille og et drys salt og peber.