Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/torsk-pakker/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Franske retter, Sommer, Vinter

Torsk i pakker med grønt

Her får du min opskrift på bagt torsk i pakker med kryddersmør, som smager drønlækkert.

Torsk en papillote er en rigtig lækker måde at tilberede fisken på, for i de små torskepakker dampes fisken i væden fra hvidvin, grøntsagerne og den lækre kryddersmør.

Det smager fantastisk og resultatet er smørmørt kød, som er en virkelig nem ret at lave og servere både for gæster, i weekenden og på hverdage, hvor man trænger til noget lidt ekstra lækkert.

Prøv også: fiskefad med torsk og porre >>

PT30MPT30M4

Torsk i pakker med grønt

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • torsk i pakker
  • 600 g torskefilet
  • 1 fennikel, i meget tynde skiver
  • 1 gulerod, i julienne
  • 12 grønne asparges, halveret
  • 1 dl hvidvin
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kryddersmør
  • 100 g smør
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 dl frisk dild, finthakket
  • 1 dl persille, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kartofler
  • 1 kg babykartofler
  • 1 dl persille, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kartofler
Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Varm op til kogepunktet og kog kartoflerne i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne hvile i gryden med låg.

Kryddersmør
Rør smør med citronskal, dild, persille, flagesalt og peber.

Bagt torsk i pakker
Del torsken i portioner til antal personer der spiser med. Læg først fennikel og derefter et stykke torsk på hvert stykke bagepapir og fordel halvdelen af kryddersmørret på fiskepakkerne – kom den anden halvdelen af smørret i gryden til de varme kartofler. Top hver fiskepakke med gulerødder og asparges, fold bagepapiret op om fisken og hæld 1-2 spsk hvidvin over fisken. Bind hver fiskepakke med madlavningssnor. Bag i et ovnfast fad i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 12-14 minutter. Lad dem hvile i 5 minutter, inden servering.

Vend kartoflerne godt sammen i gryden med den smeltede kryddersmør og anret med ekstra persille og et drys salt og peber.