Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/makrelmousse/ Brunch Buffet, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost

Makrelmousse – røget makrelrilette

Makrelmousse er en skøn og lækker lille ret, som med jævne mellemrum er at finde på vores frokostbord i weekender og ferie – og indimellem hvis vi har lyst til en ekstra lækker frokost i hverdagene.

Retten kan snildt opbevares til dagen efter og laves 1-2 dage i forvejen, og så smager makrelmousse dejligt til alt fra ristet rugbrød, på en grøn salat med radisser, forårsløg og urter og den er temmelig skøn i hjemmelavede bagels eller sandwich i det hele taget. Perfekt, nu hvor picnic sæsonen nærmer sig med hastige skridt.

Røget makrelmousse
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M4
Ingredienser
  • 200 g røget makrel, uden skind og ben
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18 %, alternativt 38%
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 1 citron, 1 spsk. saft herfra
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør makrelstykkerne sammen med mayo og cremefraiche – brug en gaffel og rør til makrellen er helt findelt og moussen har en god cremet konsistens.

Rør citronsaft og purløg i, smag til med salt og peber.

Serveres på fx sprødt ristet rugbrød med salat, urter og mere purløg + gerne radisser eller forårsløg, hvis de er i sæson.

Tilbehørforslag
Ristet rugbrød, purløg, urter og salat