Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/bagels-med-floedeost-og-kylling/

Hjemmebagte Bagels med flødeost og kylling

At lave sine egne bagels er faktisk super nemt! Brødet æltes, hæves, formes, koges og bages – og selve det at forme dem og koge dem er faktisk temmeligt let, når man lige får hånd om det.

Opskriften får I her og lige nedenfor opskriften kan I trykke play og se hvordan jeg bager dem.

Ingen bagels uden cremet lækker flødeost. Det er en regel! ;) Som tidligere nævnt har jeg lavet et samarbejde med Arla Buko i forbindelse med at de nye gode økologiske Buko flødeoste er kommet på markedet. Disse nybagte bagels har jeg netop fyldt med flødeost, nogle med pikant, nogle med naturel og derudover salat, kylling, sprød bacon og krydderurter.
Det er SÅ lækkert!

PT2H30min

Bagels

8 stk    2 timer 30 min
8 stk
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 400-450 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 sammenpisket æg til at pensle med
  • Forslag til topping
  • sesamfrø, havregryn, græskarkerner, blå birkes, cheddar, soltørrede tomat og chili
  • Fyld
  • Pikant og naturel flødeost
  • kylling
  • bacon
  • salat
  • krydderurter, fx timian og bredbladet persille
Udskriv opskrift
2 timer 30 min
Fremgangsmåde

Rør gær og sukker ud i vand. Tilsæt olie, salt og derefter 400 g hvedemel. Ælt til dejen er fast og smidig på et meldrysset bord.

Kom dejen i en ren skål smurt med olie og lad den hæve overdækket med et rent klæde i 1½ time på køkkenbordet. Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den let sammen.

Vej dejen af og del den i 8 lige store stykker, som hver formes til en helt rund bolle. Smør hænderne i olivenolie og sæt tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet.

Form hver bagel, så den er rund og fin, og vær opmærksom på , at brødet hæver godt op under kogning og bagning, så hullet i midten må gerne være lidt stort.

De formede brød stilles til hævning en halv time på et stykke bagepapir. Klip bagepapiret rundt om hver bagels ud.

En stor gryde med vand koges op, vandet skal kun lige småkoge. Sænk bagels med bagepapir i vandet på en hulske en eller to ad gangen. Fjern bagepapiret i vandet og lad dem simre i vandet i 1 minuts tid, hvorefter de tages op med en hulske, pensles med æg og drysses eller dyppes i topping, hvorefter de lægges tilbage på bagepladen. Når alle bagels er kogt, bages de i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter.

Flæk dem og smør dem med lige det fyld, du foretrækker.