Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-youtube/

Første opskriftsvideo på Valdemarsro Youtube

Ann-Christine Hellerup Brandt
Jeg har længe gerne ville udvide min blog med en mulighed, for at vise både ældre og nye opskrifter på små film til jer.
Ved nogle opskrifter er det nemlig bare rigtig fint, at jeg lige kan invitere jer med ind i køkkenet og vise hvordan fx en glutentest ser ud,  hvornår en dej er æltet færdig og ellers også bare give små tips til hurtig og nem madlavning osv. Foruden opskrifter, så har jeg også planer om at lave en video med vores kommende haveprojekt – og måske en del små videoer hen over året hvor jeg tager jer med ud i min have også.

Det er jo virkelig et helt nyt område jeg bevæger mig ind på her, så jeg er lidt spændt på det – men jeg har også glædet mig meget til at inviterer jer indenfor på min (nu aktive) Valdemarsro youtube kanal.

Hvis I klikker på abonner knappen på min youtube side – så får I besked, så snart der kommer nye videoer op. Foruden nye opskrifter inkl video, så kommer jeg nemlig også til at lave videoer til nogle af de nuværende opskrifter på bloggen og det er ikke hver gang, jeg tipper om de videoer her på bloggen.

Den første video på min Valdemarsro youtube kanal er den opskrift, som jeg længe gerne har villet vise jer ‘rigtigt’ – opskriften på de bedste boller jeg nogensinde har bagt – så se med her nedenfor, hvor jeg viser glutentest, snakker om mel, lufthuller i brød osv.Subscribe til Valdemarsro Youtube her og få besked, når der kommer nye film
Bag kameraet står min fantastiske mand, Martin og det er også ham der har brugt mange lange aftener på at lære at redigere film og få det hele gjort pænt. Vi øver os sammen, lærer enormt meget nyt ved det her og har det så sjovt med det.

Youtube videoerne er således en udvidelse af Valdemarsro.dk, som vi er sammen om at lave – og det gør det jo altså bare ekstra hyggeligt at lave de små film.

valdemarsro-nybagte-boller

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




28 kommentarer
  • 19. marts 2016 kl. 12:44

    Tillykke med udvidelsen af bloggen!
    Jeg samler lige lidt mere mod til at gå på video…! Men super god idé – glæder mig til at se endnu flere mad-videoer fremover! :-)

    //Line

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 10:56

      Tusind tak :) Og det kender jeg godt, det med at tage sig mod til, jeg har også taget mig sammen længe ;)
      Kh AC

  • Mutti skrev:
    19. marts 2016 kl. 14:39

    Tillykke til dig og Martin! Det gør i rigtig godt! De er også bare så helt fantastisk gode dine boller!

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 10:57

      Du er sød! Tusind tak fra os begge to :)

  • 19. marts 2016 kl. 16:27

    Tillykke med den nye kanal. Super god ide og flot lavet. Når jeg laver den slags boller, kommer jeg dejen i en stor olieret frysepose, når den skal hæve. Næste morgen klipper jeg posen op og hakker bollerne ud, med posen som underlag. Så er der altid plads til dejen i køleskabet og rengøring er der nærmest ingen af.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 10:58

      Hej Anne Marie,
      Det lyder da smart!
      Kan dejen godt hæve ordentlig op i posen? Men det lyder det jo fint til, så det skal da prøves :)
      Tusind tak for tippet og tak for de søde ord :)
      Kh AC

      • Anne-Marie skrev:
        21. marts 2016 kl. 16:40

        Ja dejen kan sagtens hæve op i en pose. Bruger gerne en 8 eller 11 liters frysepose afhængig af dejens størrelse, klemmer det meste luft ud (en aktiv dej danner selv luft) og sætter en poseklemme i toppen.
        Jeg har også nogle gange rullet dej til kanelsnegle ud i en hel pose, klippet, smurt remonce på og brugt posen til at skubbe/rulle dejen sammen med. Når der ikke er så mange kræfter, må jeg jo finde lettere løsninger😉
        God bedring til Johan, det er aldrig rart når de små er syge, men jeg håber antibiotikaen er begyndt at virke.

        Kh.
        Anne-Marie

        • Ann-Christine skrev:
          23. marts 2016 kl. 14:15

          Ej, men det er så smart jo! :) Og lige præcis, gode nye løsninger finder man jo, når det traditionelle og ikke vil virke for en.
          Skøn du deler dine gode tips.
          Og mange tak for god bedring ønsker, det går en smule bedre – så håber det snart bliver helt godt igen! <3
          Kh AC

  • Christina skrev:
    19. marts 2016 kl. 18:20

    Hold nu op de ser lækre ud de boller. Jeg har godt nok prøvet at bage dem engang, men synes ikke de blev nær lige så flotte. Måske skulle jeg prøve igen. Får i hvert fald lyst nu😊. Men må jeg spørger om, hvad det er for en røremaskine du bruger i videoen.
    Hilsen Christina

  • katrine skrev:
    19. marts 2016 kl. 18:48

    Super fed ide med youtube videoer. Glæder mig til at se flere!

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 11:00

      Tusind tak, det er jeg glad for at høre <3 Glæder mig til at dele flere snart :)

  • Catharina skrev:
    19. marts 2016 kl. 22:01

    Så fint med en lille video, der viser fremgangsmåde og det hele! :)
    Må jeg spørge hvorfor du ikke bruger dejkrogen til din røremaskine? Jeg har en magen til og bager også tit brød på den med netop den opskrift fra Meyers som du også bruger. Jeg bruger bare altid dejkrogen – vidste faktisk ikke helt, hvad den anden skulle bruges til. ;) Det plejer at passe med ca. halvanden omgang på “timeren” ved højeste hastighed, og det giver altså virkelig god glutentest og mange store lufthuller i brødet.
    Har du prøvet at bruge den?

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 11:01

      Mange tak :)
      Jeg fik tippet om at bruge dejrullen da jeg købte maskinen, og det fungerer bare så godt, så jeg aldrig har overvejet at det andet skulle være bedre.
      Kh AC

      • Catharina skrev:
        20. marts 2016 kl. 14:20

        Det er slet heller ikke fordi, jeg ikke synes dine boller ser gode ud – det gør de bestemt! :) Men jeg synes virkelig, at du skal give det et forsøg med dejkrogen. Man kan lave glutentest med papirstynd dej uden den “revner” og lufthullerne i brødet bliver større og mere jævne.

        • Ann-Christine skrev:
          21. marts 2016 kl. 10:24

          Det læste jeg det heller ikke som :) Og jeg elsker at vi kan dele gode tips og inspiration – så ja, jeg skal da helt sikkert prøve dejkrogen næste gang. Glæder mig til at se om jeg oplever en stor forskel med det :)

  • Ulla skrev:
    20. marts 2016 kl. 00:06

    Super fint indlæg på you tube. Nu har jeg fulgt din blog i næsten et år og synes jeg kender dig. Derfor er det fint at se dig live. Godt gået. Ser frem til flere af slagsen.
    God påske
    Kh Ulla

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 11:02

      Tusind tak, Ulla – hvor er det dejligt at høre.
      Jeg synes også det er et fint medie til at vise lige lidt mere end bloggen kan :)
      Rigtig god påske til dig også, og tak for din søde hilsen
      Kh Ann-Christine

  • 20. marts 2016 kl. 07:38

    Super video, det har I gjort rigtig godt begge to! Bruger også din opskrift på disse boller en del og de bliver altid gode. Jeg har desværre (endnu) ikke en røremaskine, men hvis jeg blander den godt igennem, lader den stå min. 12 timer og ikke piller for meget ved den, lykkedes det som regel at få lækre luftige boller.

    Glæder mig til næste video :-)

    KH Veronica

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 11:05

      Tusind tak, Veronica! Det er jeg rigtig glad for at du synes – og at du ser frem til flere :)
      Kan du godt lave denne opskrift på samme mængde mel eller bruger du mere mel når det er uden røremaskine?
      Hvis jeg ikke bruger røremaskinen, så skal jeg op i melmængde som ved denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller/ men kan jo godt lide at bage boller med mindre melmængde – så del endelig hvis du har gode tips :)
      Kh AC

  • Cecilie skrev:
    20. marts 2016 kl. 10:14

    Ej, hvor får jeg bare lyst til at bage sådan nogle boller, efter at have set din video. Jeg må dog sande, at det ikke er noget jeg kan gå i gang med lige nu og her, desværre. Jeg mangler både surdej (det har jeg aldrig turdet kaste mig ud i…) OG en røremaskine. Hmm… Men det er godt at have noget at stile efter. Jeg må i gang med det surdej der – og så tror jeg, at jeg vil ønske mig en røremaskine i fødselsdagsgave :)

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2016 kl. 11:07

      Du må endelig snuppe denne opskrift i stedet så: http://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller/ De er også vildt gode og den dej kan også sagtens klare lidt surdej når du kommer i gang med det :)

  • Joan skrev:
    21. marts 2016 kl. 09:18

    Hejsa – tillykke med videoen! undre mig over din surdej er så tynd – er den altid det eller ?
    sjovt du ikke bruger dejkrogen til din røremaskine – det har jeg altid gjort og får altid et godt resultat. Men måske skulle jeg prøve din opstilling :-)
    Hyggelig blog, her kan man altid finde inspiration og ideer. tak

    • Ann-Christine skrev:
      21. marts 2016 kl. 10:32

      Hej Joan,
      Mange tak, også for de søde ord om bloggen :)
      Ja, jeg bruger en tynd surdej til mine hvedebrød og boller, synes den er så dejlig nem at vedligeholde og man får alle de gode mælkesyrebakterier – har skrevet om det tidligere her: http://www.valdemarsro.dk/surdej-saadan-laver-man-sin-egen-surdej-nemt-og-enkelt/
      Men man kan også sagtens have en tykkere surdej, det er nok lige en smagssag og hvad der fungere for en.
      Og jeg må da også have prøvet dejkrogen næste gang – fik rådet om at bruge rullen til de tunge deje her, og det fungerede jo bare upåklageligt – så jeg kom aldrig videre til at bruge krogen også :) Men det skal da testes bedre af :)
      Kh AC

  • Kirsten Sørensen skrev:
    26. marts 2016 kl. 16:57

    Dejligt med live demonstration. Jeg fik en aha oplevelse med dejrullen. Det fungerer mega godt. Jeg vil da også prøve tricket med hævning i frysepose. Jeg fortyndede noget af min rugsurdej. det virker også fortrindeligt.

    • Ann-Christine skrev:
      26. marts 2016 kl. 22:38

      Hvor dejligt at høre – det er jo virkelig så fint at kunne vise en opskrift som denne i mere end ord og billeder.
      Tak for din dejlige hilsen
      Kh AC

  • Louise skrev:
    13. april 2017 kl. 23:43

    Har netop rørt en omgang dej sammen, så der er nybagte boller til en dejlig, langsom langfredag-morgen – på den rare måde :-)
    Jeg har simpelthen slugt de fleste af dine videoer råt – hvor er de bare super fine og brugbare. Især når det kommer til bagning, hvor der er forskellige tips og teknikker at hente. Elsker simpelthen at nørde æltning, hævning, gluten osv.
    Og så lige et spørgsmål helt ved siden af: hvor er den fine træ-urtepotteskjuler, hvor der står krydderurter i, fra? Altså den man kan se i videoen?
    Dejlig påske til dig
    Kh. Louise

    • Ann-Christine skrev:
      14. april 2017 kl. 12:27

      Hej Louise,
      Hvor er det dejligt at høre at du har glæde af og finder inspiration ved mine videoer! Tusind tak for den søde hilsen!
      Krydderurteholderne er fra Ikea og jeg tror de stadig har dem. De er virkelig fine og anvendelige :)
      Rigtig dejlig påske til dig, med morgenbordshyggestunder, nybagte boller og andet rart :)
      Kh AC