Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/tuntatar-med-avocado-og-nektarin/
Opskrift
Tuntatar med avocado og nektarin


Tuntatar er så nemt at lave og denne opskrift er virkelig lækker – 5 ingredienser og vupti, den lækreste fiskeret er serveret.
Hvis man rubber neglene, så tror jeg faktisk at denne tuntatar kan stå på bordet inden for 10 minutter – inkl borddækning og valg af hvidvin.
Tuntatar er en lækker servering, som forret eller den kan nydes som hovedret eller frokost i selskab med en god grøn salat til.
Prøv også: min opskrift på kartoffelblinis >>
PT10M
Tuntatar med avocado
Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
- 2 tun steak, sushi kvalitet
- 2 avocado
- 1 nektarin
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 øko lime, 1 spsk saft og lidt revet skal herfra
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Fremgangsmåde
Skær tunen ud i små tern og bland med avocado- og nektarintern. Smag til med lidt limesaft, skal, salt og peber.
Server straks med godt brød
Jeg har aldrig smagt rå tun, andet end i sushi. Men nu får jeg lyst til at prøve og da vi stadig har sommerferie næste uge med, så skal denne opskrift på madplanen :-)
Rigtig god fornøjelse, jeg håber det hitter :)
Hej Ann-Christine
Det ser bare vildt lækkert og nemt ud. Jeg er også stor fan af lette retter i hverdagen, hvis de så samtidig er lækre, så er det jo helt perfekt.
Kan man købe “sushi-tun”, der er klar til at blive brugt?
God dag.
Mange hilsner
Inaam
Hej Inaam,
Tusind tak, og dét er jeg også :)
Jeg fandt en del forskellige sushi fisk i fryseboksen i Salling her i Aarhus i weekenden. Men ellers prøv at spørge fiskehandleren, jeg tror mange efterhånden har frosset sushifisk på lager.
Rigtig dejlig dag til dig også :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg lavede denne ret i går som forret, men jeg lavede en lille smule om, pga det er rå tun. Jeg valgte at købe frosne tunbøffer, tøede dem og skår dem op og marinerede dem i citronsaft tilsat salt og peber. Låg på og to timer i køleskab. De blev hvide udvendige og stadig rå indvendige. Det hedder noget med ceviche den marinering. Det smagte skønt og også manden der ikke er vild med rå fisk, spiste af retten. Tak for retten, den kommer på menuen igen. Den er let at lave – også selvom man vælger at marinere. ?
Uhm, hvor dejligt!
jeg elsker også ceviche, det er sådan en skøn tilberedning. Har du prøvet den på laks også? det er også vildt lækkert :)
Hej, Jeg vil gerne lave denne lækre tuntatar til forret, når jeg får en folk veninder på besøg, men hvor mange gram svarer 2 tunsteaks til? Jeg overvejer nemlig at skifte det (delvist) ud med laks, da flere af gæsterne er gravide :)
Hej Christina,
De har nok været omkring 225 g stykket. – og god ide med laksetatar i stedet, det er også vildt lækkert.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Først tak for nogle fantastiske opskrifter. Jeg har efterhånden brugt en del af dem, og de bliver altid et hit i første forsøg.
Jeg skal holde fødselsdag for familien om et par uger, og vil lave tuntatar til forret. Jeg synes den smager fantastisk med dild, men en af gæsterne er absolut ikke til dild. Har du et forslag til en anden krydderurter, som vil klæde retten? (Så jeg kan lave en enkelt portion uden dild)..
Mange hilsner,
Michelle
Hej MIchelle,
Hvor er det dejligt at høre :)
Du kan sagtens erstatte med enten persille, koriander eller basilikum i stedet for dild.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej!
Går det an at bruge frosen tun?
De bedste hilsner Anna
Ja, det kan du sagtens :)
Hej,
Jeg nyder simpelthen alle dine opskrifter og kigger altid ind på din side, når det er tid til gæster.
Jeg havde tænkt mig at lave denne forret til gæster, men der er ingen nektariner pt., så har du en ide til anden frugt?
Hvor er det dejligt at høre, Maria :)
For øjeblikket synes jeg mango vil passe perfekt til, eller måske en sød og lidt syrlig æble i små tern.
Kh AC