Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bearnaise/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Festmad, Franske retter, Nytår, Tilbehør Aftensmad

Bearnaise

Hjemmelavet bearnaise sauce er helt nemt at lave, når man først har fået taget på den – og når man holder sig til den enkle regel, at man aldrig må slippe piskeriset, mens gryden står på kogepladen, har tålmodighed og tilbereder ved laveste varme.

Jeg har lavet bearnaise utallige gange og har nu helt styr på hvad der virker og hvad der ikke gør. Her deler jeg min allerbedste fremgangsmåde og opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce med jer og den smager virkelig lækkert!

Prøv også: min bedste opskrift på hasselback kartofler >>

Bearnaise sauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 250 g smør
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl vand
  • 2 skalotteløg, finthakket - eller 1 alm. løg
  • 1 håndfuld frisk estragon, blade og stængler hver for sig
  • 4 æggeblomme
  • 1 citron, ca 1 spsk saft herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom smørret i en gryde og smelt det ved laveste varme. Den smeltede smør deler sig i en klaret smør med et hvidt kærnemælkslignende bundfald i gryden. Hæld den klarede smør langsomt i en kande og kasser det hvide bundfald.

Kom estragonstænglerne – nip på forhånd estragonbladene af og læg dem til side til senere – eddike, vand, finthakket løg, samt en smule salt og peber i en ren gryde. Kog op og kog det ind til ca. 3-4 spsk. bearnaiseessens.

Si fyldet fra, så der kun er den rene essens tilbage. Kom essensen i en ren gryde, og sæt temperaturen på den laveste eller næst-laveste varme (på mit komfur sætter jeg varmen på 2 ud af 9)

Kom æggeblommer i gryden og pisk til det skummer og æggeblommerne begynder at tykne. Måske skal der lige skrues en anelse op for varmen, før at æggeblommerne tykner, det er dog vigtigt, at der hele tiden piskes i saucen og at æggeblommerne tykner inden smør piskes i – for ellers bliver saucen alt for tynd.

Når æggeblommerne tykner, så skrues ned på laveste varme. Pisk 1 spsk. smør i ad gangen de første 10 spsk. og pisk derefter resten af smørret i i en tynd stråle, til alt smør er brugt.

Smag bearnaisen til med citronsaft, salt, peber og de finthakkede estragonblade inden servering.