Lækre sprøde polenta fritter


Hvis I endnu ikke har smagt polenta fritter, så vil jeg virkelig varmt anbefale at prøve det!
Hvis I har smagt dem, så er I sandsynligvis nok allerede fan af dem … Jeg er i hvertfald ret så sikker på, at I også bliver fan af denne variant af de lækreste sprødeste fritter man kan ønske sig.
Parmasan og rosmarin krydrede Polenta fritter er nemlig vildt, vildt lækkert!
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Polenta fritter
- Polenta fritter
- 250 g polenta mel
- 1 liter vand
- 1 nip salt
- 4 spsk olivenolie, ca - heraf ca 1 spsk til at smøre fadet med
- 3 stængler frisk rosmarin
- 3 spsk parmesan, fintrevet
- salt og friskkværnet peber
- Krydret dip med parmesan og rosmarin
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk parmesan, fintrevet
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 1 tsk æblecidereddike
- salt og friskkværnet peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Polenta fritter
Kog vandet op, skrue ned for varmen og kom polenta i under omrøring. Rør grundigt, så det ikke klumper og lad det simre under låg i 30-45 minutter med jævne omrøringer – kom evt lidt mere vand i hvis det bliver for fast.
Smør et fad med en smule olivenolie og kom polenta i. Tryk den godt flad og ensartet – og kom et stykke bagepapir over. Stil på køl i mindst et par timer og gerne til om aftenen næste dag …
Tag polentaen ud af formen og skær tynde pommesfrites stave. Det er nemt, for polentaen er fast og nærmest lidt gummiagtig at arbejde med.
Vend dem godt med olie, salt og peber og bag polenta fritterne i ovnen ved 225 grader varmluft i 30 minutter, til de er sprøde. Vend dem cirka halvvejs i bagningen.
Inden servering drysses de med fintrevet og friskrevet parmasanost og finthakket rosmarin, smages til med salt og så er der sprøde polenta fritter klar til servering med den krydrede dip.
Krydret dip
Rør creme fraiche og mayo sammen med parmasan og rosmarin, smag til med salt, peber og æbleeddike.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Halløj – kan jeg fryse dem og varme op igen ?
Hej Mona
Ja, frys helst mens brødet er helt friskbagt og stadig lunt, så bliver det bedst efter optøning og når du luner det igen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Hvor mange antal personer skal jeg tilføje for at brødet svarer til en bradepande størrelse?
Venlig hilsen
Julie
Hej Julie
jeg ville nok gange opskriften med 3.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super opskrift, har bagt det mere end 50 gange. Her er mine fif:
Dej:
Halvdelen af grahansmelet erstatter jeg med rugmel.
Jeg tilsætter oregano, tørret timian og tørret rosmarin (en teskefuld af af hver) direkte i dejen sammen med mel – det giver en rigtig god smag !
Bagning:
Presset hvidløg blandes med olie, blandingen smøres på med bagepensel.
Brødet pyntes før bagning med frisk rosmarin, halve oliven og soltørrede tomater. Og masser af salt.
Min bagetid er 34 minutter ved 190 grader varmluft i en lille metalform beklædt med bagepapir.
Hej John
Mange tak for din fine hilsen.
Jeg er glad for du synes godt om opskriften og har lyst til at dele dine tips.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine