Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laekre-sproede-polenta-fritter/

Lækre sprøde polenta fritter

Hvis I endnu ikke har smagt polenta fritter, så vil jeg virkelig varmt anbefale at prøve det!

Hvis I har smagt dem, så er I sandsynligvis nok allerede fan af dem … Jeg er i hvertfald ret så sikker på, at I også bliver fan af denne variant af de lækreste sprødeste fritter man kan ønske sig.

Parmasan og rosmarin krydrede Polenta fritter er nemlig vildt, vildt lækkert!

PT+45min

Polenta fritter

4 pers.     +45 min
4 pers.
Ingredienser
  • Polenta fritter
  • 250 g polenta mel
  • 1 liter vand
  • 1 nip salt
  • 3 spsk olivenolie + lidt til at smøre fadet med
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 3 spsk friskrevet parmasanost
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • Krydret dip med parmasan og rosmarin
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 2 spsk mayo
  • 1 spsk fintrevet parmasan
  • 1 spsk finthakket rosmarin
  • salt og peber
  • et lille stænk æbleeddike
Udskriv opskrift
+45 min
Fremgangsmåde

Polenta fritter
Kog vandet op, skrue ned for varmen og kom polenta i under omrøring. Rør grundigt, så det ikke klumper og lad det simre under låg i 30-45 minutter med jævne omrøringer – kom evt lidt mere vand i hvis det bliver for fast. 

Smør et fad med en smule olivenolie og kom polentaen her i. Tryk den godt fald og ensartet – og kom et stykke bagepapir over. Stil på køl i mindst et par timer og gerne til om aftenen næste dag …

Tag polentaen ud af formen og skær tynde pommesfrites stave. Det er nemt, for polentaen er fast og nærmest lidt gummiagtig at arbejde med.

Vend dem godt med olie, salt og peber og bag polenta fritterne i ovnen ved 225 grader varmluft i 30 minutter til de er sprøde.

Inden servering drysses de med fintrevet og friskrevet parmasanost og finthakket rosmarin, smages til med salt og så er der sprøde polenta fritter klar til servering med den krydrede dip.

Krydret dip med parmasan og rosmarin
Rør creme fraiche og mayo sammen med parmasan og rosmarin, smag til med salt, peber og æbleeddike.