Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskesuppe/

Fiskesuppe

Hjemmelavet fiskesuppe er virkelig lækkert og selv om det naturligvis både kan tilberedes og spises året rundt, så synes jeg også at det er en virkelig skøn forårsret – måske lige netop en skøn opskrift til en hyggelig middag i den kommende påskeferie?

Jeg har brugt torsk og laksestykker i suppen, men her kan man helt frit variere alt efter hvilke lækre fisk, der er at finde hos fiskehandleren. Kulmule, lange, sej vil være virkelig lækkert, lige som en smule jonfruhummerhaler også vil være skønt i fiskesuppe.

Vi nød suppen med hjemmebagt grydebrød i fredags – det var en ret fin start på weekenden.

PT50Mter

Fiskesuppe

4 pers.    50 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Fiskefond
  • 1 kg fiskeben eller torskehoveder
  • 1 l vand
  • 4 stængler frisk timian
  • 3 porrer, finthakket
  • 4 stængler bladselleri, finthakket
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 fennikel, finthakket
  • 2 dl hvidvin
  • 1 tsk peberkorn
  • Fiskesuppe
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 8 dl fiskefond, Gerne hjemmelavet jf ovenstående opskrift
  • 1 gulerod, skåret i tynde strimler
  • 1/2 squash, skåret i tynde strimler
  • 1 porre, skåret i tynde strimler
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 300 g torskefiletter, sej, kulmule eller lign, skåret i tern
  • 150 g laksefiletter, skåret i tern
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 dl hvidvin
  • 1 øko citron, fintrevet skal og saft herfra
  • 1 håndfuld frisk dild, grofthakket + gem lidt til pynt
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • 1 spsk smør, + lidt olie
Udskriv opskrift
50 minutter
Fremgangsmåde

Fiskefond
Kom alle ingredienserne til fiskefonden i en gryde og bring det i kog. Så snart der dannes skum på overfladen fjernes det med en ske, da det ellers vil gøre fonden grumset og uklar. Lad det simre i 20 minutter, hvor der løbende skummes af, sigt derefter fonden gennem en finmasket sigte. Kasser al fyldet og brug fonden til fiskesuppe.

Fiskefond kan sagtens forberedes i forvejen og holder frisk ca. 2 dage på køl eller 2 måneder på frost.

Fiskesuppe
Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie ved middelvarme til de er klare og bløde. Tilsæt derefter fiskefond og hvidvin og bring den op til kogepunktet.

Tilsæt fløde, gulerod, squashporre og peberfrugt, samt fiske stykker skåret i tern. Lad suppe simre i 2 minutter, tilsæt en spsk smør og smag derefter den lækre fiskesuppe til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt, peber, dild og evt. ekstra fløde.