Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boefsandwich/

Bøfsandwich

Bøfsandwich er en sand klassiker! Især min søn har fået smag for denne herlighed, og får stjerner i øjnene ved tanken om burger+bøf+brun sauce.

Det er ikke en ret, vi spiser ofte – og derfor så meget mere jubler mine børn når den er på menuen. Jeg vil her dele min opskrift på den skønne ret, som virkelig må siges at være en egnsret, der laves forskelligt alt efter hvor i vores lille fine land, man befinder sig.
Min opskrift er luksusudgaven af den kendte ret, og den bringer hver gang det helt store smil frem hos min lille familie.

Prøv også: Alle opskrifter på hjemmelavede burgere >>

PT60M

Bøfsandwich med bløde løg

Tid i alt60 min.
Arbejdstid60 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Bløde løg
  • 3 løg, skåret i ringe
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk smør
  • Hakkebøffer
  • 500 g hakket oksekød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Sauce
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • ketchup
  • 1 tsk dijon sennep
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk saucejævner, (eller til saucen er jævnet)
  • 0,50 tsk kulør
  • Tilbehør
  • 4 burgerboller
  • 4 spsk ketchup
  • 4 spsk remoulade
  • 1 rødløg, skåret i ringe
  • 100 g syltede agurker
  • 100 g rødbeder, syltede
  • 50 g ristede løg
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Bløde løg
Varm en pande op med smør og sukker og sauter løgringene ved middelvarme til de er klare og bløde. Dryp en smule balsamico over og sæt løgene til side.

Hakkebøffer
Form kødet til 4 lige store hakkebøffer. Drys dem med salt og peber på. Steg hakkebøfferne i smør i 2 minutter på begge side, på den samme pande som løgene er stegt på. Sæt derefter hakkebøfferne til side.

Saucen
Kom okseboullion på den samme pande, som har været brugt til løg og bøffer og brug en træpalet til at skrabe al krymlen af panden, så det kan koge ud i saucen. Rør godt rundt, så det fordeler sig godt. Smag saucen til med piskefløde, worchestershiresauce, ketchup, sennep, evt mere peber og jævn den til sidst med saucejævner og kulør efter smag og behag. Kog godt igennem.

Kom bøfferne tilbage på panden i saucen.

Skær burgerbollerne op og smør dem med remoulade og ketchup. Læg rødløg, syltede agurker og rødbede på underbollen, derefter en bøf med brun sauce på samt en portion bløde løg og ristede løg. Overbollen oven på og dryp med ekstra sovs over, hvis du synes.