Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/biksemad/ Aftensmad Bålmad, Familiefavoritter, Mad på budget, Mormormad, Natmad, Nem Hverdagsmad

Biksemad med spejlæg

Biksemad er ofte restemad, men kan også være en sand luksusret, når den serveres med sprøde kartofler, syltede rødløg og rødbeder og en cremet bearnaisesauce.

lækkert! Det smager drøngodt og man kan både få brugt rester og undgå madspild.

Kartoflerne kan fint suppleres eller erstattes med blandede rodfrugter, det smager også helt fantastisk! Brug endelig opskriften blot som udgangspunkt til at få ryddet op i rester.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet bearnaise >>

PT60MPT30M4

Biksemad med spejlæg og bearnaise

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 1 kg kartoffel, skrællede, kogte og skåret i tern
  • 300 g tykstegsbøf, eller lignende oksekød
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 4 æg
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Tilbehør
  • 2 dl bearnaise
  • 100 g syltede rødbeder
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Syltede rødløg
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 1 dl æblecidereddike
  • 3 spsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Syltede rødløg
Kom eddike og sukker i en skål og rør til sukkeret er opløst. Vend løgringene deri og lad det trække i mindst 30 minutter.

Biksemad
Sauter løgene på en pande med olivenolie, til de er bløde og klare. Kom kartoflerne på panden, sammen med halvdelen af smøret og rist kartoffelternene, til de har en sprød stegeflade – vend dem jævnligt. Smag til med salt, peber og worchestershiresauce, når de er færdige.

På en anden pande lynsteges oksekødet i lidt smør og krydres med salt og peber. Oksekødet må gerne have en rosa midte ved servering.

Sluk for panderne og vend oksekød sammen med kartoflerne.

Steg hurtigt fire spejlæg på panden.

Når æggene er færdige, anrettes fire tallerkener med biksemad, spejlæg, en skefuld bearnaise, samt syltede rødløg + syltede rødbeder

– vær gavmild med et grønt drys persille og lidt friskkværnet peber og så er der ellers serveret …