Biksemad med spejlæg
Biksemad er ofte restemad, men kan også være en sand luksusret, når den serveres med sprøde kartofler, syltede rødløg og rødbeder og en cremet bearnaisesauce.
Så lækkert! Det smager drøngodt og man kan både få brugt rester og undgå madspild.
Kartoflerne kan fint suppleres eller erstattes med blandede rodfrugter, det smager også helt fantastisk! Brug endelig opskriften blot som udgangspunkt til at få ryddet op i rester.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet bearnaise >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Biksemad med spejlæg og bearnaise
- 1 løg, finthakket
- 1 kg kartofler, skrællede, kogte og skåret i tern
- 300 g tykstegsbøf, eller lignende oksekød
- 2 spsk worcestershire sauce
- 4 æg
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Tilbehør
- 2 dl bearnaise
- 100 g syltede rødbeder
- 1 håndfuld persille, finthakket
- Syltede rødløg
- 1 rødløg, i tynde skiver
- 1 dl æblecidereddike
- 3 spsk sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Syltede rødløg
Kom eddike og sukker i en skål og rør til sukkeret er opløst. Vend løgringene deri og lad det trække i mindst 30 minutter.
Biksemad
Sauter løgene på en pande med olivenolie, til de er bløde. Kom kartoflerne på panden, sammen med halvdelen af smøret og rist kartoffelternene, til de har en sprød stegeflade – vend dem jævnligt. Smag til med salt, peber og worchestershiresauce, når de er færdige.
På en anden pande lynsteges oksekødet i lidt smør og krydres med salt og peber. Oksekødet må gerne have en rosa midte ved servering.
Sluk for panderne og vend oksekød sammen med kartoflerne.
Steg hurtigt fire spejlæg på panden.
Når æggene er færdige, anrettes fire tallerkener med biksemad, spejlæg, en skefuld bearnaise, samt syltede rødløg + syltede rødbeder
– vær gavmild med et grønt drys persille og lidt friskkværnet peber og så er der ellers serveret …
Det ser utroligt lækkert ud ☺den anden dag snakkede du om at lave en video med surdej. Den vil jeg meget gerne ser. Ser alle dine videoer og abonnemere på dem ☺bruger meget dine opskrifter og her i huset har de altid vagt lykke ?
Så godt! den surdejsvideo, skal jeg gerne sørge for at vi snart få optaget :)
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre at I har glæde af mine opskrifter
Kh AC
tilsæt evt. bacon det giver lige det sidste
Mmm der findes altså ikke ret meget som slår en god gang biksemad med det hele :) Mums.
Enig, det er en skøn ret!
Koger eller ligger du kartoflerne i blød inden?
De er kogte, som der står i ingredienslisten :)
Kan man mon tilberede retten om formiddagen, og varme den op i ovnen lige inden den skal spises?
Jeg synes den er bedst frisktlavet, hvis jeg skulle vælge – men man kan sagtens spise resterne af den og lune dem i ovnen
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Altid lækre opskrifter fra dig. Og altid lækkert med biksemad. Men har du prøvet med råstegte kartofler i stedet for kogte. Det er helt fantastisk.
Kh. Hanne
Ja, det er også virkelig lækkert :)
Tusind tak for din søde hilsen og godt nytår til dig
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Jeg er på jagt efter gode, fryseegnende retter og vi elsker din opskrift på biksemad. Har du erfaring med at fryse den?
Kære Mette
Konsistensen af kartoflerne vil nok ændre sig efter optøning, men prøv med en lille portion og se hvad du synes om det.
Kh Ann-Christine