Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boef-stroganoff/

Bøf Stroganoff med fløjsblød cremet kartoffelmos

En sand klassiker er den lækre Bøf Stroganoff, og for mig er det en rigtig efterårs- og vinterret – gerne en af dem vi lader stå på komfuret og simrer en søndag eftermiddag.

Stroganoff behøver som sådan ikke at tage spor lang tid at lave, så bruger man bare en lidt dyrere og lidt bedre udskæring – men det smager dejligt i simreversionen, og så kan det dyrere kød fint gemmes til lækre oksebøffer med hjemmelavet bearnaisesauce.

PT1H30Mter

Bøf Stroganoff med fløjlsblød kartoffelmos

4 pers.    1 time 30 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 30 minutter
Fremgangsmåde

Bøf Stroganoff
Skær kødet i strimler og dup dem let med et stykke køkkenrulle. Rør paprika, mel, salt og peber sammen og vend kødstrimlerne heri.

Steg bacon sprødt på i en tykbundet gryde ved ikke alt for høj varme. Læg bacon til side og lynrist champignon og løg i baconfedtet ved højere varme med lidt ekstra olivenolie. Når løgene er bløde og gyldne og champignon er sprøde og saftige, så lægges de til side på en ren tallerken.

Brun kødet på alle sider i gryden i olivenolie og smør. Tilsæt tomatpure, løg, bacon skåret i tern, champignon, laurbærblade og først en dl kalvefond eller boullion. Læg låg på og lad det simre i en times tid, tilføj mere kalvefond hvis retten bliver for tør.

Simretiden variere lidt i forhold til hvilket stykke kød man bruger, så smag efter og retten er færdig, når kødet er mørt. Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt og peber.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Mos først kartoflerne med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker.

Tilsæt mælk lidt efter lidt til mosen er cremet og fløjlsblød. Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød. Server Bøf Stroganoff med kartoffelmosen og et drys bredbladet persille, samt lidt friskrevet muskatnød