Kylling Stroganoff med kartoffelmos
Kylling Stroganoff med kartoffelmos er virkelig et hit og her får man tidsmæssigt et forspring i den ellers traditionelle simreret, da kyllingen ikke skal simre for at blive mør og lækker. Derfor er retten helt hverdagsvenlig.
Så dejligt med disse sammenkogte retter, hvor alt er i en gryde. Duftende lækker efterårsmad. Sæt kartoflerne til at koge, og tilbered imens stroganoffen – så er det blot at lave den luftige kartoffelmos, smage godt til og maden er serveret.
Prøv også: opskrift på beef ramen nudelsuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling Stroganoff med kartoffelmos
- Kylling stroganoff
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 1 spsk sød paprika
- 2 spsk hvedemel
- 75 g bacon
- 250 g champignon, i kvarte
- 4 løg, finthakkede
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 3 laurbærblade
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- Kartoffelmos
- 1,50 kg kartofler
- 75 g smør
- 2 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kylling Stroganoff
Dup kødet let med et stykke køkkenrulle. Rør paprika, mel, salt og peber sammen og vend kyllingekødet i blandingen.
Steg bacon i en gryde med lidt olie ved middelvarme, lad bacon dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
Rist champignoner i baconfedtet ved høj varme under omrøring, tilføj ekstra olivenolie efter behov.
Når svampene er gyldne, så kom kyllingekød i og brun kødet af. Rør derefter løg i gryden sammen med tomatpuré, finthakket bacon, de ristede champignon, laurbærblade og først halvdelen af grøntsagsboullionen.
Læg låg på og lad det simre i 15 minutter, tilføj lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis nødvendigt. Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre.
Mos først kartoflerne med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker. Tilsæt mælk lidt efter lidt til mosen er cremet og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.
Server Kylling Stroganoff med kartoffelmos og et drys bredbladet persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – lækker opskrift. Efter at have lavet den til to voksne og to børn (10 og 13) vil jeg næste gang halvere løgene og doble kyllingen op.
Hej AC.
Mit forslag/spørgsmål hører egentlig ikke til her på denne opskrift, men ved ikke hvor jeg ellers kunne henvende mig for at indsende forslag til opskrifter.
Jeg foretrækker din hjemmeside/blog når jeg leder efter en opskrift i stedet for Google.
Min. 1 gang om ugen besøger jeg og hjælper en ældre dame i min boligafdeling. Vi snakker gerne om bla. mad og desserter/kager og i dag nævnte hun ‘Rosenbrød’.
Da jeg søgte efter Rosenbrød (som desværre ikke er her på siden pt.), slog det mig om du mon havde en opskrift på hjemmelavet tomatpuré?
2 nitter desværre.
Så mit forslag lyder på om du måske har eller havde lyst til at kreere et par sådanne opskrifter ?
Jeg har altid enorme mængder tomater i haven om sommeren da jeg har 22 forskellige sorter at vælge ud fra og så. Men tænkte at det kunne være rart at have noget at bruge til end bare at spise rå.
Og Rosenbrødet er udelukkende for at den ældre dame glad.
Med venlig hilsen
– beklager ulejligheden.
På forhånd tak.
Hej Mia
Mange tak for din søde hilsen og fine opfordring ♡
Jeg har netop fået drivhus, så planen er at dyrke en masse tomater næste år – mon ikke så der kommer en opskrift på hjemmelavet tomatpure mv på et tidspunkt … det vil jeg tro :)
Rosenbrød, det må jeg lige undersøge nærmere, og det er hermed skrevet på min ideliste over nye opskrifter.
Rigtig skøn dag til dig
Kh Ann-Christine