Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-stroganoff/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Kylling Stroganoff med kartoffelmos

Kylling Stroganoff med kartoffelmos er virkelig et hit og her får man tidsmæssigt et forspring i den ellers traditionelle simreret, da kyllingen ikke skal simre for at blive mør og lækker. Derfor er retten helt hverdagsvenlig.

Så dejligt med disse sammenkogte retter, hvor alt er i en gryde. Duftende lækker efterårsmad. Sæt kartoflerne til at koge, og tilbered imens stroganoffen – så er det blot at lave den luftige kartoffelmos, smage godt til og maden er serveret.

Prøv også: opskrift på beef ramen nudelsuppe >>

Kylling Stroganoff med kartoffelmos
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Kylling stroganoff
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • 75 g bacon
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 4 løg, finthakkede
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Kartoffelmos
  • 1,50 kg kartoffel
  • 75 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kylling Stroganoff
Dup kødet let med et stykke køkkenrulle. Rør paprika, mel, salt og peber sammen og vend kyllingekødet i blandingen.

Steg bacon i en gryde med lidt olie ved middelvarme, lad bacon dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

Rist champignoner i baconfedtet ved høj varme under omrøring, tilføj ekstra olivenolie efter behov.

Når svampene er gyldne, så kom kyllingekød i og brun kødet af. Rør derefter løg i gryden sammen med tomatpuré, finthakket bacon, de ristede champignon, laurbærblade og først halvdelen af grøntsagsboullionen.

Læg låg på og lad det simre i 15 minutter, tilføj lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis nødvendigt. Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt og peber.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre.

Mos først kartoflerne med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker. Tilsæt mælk lidt efter lidt til mosen er cremet og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.

Server Kylling Stroganoff med kartoffelmos og et drys bredbladet persille.