Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braiseret-svinenakke/

Braiseret svinenakke med æbler og timian

Braiseret svinenakke er en lækker og nem simreret, som passer perfekt til årstiden. Når kødet simrer over længere tid ved lav temperatur, så bliver det mørt som smør og fyldt med den dejligste velsmag. Samtidig er det en dejlig ret, da man bruger nogle af de billigere udskæringer af kød, som netop egner sig særlig godt til simremad.

Denne braiserede svinenakke er tilberedt med æbler, timian, mørk øl, gulerødder og porre – de lækreste lokale råvarer fra nærområdet og fra egen have.

Prøv også: min opskrift på braiserede svinekæber >>

PT2H30M

Braiseret svinenakke med æbler og timian

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Braiseret nakkefilet
  • 1 nakkefilet
  • 2 løg, finthakket
  • 2 gulerod, i tern
  • 2 porre, skåret i ringe
  • 6 fed hvidløg, finthakkede
  • 5 sort peber, korn
  • 3 laurbærblade
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 4 dl æblemost
  • 4 dl mørk øl
  • 1 tsk smør, til stegning
  • Til servering og anretning
  • 2 gulerod, i små tern
  • 1 porre, i tynde ringe
  • 1 æble, skåret i tynde både
  • 1 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 0,50 dl bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Braiseret nakkefilet
Varm smør i en gryde og brun nakkefileten på alle sider, tag den op og sæt til side på en tallerken.

Kom løg, gulerødder, porrer, hvidløg og peberkorn i gryden og sauter det ved middelvarme, til løgene bliver klare.

Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og øl.

Sæt låg på og lad det simre i 1 1⁄2 – 2 timer ved lav varme.

Inden servering
Tag kødet op af gryden, sigt saucen og kasser fyldet.

Kom kød og sauce tilbage i gryden sammen med gulerødder og porrer. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt æble, smør, salt og peber.

Anret med frisk timian og grofthakket persille.