Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braiseret-svinenakke/

Braiseret svinenakke med æbler og timian

Braiseret svinenakke er en lækker og nem simreret, som passer perfekt til årstiden. Når kødet simrer over længere tid ved lav temperatur, så bliver det mørt som smør og fyldt med den dejligste velsmag.

Denne braiserede svinenakke er tilberedt med æbler, timian, mørk øl, gulerødder og porre – de lækreste lokale råvarer fra nærområdet og fra egen have.

Prøv også: min opskrift på braiserede svinekæber >>

PT2H30M

Braiseret svinenakke med æbler og timian

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Braiseret nakkefilet
  • 1 nakkefilet
  • 1 tsk smør
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 2 løg, finthakket
  • 6 fed hvidløg, finthakket
  • 4 dl æblemost
  • 4 dl mørk øl
  • 3 laurbærblade
  • 2 frisk rosmarin, stilke
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 5 sort peber, korn
  • Til servering og anretning
  • 1 æble, skåret i tynde både
  • 2 gulerødder, i små tern
  • 1 porre, i tynde ringe
  • 1 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • Kartoffelmos
  • 1/2 dl bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Braiseret nakkefilet
Brun nakkefilet af i smør i en gryde og sæt derefter kortvarigt til side på en tallerken.

Kom løg, to gulerødder, porre, peberkorn og hvidløg i gryden og sauter det ved middelvarme til løgene bliver klare. Tilsæt det brunede kød, laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og mørk øl. Sæt låg på og lad det simre i 1 ½- 2 timer ved lav varme.

Inden servering
Tag kødet op af gryden, sigt saucen og kasser fyldet. Sauce og kød kommes tilbage i gryden sammen med gulerødder i små tern og porre. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt derefter æble, smør, salt og peber.

Anretning og servering
Server på et fad med æbler, frisk timian og grofthakket persille