Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braiseret-svinenakke/ Aftensmad Bålmad, Simremad

Braiseret svinenakke med æbler og timian

Braiseret svinenakke er en lækker og nem simreret, som passer perfekt til årstiden. Når kødet simrer over længere tid ved lav temperatur, så bliver det mørt som smør og fyldt med den dejligste velsmag. Samtidig er det en dejlig ret, da man bruger nogle af de billigere udskæringer af kød, som netop egner sig særlig godt til simremad.

Denne braiserede svinenakke er tilberedt med æbler, timian, mørk øl, gulerødder og porre – de lækreste lokale råvarer fra nærområdet og fra egen have.

Prøv også: min opskrift på braiserede svinekæber >>

Braiseret svinenakke med æbler og timian
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2H30MPT30M6
Ingredienser
  • Braiseret nakkefilet
  • 1 nakkefilet
  • 2 løg, finthakket
  • 2 gulerod, i tern
  • 2 porre, skåret i ringe
  • 6 fed hvidløg, finthakkede
  • 5 sort peber, korn
  • 3 laurbærblade
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 4 dl æblemost
  • 4 dl mørk øl
  • 1 tsk smør, til stegning
  • Til servering og anretning
  • 2 gulerod, i små tern
  • 1 porre, i tynde ringe
  • 1 æble, skåret i tynde både
  • 1 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kartoffelmos
  • 2 kg kartoffel
  • 110 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 0,50 dl bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Braiseret nakkefilet
Varm smør i en gryde og brun nakkefileten på alle sider, tag den op og sæt til side på en tallerken.

Kom løg, gulerødder, porrer, hvidløg og peberkorn i gryden og sauter det ved middelvarme, til løgene bliver klare.

Tilsæt det brunede kød sammen med laurbærblade, rosmarin, timian, æblemost og øl.

Sæt låg på og lad det simre i 1 1⁄2 – 2 timer ved lav varme.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.

Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.

Inden servering
Tag kødet op af gryden, sigt saucen og kasser fyldet. Kom kød og sauce tilbage i gryden sammen med gulerødder og porrer. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt æble, smør, salt og peber.

Server med et drys frisk timian og grofthakket persille, samt kartoffelmos.