Skipperlabskovs


Skipperlabskovs – eller måske nærmere bare labskovs, er sådan en dejlig mormor-ret.
Vi giver den et lille twist med tilbehør fra ovnbagte rødbeder, som er bagt så de stadig har lidt bid, samt en stor skefuld grovkornet sennep og et gavmildt drys purløg.
På denne måde bliver retten virkelig indbydende at se på og samtidig opdateret til vores smagsløg, som gerne vil have noget grønt, sprødt og farverigt tilbehør til.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skipperlabskovs
- 600 g oksebov, skåret i tern
- 4 løg, finthakket
- 1 tsk peberkorn, hele
- 6 laurbærblade
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 800 g kartofler, skåret i tern
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ovnbagte rødbeder
- 300 g rødbeder, skåret i stave
- 1 spsk olivenolie
- salt, friskkværnet
- sort peber
- Til servering
- 1 rødbeder, skåret i juliennestrimler
- 1 dl purløg, fintklippet
- 2 spsk grov sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skipperlabskovs
Varm en sauterpande op med en god klat smør og brun kødet heri. Tilsæt løg, peberkorn, laurbærblade og bouillon og lad retten simrekoge i ca. 30-45 minutter.
Tilsæt kartofler og lad dem simre med, til de er møre og let udkogte. Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.
Ovnbagte rødbeder
Skær rødbederne i stave eller tern, vend dem i olie, salt og peber og bag ved 175 grader varmluft i 25 minutter. De må gerne have lidt bid.
Til servering
Server med tilbehør af ovnbagte rødbeder og purløg drysset over skipperlabskovsen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det ser så flot ud med rødbedestrimkerne. Er det kogt/rå/ bagte rødbeder?
Det er rå rødbeder der er skåret i tynde juliennestrimler :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Igen en supergod opskrift fra dig – den skal nok blive lavet igen og igen – tak!
Din nye bog er bare god !!!
Tusind tusind tak ♡ det er jeg virkelig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Vi elsker skibberlabskovs. En af mine børnebørn synes også det er et sjovt ord. Men hun er også ved at sprutte af grin, når hun skal sige min mands navn: Jan. De er sjove de unger.
Nå labskovs: Jeg udskifter 1/3dl af kartoflerne med persillerødder og eller selleri.
Bruger dels bagekartofler og en mere fast eks. Equisa. Det giver en lækker struktur til retten. Hvis der er for meget væske ved søber jeg det af, og koger det lidt ind, så kan det bruges i retten andendagen. Ja, jeg laver altid til to dage.
Husk ikke at røre i rettenfør til sidst ellers kan den nemt brænde på. Derfor varmer jeg den altid i mikroen dagen efter.
Som tilbehør bruger jeg tynde skiver af det grønne på porrer istedet for purløg. Bladselleri i tynde både, hvis der ikke er selleri i retten. Samt det du også bruger. UHM.
Det ser godt ud, den ret må jeg lave til min bogklub. Vi plejer at mødes kl. 18 og spiser sammen. Efterhånden drejer det sig ikke så meget om bøger, derfor er bogklub erstattet af “Synkeglæden”
Venlig hilsen Kirsten
Hej Kirsten
Hvor lyder det virkelig hyggeligt med jeres bogklub
Tak fok for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Så sødt! Det er så fint at have den fornemmelse for sproget :)
Tusind tak for din søde hilsen og skønne tips til hvordan du laver din skipperlabskovs – den lyder også super lækker
Kh Ann-Christine