Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skipperlabskovs/ Aftensmad Efterår, Mormormad, Natmad, Simremad, Vinter

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs – eller måske nærmere bare labskovs, er sådan en dejlig mormor-ret.

Vi giver den et lille twist med tilbehør fra ovnbagte rødbeder, som er bagt så de stadig har lidt bid, samt en stor skefuld grovkornet sennep og et gavmildt drys purløg.

På denne måde bliver retten virkelig indbydende at se på og samtidig opdateret til vores smagsløg, som gerne vil have noget grønt, sprødt og farverigt tilbehør til.

Skipperlabskovs
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT20M4
Ingredienser
  • 600 g oksebov, skåret i tern
  • 4 løg, finthakket
  • 1 tsk peberkorn, hele
  • 6 laurbærblade
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 800 g kartoffel, skåret i tern
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk sennep, grov
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ovnbagte rødbeder
  • 300 g rødbede, skåret i stave
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, friskkværnet
  • sort peber
  • Til servering
  • 1 rødbede, skåret i juliennestrimler
  • 1 dl purløg, fintklippet
  • 2 spsk sennep, grov
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skipperlabskovs
Varm en sauterpande op med en god klat smør og brun kødet heri. Tilsæt løg, peberkorn, laurbærblade og bouillon og lad retten simrekoge i ca. 30-45 minutter.

Tilsæt kartofler og lad dem simre med, til de er møre og let udkogte. Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.

Ovnbagte rødbeder
Skær rødbederne i stave eller tern, vend dem i olie, salt og peber og bag ved 175 grader varmluft i 25 minutter. De må gerne have lidt bid.

Til servering
Server med tilbehør af ovnbagte rødbeder og purløg drysset over skipperlabskovsen.