Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skipperlabskovs/

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs – eller måske nærmere bare labskovs, er sådan en dejlig mormor-ret.

Vi giver den et lille twist med tilbehør fra ovnbagte rødbeder, som er bagt så de stadig har lidt bid, og så spiser vi de sød/syrlige syltede rødløg til, samt en stor skefuld grovkornet sennep og et gavmildt drys purløg.

På denne måde bliver retten virkelig indbydende at se på og samtidig opdateret til vores smagsløg, som gerne vil have noget grønt, sprødt og farverigt tilbehør til.

PT60M

Skipperlabskovs

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 600 g oksebov
  • 800 g kartofler
  • 4 løg, finthakket
  • 6 laurbærblade
  • 1 tsk peberkorn, hele
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 spsk sennep, grov
  • 2 spsk æblecidereddike
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør
  • Tilbehør
  • 600 g rødbeder, skrællede
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 1 dl purløg, fintklippet
  • 2 spsk sennep, grov
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skipperlabskovs
Skræl kartoflerne og skær kartofler og kød ud i stykker af ca 2×2 cm.

Varm en sauterpande op og lad en god klat smør bruse af på panden, hvorefter kødet brunes i smør.

Tilsæt løg, peberkorn, laurbærblade og bouillon.

Lad retten simre i 30-45 minutter.

Ovnbagte rødbeder
Skær rødbederne i stave eller tern, vend dem i olie, salt og peber og bag dem på en bradepande med bagepapir i 30 minutter

Skipperlabskovs, fortsat …
Tilsæt kartofler og lad kartoflerne simre med til de er møre og lidt kogt ud.

Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.

Serveres med tilbehør af ovnbagte rødbeder og rigelige mængder persille og purløg drysset over skipperlabskovsen.