Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skipperlabskovs/

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs – eller måske nærmere bare labskovs, er sådan en dejlig mormor-ret.

Vi giver den et lille twist med tilbehør fra ovnbagte rødbeder, som er bagt så de stadig har lidt bid, samt en stor skefuld grovkornet sennep og et gavmildt drys purløg.

På denne måde bliver retten virkelig indbydende at se på og samtidig opdateret til vores smagsløg, som gerne vil have noget grønt, sprødt og farverigt tilbehør til.

PT60M

Skipperlabskovs

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 600 g oksebov, skåret i tern
  • 4 løg, finthakket
  • 1 tsk peberkorn, hele
  • 6 laurbærblade
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 800 g kartoffel, skåret i tern
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk sennep, grov
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ovnbagte rødbeder
  • 300 g rødbede, skåret i stave
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, friskkværnet
  • sort peber
  • Til servering
  • 1 rødbede, skåret i juliennestrimler
  • 1 dl purløg, fintklippet
  • 2 spsk sennep, grov
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skipperlabskovs
Varm en sauterpande op med en god klat smør og brun kødet heri. Tilsæt løg, peberkorn, laurbærblade og bouillon og lad retten simrekoge i ca. 30-45 minutter.

Tilsæt kartofler og lad dem simre med, til de er møre og let udkogte. Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.

Ovnbagte rødbeder
Skær rødbederne i stave eller tern, vend dem i olie, salt og peber og bag ved 175 grader varmluft i 25 minutter. De må gerne have lidt bid.

Til servering
Tilsæt kartofler og lad kartoflerne simre med til de er møre og lidt kogt ud. Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.

Server med tilbehør af ovnbagte rødbeder og purløg drysset over skipperlabskovsen.