Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/skipperlabskovs/

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs – eller måske nærmere bare labskovs, er sådan en dejlig mormor-ret.

Vi giver den et lille twist med tilbehør fra ovnbagte rødbeder, som er bagt så de stadig har lidt bid, og så spiser vi de sød/syrlige syltede rødløg til, samt en stor skefuld grovkornet sennep og et gavmildt drys purløg.

På denne måde bliver retten virkelig indbydende at se på og samtidig opdateret til vores smagsløg, som gerne vil have noget grønt, sprødt og farverigt tilbehør til.

PT60M

Skipperlabskovs

4 pers.     60 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 600 g oksebov
  • 800 g kartofler, gerne en lidt melet sort
  • 4 store løg, finthakket
  • 6 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1 liter bouillon, gerne en god hønsebouillon
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Tilbehør
  • finthakket purløg i gavmild mængde, syltede rødløg, grovkornet sennep og ovnbagte rødbeder.
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær kartofler og kød ud i stykker af ca 2×2 cm.

Varm en sauterpande op og lad en god klat smør bruse af på panden, hvorefter kødet brunes i smør. Tilsæt løg, peberkorn, laurbærblade og bouillon.

Lad retten simre i 30-45 minutter.

Tilsæt kartofler og lad kartoflerne simre med til de er møre og lidt kogt ud.

Smag retten til med eddike, sennep, salt og peber.

Vi spiser gerne retten med tilbehør af ovnbagte rødbeder, syltede rødløg og rigelige mængder purløg drysset over skipperlabskovsen.