Kylling i fad med pikant og grøntsager
Kylling i fad med pikant og grøntsager er en herlig grøntsagsspækket og meget mættende ret. Jeg har rundet den lækre kyllingeret af med cremet pikant flødeost, en smule piskefløde, lidt bacon – hvilket gør at den bliver meget mættende, fyldig og er virkelig god i selskab med salat – under opskriften, deler jeg et par gode salat opskrifter, der passer godt til.
Når jeg laver kylling i fad, så bliver det lækre kyllingekød gemt i retten og man derfor fint kan nøjes med langt mindre, end man ellers ville servere til fire personer.
Prøv også: opskrift på spidskålssalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pikant kylling i fad
- 2 kyllingebryst, i tern
- 5 skiver bacon
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 3 porre, skåret i ringe
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 rød peberfrugt, skåret i strimler eller små tern
- 1 tsk tørret timian
- 100 g pikant flødeost
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie, + evt. lidt smør til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 0,50 håndfuld persille
- 0,50 håndfuld frisk timian
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt det til side på et stykke køkkenrulle. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt smør og fedtet fra bacon. Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad.
Sauter løg, hvidløg og porrer på den samme pande ved middelvarme, til løgene er bløde.
Kom hakkede tomater, tomatpuré, peberfrugt, timian, pikant flødeost og piskefløde på panden og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber.
Fordel saucen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter. Drys rigeligt med hakket persille og timian inden servering og server med ris.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan den serveres med brød til? Fx naan? Eller er skal det være til noget der “opsuger” sovsen?
Det kan du sagtens gøre. Jeg synes det går glimrende blot med ris til, men brød er også lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er vild med jeres opskrifter 😊 👍
Kan man evt flække en kyllingefilet på langs i stedet for små stykker? Hvad sker der i så fald med tiden I ovnen?
Tusind tak, hvor er det dejligt du har glæde af mine opskrifter ♡
Det kan du fint gøre, og bagetiden vil være nogenlunde den samme.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Dette er en virkelig lækker ret – i stor som mindre portion.
Hvis jeg må komme med et tip, så tilsæt lidt spidskommen, når den smages til. Det løfter den til en endnu bedre ret.
Bedste hilsner Hanne