Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-fad/

Kylling i fad med pikant og grøntsager

Kylling i fad med pikant og grøntsager er en herlig grøntsagsspækket og meget mættende ret. Jeg har rundet den lækre kyllingeret af med cremet pikant flødeost, en smule piskefløde, lidt bacon – hvilket gør at den bliver meget mættende, fyldig og er virkelig god i selskab med salat – under opskriften, deler jeg et par gode salat opskrifter, der passer godt til.

Når jeg laver kylling i fad, så bliver det lækre kyllingekød gemt i retten og man derfor fint kan nøjes med langt mindre, end man ellers ville servere til fire personer.

Mine børn elsker sådanne retter og efter en aktiv hverdag eller weekend med fodboldtræning, ridning og leg så er det virkelig et hit.

PT35M

Pikant kylling i fad

Tid i alt35 min.
Arbejdstid15 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 kyllingebryst, i tern
  • 5 skiver bacon
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 3 porre, skåret i ringe
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 rød peberfrugt, skåret i strimler eller små tern
  • 1 tsk timian, tørret
  • 100 g flødeost, pikant
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie, + evt. lidt smør til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv 
Fremgangsmåde

Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt det til side på et stykke køkkenrulle. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt smør og fedtet fra bacon. Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad.

Sauter løg, hvidløg og porrer på den samme pande ved middelvarme, til løgene er klare og bløde.

Kom hakkede tomater, tomatpuré, peberfrugt, timian, pikant flødeost og piskefløde på panden og rør det godt rundt. Smag til med salt og peber.

Fordel saucen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter. Drys rigeligt med hakket persille og timian inden servering.