Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citron-og-rosmarin-kylling/

Ovnstegt kylling med citron og rosmarin

Ovnstegt kylling er virkelig lækkert og i denne opskrift får du en lækker kylling med sprødt skind og saftigt kød.

Jeg elsker kylling, lyst, saftigt og mørt kyllingekød. Duften af sprød kylling med lækkert sprødt skind på en godt tilberedt kylling. Kylling kan noget særligt sammen med citrusfrugter, der mørner kødet og gider en fantastisk duft og smag.

Kombinationen af ovnstegt kylling og citron/rosmarin, er ganske vidunderligt – kom evt et knust hvidløg eller to i den blanding der skal under brystskindet.

Prøv også: opskrift på kylling i fad med pikant >>

PT2H30M

Ovnstegt kylling med  citron og rosmarin

4-6 pers.    2 timer 30 min.
4-6 pers.
Ingredienser
  • 1 god stor kylling, gerne øko
  • 3 citroner, økologiske - skåret i grove tern, inkl skal
  • 3-5 friske rosmarinkviste
  • 1 spsk olivenolie
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 2 spsk smør, stuetemperatur
Udskriv opskrift
2 timer 30 min.
Fremgangsmåde

Riv lidt citron skal af den ene citron, og stød det sammen med 1 spsk rosmarinkviste, smør, salt og peber til en grødet masse, som stilles til side et øjeblik.

Citronerne, rosmarin, olie, salt og peber blandes i en skål og fyldes ind i kyllingen.

Skindet på kyllingen gnides godt med salt og peber.

Lav forsigtigt og uden at ødelægge skindet nogle lommer under brystskindet. Det gøres nemmest fra halsåbningen, hvor man kan forme en lomme ned mellem bryst og kød i begge sider af kyllingebrystet. Fyld disse to lommer med massen af citron, smør og rosmarin.

Kom kyllingen på et fad, i en stegeso eller stegepose i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag den i ca 2 timer til kernetemperaturen har 78 grader og saften er klar.