Krabbeklør med dilddressing


Krabbeklør er en skøn spise og serveret med en god hjemmerørt dilddressing og et godt brød til, så er sommerlykken gjort.
Det er lækker sommermad og dejligt at hygge om i haven, hvor man har god tid til at sidde og pille kødet ud af krabbekløerne.
Krabbeklør kan serveres som en forret, eller man kan servere det sammen på et skaldyrsfad med andre dejlige skaldyr, som fx østers, rejer, jomfruhummere og andet godt.
Prøv også: opskrift på koldhævet flutes >>
Krabbeklør med dilddressing
- krabbekløer
- 1 kg krabbeklør
- 3 liter vand
- 1 spsk salt
- 0,50 øko citron, i både
- Dilddressing
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 2 dl frisk dild, finthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Krabbeklør
Kog en stor gryde med vand op til kogepunktet, tilsæt salt og citronbåde, samt krabbeklør.
Sæt låg på, kog op og lad krabbekløerne simrekoge i 20 minutter. Sluk for varmen og lad krabbekløerne hvile i yderligere 10 minutter – så er de klar til at blive fisket op og serveret.
Flæk skallen med en hammer, i mangel af bedre redskab, og pil det lækre krabbekød ud med lange tynde gafler.
Dild dressing
Rør creme fraiche, dild, salt og peber sammen i en skål og smag til.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det er bare rigtig sommermad. Især krabbekløer minder mig om de skønneste somre i Fjand ved vesterhavet. Mums. KH Dorte
Det er så dejligt – og netop mad med gode minder i :)
Godt nok en gammel opskrift, men krabbekløer smager altid fantastisk :)
Jeg kan anbefale at bruge en spiseske til at slå skallen itu med – så undgår man små skaldele.
Og faktisk er det kun nødvendigt at slå den del itu, hvor selve kloen sidder – i stedet bruger man en bidetang til at klippe de to led mellem resten af de 3 dele over. Så kan man nemt fiske alt kødet ud med en hummergaffel eller håndtaget på en teske.
God appetit!
Ja, det er sådan en lækker sommerspise
Fint tip – tak for at dele :)
Kh Ann-Christine