Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/krabbekloer/

Krabbeklør og pil-selv rejer med dilddressing

Krabbeklør og pil-selv rejer med dilddressing er nok noget nær den ultimative sommermenu i min verden. Dét og så aftener med grillen tændt og god mad der bliver tilberedt på grill.

Krabbeklør er super nemt at tilberede selv og er en skøn enkel ret. Brug en hammer til at flække den hårde skal og så er det ellers bare at hygge om bordet med at pille rejer og krabbekød og arrangere på godt brød med hjemmelavet dilddressing til.

Hvidvin eller en god flaske bobler er perfekt som tilbehør – og hyldeblomstsaft med danskvand til børnene.

sådan var vores lørdag aften og jeg håber der kommer mange flere lune sommeraftener i samme stil – og meget gerne præcis samme menu igen.

PT30M

Krabbeklør og pil-selv rejer med dilddressing

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • krabbekløer
  • 1 kg krabbeklør
  • 3 l vand
  • 1 spsk salt
  • 1/2 øko citron, i både
  • Pil selv rejer
  • 1 kg rejer med skal
  • Dilddressing
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 dl frisk dild, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Krabbeklør
Kog en stor gryde med vand op til kogepunktet, tilsæt salt og citronbåde, samt krabbeklør. Sæt låg på og lad krabbekløerne koge i 20 minutter, hvorefter der slukkes for varmen og de hviler i det varme vand i yderligere 10 minutter – så er de klar til at blive fisket op og serveret.

Flæk skallen med en hammer, i mangel af bedre redskab, og pil det lækre krabbekød ud.

Dild dressing
Rør creme fraiche, dild, salt og peber sammen i en skål og smag til.

Pil-selv rejer
Server i en skål, med en ekstra skål til rejerneskrald og små skylleskåle med citron

Serveres med godt brød – samt grøn salat.