Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/krabbekloer/

Krabbeklør med dilddressing

Krabbeklør er en skøn spise og serveret med en god hjemmerørt dilddressing og et godt brød til, så er sommerlykken gjort.

Det er lækker sommermad og dejligt at hygge om i haven, hvor man har god tid til at sidde og pille kødet ud af krabbekløerne.

Krabbeklør kan serveres som en forret, eller man kan servere det sammen på et skaldyrsfad med andre dejlige skaldyr, som fx østers, rejer, jomfruhummere og andet godt.

Prøv også: opskrift på koldhævet flutes >>

PT45M

Krabbeklør med dilddressing

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • krabbekløer
  • 1 kg krabbeklør
  • 3 liter vand
  • 1 spsk salt
  • 0,50 øko citron, i både
  • Dilddressing
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 dl frisk dild, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Krabbeklør
Kog en stor gryde med vand op til kogepunktet, tilsæt salt og citronbåde, samt krabbeklør.

Sæt låg på, kog op og lad krabbekløerne simrekoge i 20 minutter. Sluk for varmen og lad krabbekløerne hvile i yderligere 10 minutter – så er de klar til at blive fisket op og serveret.

Flæk skallen med en hammer, i mangel af bedre redskab, og pil det lækre krabbekød ud med lange tynde gafler.

Dild dressing
Rør creme fraiche, dild, salt og peber sammen i en skål og smag til.