Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/labneh-mellemoestlig-frisk-ost/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Frokost, Mellemøstens køkken, Smørbart og Syltetøj, Tilbehør Aftensmad

Labneh – mellemøstlig frisk ost

Den mellemøstlige friskost, Labneh, er super nem og enkel at lave selv og en lille nem ret, som jeg er kommet til at holde rigtig meget af herhjemme i vores køkken.

Vi har stort set altid en eller anden form for yoghurt natural 3,5 %, græsk yoghurt eller A38 i køleskabet. Jeg blander det med frisk frugt eller laver hjemmelavet frugtyoghurt til Johan og Julie, spiser det med hjemmelavet müsli eller granola og blander det med min chiagrød. Og så er jeg begyndt at bruge det til at lave min helt egen hjemmelavede friskost med.

Jeg har længe gerne villet eksperimentere med at lave hjemmelavede oste og dette er en af måderne at komme godt fra start med sådan et lille projekt. Arbejdstiden er under 5 minutter og ellers passer den sig selv i et døgnstid og derefter kan den spises som den er eller smages til.

Labneh kan bruges som tilbehør til mellemøstlige retter, kan smøres i sandwich eller bruges som dip til alt fra grøntsager til brød og kiks.

Labneh - drænet yoghurt frisk ost
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT5M1
Ingredienser
  • 4 dl yoghurt naturel, (3,5 % eller brug græsk yoghurt)
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør yoghurt og salt sammen.

Sæt et kaffefilter over et glas og fastgør det på kanten med en elastik.

Kom yoghurt i kaffefilteret og stil i køleskabet – muligvis skal du bruge to glas med et kaffefilter i hver.

Lad yoghurten dræne i et døgnstid.

Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret og kom den i en skål eller form små kugler af ost, som kan opbevares i olie i et glas.

Labneh kan smages til med krydderier alt efter ønske

Smagsforslag 
sumak, mynte eller andre krydderurter, olivenolie

Opskriften giver ca 1 1/2 dl