Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chiagroed/ Brunch Morgenmad, Snacks

Chiagrød

Jeg er blevet ret så vild med den kolde chiagrød lavet på mandelmælk og toppet med friske bær, rabarberkompot, marinerede jordbær eller hvad vi nu lige har i haven eller i køleskabet. Når chiagrøden serveres med et blødkogt æg og en kop dampende varm kaffe bliver min start på dagen, når det gælder morgenmåltidet, ikke meget bedre.

Chiagrød er også ideel som et lækkert eftermiddagsmåltid og så gør den kolde grød sig faktisk ganske glimrende som en lille dessert, serveret i små slanke glas.

PT10HPT5M1

Chiagrød

Tid i alt10 timer
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed2 dage
Antal1 pers.
Ingredienser
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %, eller skyr
  • 1 tsk akaciehonning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland mandelmælk med chiafrø og vaniljekorn og rør det godt rundt. Lad det stå i 30 minutter eller til næste dag i køleskabet.

Rør chiablandingen godt igennem og rør den sammmen med græsk yoghurt eller skyr. Smag til med honning.

Nyd den kolde chiagrød med fx rabarberkompot, friske bær, banan og peanutbutter. En smule honning og hakkede mandler er også skønt