Pulled Pork i ovn


Hjemmelavet Pulled Pork smager så dejligt og her får du min opskrift i ovn, som er klar på kun 4 timer + naturligvis tiden til at kødet skal marinere natten over.
En ret der passer selv selv, så det kræver minimal arbejdsindsats og er jo skønt til gæsteservering af mange – lav fx en tacomiddag med pulled pork, friske salater, majskolber og andet godt!
Pulled pork kan bruges til alt fra burger til tacos, salater og fyld i sandwich og så kan de trævlede kød fryses ned i portioner, som er nemme at tage op til en hurtig og nem omgang aftensmad.
Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>
Pulled pork i ovnen
- 1,50 kg nakkefilet
- Rub
- 1,50 spsk salt
- 2 spsk sukker
- 1,50 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver
- 2 spsk brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk chiliflager, stødt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Dag 1
Afpuds nakkefileten og fjern kun tydelige sener og fedt. Bland krydderblanding til rub godt sammen – gem 2 spsk. til at drysse over ved servering.
Rub hele stegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en lufttæt pose og sæt på køl til næste dag – gerne 12-24 timer.
Dag 2
Pulled Pork i ovnen
Kom nakkestegen i en stegepose eller lukket stegeso, som fx en Römertopf – husk at sætte römertopfen i blød en halv time inden brug.
Sæt stegesoen med stegen i en kold ovn, sæt temperaturen til 125 grader og tilbered nakkestegen i 4 timer ved de 125 grader.
Tag kødet ud af ovnen, og riv det dampende varme kød fra hinanden med to gafler. Herefter er pulled pork klar til servering.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)