Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pulled-pork-i-ovn/ Aftensmad Burger, Efterår, Familiefavoritter, Festmad, Forår, Fødselsdag, Grill, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Vinter

Pulled Pork i ovn

Hjemmelavet Pulled Pork smager så dejligt og her får du min opskrift i ovn, som er klar på kun 4 timer + naturligvis tiden til at kødet skal marinere natten over.

En ret der passer selv selv, så det kræver minimal arbejdsindsats og er jo skønt til gæsteservering af mange – lav fx en tacomiddag med pulled pork, friske salater, majskolber og andet godt!

Pulled pork kan bruges til alt fra burger til tacos, salater og fyld i sandwich og så kan de trævlede kød fryses ned i portioner, som er nemme at tage op til en hurtig og nem omgang aftensmad.

Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>

PT2dagePT30M4

Pulled pork i ovnen

Tid i alt2 dage
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1,50 kg nakkefilet
  • Rub
  • 1,50 spsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1,50 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk chiliflager, stødt
  • 1 tsk sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dag 1
Afpuds nakkefileten og fjern kun tydelige sener og fedt. Bland krydderblanding til rub godt sammen – gem 2 spsk. til at drysse over ved servering.

Rub hele stegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en lufttæt pose og sæt på køl til næste dag – gerne 12-24 timer.

 

Dag 2

Pulled Pork i ovnen
Kom nakkestegen i en stegepose eller lukket stegeso, som fx en Römertopf – husk at sætte römertopfen i blød en halv time inden brug.

Sæt stegesoen med stegen i en kold ovn, sæt temperaturen til 125 grader og tilbered nakkestegen i 4 timer ved de 125 grader.

Tag kødet ud af ovnen, og riv det dampende varme kød fra hinanden med to gafler. Herefter er  pulled pork klar til servering.