Pulled Pork i ovn


Hjemmelavet Pulled Pork smager så dejligt og her får du min opskrift i ovn, som er klar på kun 4 timer + naturligvis tiden til at kødet skal marinere natten over.
En ret der passer selv selv, så det kræver minimal arbejdsindsats og er jo skønt til gæsteservering af mange – lav fx en tacomiddag med pulled pork, friske salater, majskolber og andet godt!
Pulled pork kan bruges til alt fra burger til tacos, salater og fyld i sandwich og så kan de trævlede kød fryses ned i portioner, som er nemme at tage op til en hurtig og nem omgang aftensmad.
Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pulled pork i ovnen
- 1,50 kg nakkefilet
- Rub
- 1,50 spsk salt
- 2 spsk sukker
- 1,50 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver
- 2 spsk brun farin
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk chiliflager, stødt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dag 1
Afpuds nakkefileten og fjern kun tydelige sener og fedt. Bland krydderblanding til rub godt sammen – gem 2 spsk. til at drysse over ved servering.
Rub hele stegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en lufttæt pose og sæt på køl til næste dag – gerne 12-24 timer.
Dag 2
Pulled Pork i ovnen
Kom nakkestegen i en stegepose eller lukket stegeso, som fx en Römertopf – husk at sætte römertopfen i blød en halv time inden brug.
Sæt stegesoen med stegen i en kold ovn, sæt temperaturen til 125 grader og tilbered nakkestegen i 4 timer ved de 125 grader.
Tag kødet ud af ovnen, og riv det dampende varme kød fra hinanden med to gafler. Herefter er pulled pork klar til servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor mange kg nakkefilet ville du lave til 20 personer? :-) Jeg synes det virker voldsomt med 7,5 kg som det bliver til hvis jeg ganger din opskrift med 5 eller det er måske bare sådan det er?:-)
Hej Elisabeth
En nakkefilet svinder ofte en del ind ved tilberedning, men mængden kommer også an på hvad du servere til. Så hvis der er godt med tilbehør og det blot er til fx fyld i en burger, så kan du nok godt komme afsted med 6 kg i alt.
Hvis du omvendt ikke vil være i tvivl om der er nok, så kan du lave det og fryse overskydende kød ned i portioner (efter det er trævlet). Det kan ristes på en varm pande og smager helt forrygende også efter det har været frosset.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg nå og stege den i ovnen på 2 timer?
Hej Elise
Den kan ikke nå at blive mør på to timer, desværre.
Kh Ann-Christine
Hej! Jeg har en nakkesteg på 2,8kg, vil en tid på omkring 6,5 time passe ift. tilberedning? :)
Jeg tror det passer fint, men ellers så kom et stegetermometer i og hvis du bliver bekymret for om den kan nå at være klar efter de 6 1/2 time, så kan du skrue temperaturen op til 150 grader den sidste times tid eller halvanden. Hvis den omvendt stiger for hurtigt i kernetemperatur, så kan du blot skrue lidt længere ned igen til fx 115-125 grader igen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Så blev det testet. Det passede fint med 6,5 time på varmluft på 125-130 grader :)
Tak for en lækker opskrift.
Det er jeg glad for at høre! Tak for din søde tilbagemelding
Kh Ann-Christine