Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gullash/

Gullash

Denne gullash er en af de dejligste simreretter og den smager virkelig fremragende med en cremet og lækker kartoffelmos til.

I går var det Martin som lavede maden, han er fremragende i et køkken og kan godt lide at lave de lidt tungere simreretter. Jeg lokkede ham til at skrive ned undervejs i madlavningen, for at dele den med jer, for den er virkelig toppen!

Det kan godt betale sig, at gange opskriften på Gullash op og lave et par portioner til fryseren og den kan sagtens laves dagen før, eller til to dage, for den er også virkelig god dagen derpå.

Prøv også: Min bedste opskrift på skipperlabskovs >>

PT3H

Gullash med kartoffelmos

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakkede
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 3 gulerod, skåret i tern
  • 500 g oksebov, skåret i tern af ca. 2x2 cm
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g tomatpuré
  • 1 knivspids stødt spidskommen, eller kommenfrø
  • 1 spsk smør, til stegning
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • Kartoffelmos
  • 1 kg kartoffel
  • 1,50 dl mælk
  • 75 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Pynt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg og gulerødder i smør i en stor gryde i 2 minutter ved middelvarme. Kom kødet i og brun det. Tilsæt salt, peber og paprika. Rør rundt og tilsæt bouillon, til det dækker kødet godt, og kom tomatpuré og kommen i gryden. Sæt låg på og lad det simre i ca. 3 timer.

Server med kartoffelmos og persille.

Kartoffelmos
En lille times tid inden spisetid, skrælles kartoflerne og bringes i kog i en gryde med vand, uden salt! Kog kartoflerne til de er møre og hæld vandet fra.

Lun mælken i en gryde. Pisk kartofler med lun mælk og smør med en elpisker. Mosen skal være blød, luftig og lækker. Smag til med salt og peber.