Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gullash/

Gullash

Denne gullash er en af de dejligste simreretter og den smager virkelig fremragende med en cremet og lækker kartoffelmos til.

I går var det Martin som lavede maden, han er fremragende i et køkken og kan godt lide at lave de lidt tungere simreretter. Jeg lokkede ham til at skrive ned undervejs i madlavningen, for at dele den med jer, for den er virkelig toppen!

Det kan godt betale sig, at gange opskriften på Gullash op og lave et par portioner til fryseren og den kan sagtens laves dagen før, eller til to dage, for den er også virkelig god dagen derpå.

Prøv også: Min bedste opskrift på skipperlabskovs >>

PT3H

Gullash med kartoffelmos

4 pers.     3 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 500 g oksebov, skåret i tern af ca 2×2 cm
  • 3 gulerødder, skåret i tern
  • 2 løg, hakkede
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 knivspids kommenfrø
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 liter boullion, herbamara
  • friskkværnet peber og salt
  • Kartoffelmos
  • 500 g kartofler, ca 2 dl mælk, 2 spsk smør, salt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg, smør og gulerødder i en stor gryde i 2 minutter ved middel varme. Kom kødet i og brun kødet. Tilsæt salt, peber og paprika. Rør rundt og tilsæt boullion så det dækker kødet godt, kom også tomatpure og kommen i gryden. Sæt låg på og lad det stå og simre i omkring 3 timer.

En halv time inden det er spisetid, skrælles kartofler og persillerod. Kom i en gryde med vand der skal dække godt – ingen salt! Kog kartofler og persillerod i omkring 25 minutter. Hæld vandet fra. Lun mælken i en gryde. Mos kartofler og persillerod med en elpisker og tilsæt løbende lidt lun mælk og smør. Mosen skal være blød, luftig og lækker. Smag til med salt og peber.

Jeg puttede lidt purløg på toppen, men det kan fint undlades. Gullash kan også serveret med grøn salat som ekstra tilbehør.