Gullash
Denne gullash er en af de dejligste simreretter og den smager virkelig fremragende med en cremet og lækker kartoffelmos til.
I går var det Martin som lavede maden, han er fremragende i et køkken og kan godt lide at lave de lidt tungere simreretter. Jeg lokkede ham til at skrive ned undervejs i madlavningen, for at dele den med jer, for den er virkelig toppen!
Det kan betale sig at gange opskriften på Gullash op og lave et par portioner til fryseren og den kan sagtens laves dagen før, eller til to dage, for den er også virkelig god dagen derpå.
Prøv også: Min bedste opskrift på skipperlabskovs >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gullash med kartoffelmos
- 2 løg, finthakkede
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 500 g oksebov, skåret i tern af ca. 2x2 cm
- 1 spsk sød paprika
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 knivspids stødt spidskommen, eller kommenfrø
- 1 spsk smør, til stegning
- sort peber, friskkværnet
- salt
- Kartoffelmos
- 1 kg kartofler
- 1,50 dl mælk
- 75 g smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Pynt
- 1 håndfuld bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, hvidløg og gulerødder i smør i en stor gryde i 2 minutter ved middelvarme. Kom kødet i og brun det. Tilsæt salt, peber og paprika. Rør rundt og tilsæt bouillon, til det dækker kødet godt, og kom tomatpuré og spidskommen i gryden. Sæt låg på og lad det simre i ca. 3 timer.
Server med kartoffelmos og persille.
Kartoffelmos
En lille times tid inden spisetid, skrælles kartoflerne og bringes i kog i en gryde med vand, uden salt! Kog kartoflerne til de er møre og hæld vandet fra.
Lun mælken i en gryde. Pisk kartofler med lun mælk og smør med en elpisker. Mosen skal være blød, luftig og lækker. Smag til med salt og peber.
Gullash er bare godt :)
:)
Hejsa ☺️ Hvor meget vand skal der i og mel? Skal laver den i morgen
Jeg kommer ikke mel eller vand i, men blot grøntsagsbullion – mængde i opskriften er efter det er blandet med vand
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg tror aldrig jeg har fået gullash, men din opskrift skal da prøves i morgen, hvor jeg alligevel er hjemme hele dagen med snuden i bøgerne.
Kh Mille
Fik du mon lavet gullash, Mille?
Hejsa
Vil lave denne i aften. Mon man kan bruge almindelig inderlår i tern i stedet for bov? Og hvor længe tror du så det skal koge?
Elsker dine opskrifter.
Hej Lise,
Tak for din søde hilsen :)
Der er ikke så meget bindevæv mv i den udskæring der gør at den egner sig godt til at simre, så jeg ville nok bruge okseinderlåret til en anden ret, hvor det fx skæres tyndt og blot lynsteges på en pande. Inderlår kan godt bruges til gullash, men det risikere nemmere at blive lidt tørt.
Kh AC
Uhm det lyder så lækkert (synes efterhånden jeg starter alle kommentarer med det ;-) )
Nemlig rigtig ingen salt i kogevandet, det er totalt “no go”
Jeg elsker dine kommentarer ;) Og enig, det duer ikke til kartoffelmos
Lader du gulerødderne koge med i de tre timer. Bliver de ikke helt udsplattede?
Elsker gullash, men har aldrig prøvet at lave det.
Ville bare lige fortælle at jeg har forsøgt mig med denne gullasch, og den er bare SÅ NEM OG LÆKKER..! Muuums hvor smagte det lækkert. Lækkert tvist med lidt persillerod i mosen, nam..! Har også lavet dine kyllingenuggets, fiskefilleter og frikadeller. Bagte æbler med nødder og marcipan og jeg kunne blive ved… Alt er et hit herhjemme og både søn og kæreste er MEGET tilfredse :) så et stort TAK skal lyde fra hele familien! Knus!
Hej Line,
Hvor er det bare fedt at høre! Dejligt at vores familiefavoritter også hitter hos jer :) Det er jeg rigtig glad for at høre
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi har i dag lavet din gullasch og den var bare så mega lækker : o) Det var et kæmpe hit – så tak for en super opskrift.
Vi lavede som du anbefalede persillerod kartoffelmos og den var også super god. Vi anbefaler dog, at man godt kan lave lidt mere kartoffelmos end du anbefaler til fire personer. Jeg lavede dobbelt portion da vi var syv personer, men vi kunne fint have spist noget mere. Nu var der heldigvis masser af kød og sovs, så vi spiste resten som suppe – også virkeligt lækkert.
Glæder os til at prøve flere af dine opskrifter.
Mange hilsner Sanne og familie
Hej Sanne,
Godt det gik alligevel :) I går lavede vi en version af denne opskrift, bare som suppe og supplere med lidt andre råvarer. Det var også bare virkelig godt! Fint at høre at I kunne spise denne som suppe i stedet ;)
Kh Ann-Christine
Så fik jeg prøvet opskriften på gullasch – super opskrift :)
Serveret blot en kartoffelroulade til. Passer så fint sammen.
Og i dag står den så på resterne :)
Kh Marianne
Hvor dejligt :)
Og super god ide med kartoffelroulade til, det lyder så lækkert
Kh AC
Hejsa
Tak for super en super hjemmeside med skønne opskrifter.
Kan man bruge denne gullasch som kødsauce i din shepards pie?
Mvh Karen
Hej Karen,
Uhm ja, det vil helt sikkert være en dejlig ret :) God ide!
Og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Tusind tak for hurtigt svar, så vil jeg glæde et par maver med den ret i aften.
Også denne opskrift fra din blog blev som sædvanligt usædvanligt lækker :-D Og hvor er det hyggeligt med dine videoer :-) Jeg fristes lidt til at spørge om du ikke kunne have mod på at lave nogle vildt-retter?
Mvh Jette
Hej Jette,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
Jeg vil meget gerne lave nogle flere vildtretter, det er dog ikke så ofte vi har vildtkød – men jeg skal gerne se om jeg ikke kan tænke lidt mere ind i det :)
Kh AC
Kunne man putte kartofler i og koge med den sidste halve time? Eller længere tid? Jeg tænker at det smatter hvis de koger med i tre timer
Ja, det vil helt sikkert være lækkert til :)
Hej. Nu prøvede jeg at lave det med selleri og simre i ca 5 timer, hvor der var kartofler med de sidste 2 timer. Vildt godt! Min 2,5-årige syntes KUN sovsen var lækker, lillebror på 7 mdr syntes det hele var lækkert at gumle på, og mor og far er fans ☺ skønt!
Fantastisk ♡ Det er jeg glad for at høre.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Har lige lavet retten, den kan varmt anbefales, familien var meget tilfreds. Jeg strør med persille i stedet for purløg.
Hvor er det dejligt at høre – mange tak for din hilsen :)
Hold nu op – den opskrift er bare helt fantastisk! 1000 tak fordi du har delt den – den er printet ud, og vil fremover bliver flittigt brugt herhjemme, og hører nu til blandt vores favoritretter :-)
Ville man kunne lave retten i en stegeso? og skal alt så bare blandes råt og så have en 3-5 timer? :-)
Ja, det tænker jeg sagtens du kan. Jeg vil dog stadig vælge at brune kødet først, da det holder på saften inden i kødet.
Kh AC
Ville man også kunne bruge okseklump? og hvad er egentlig forskellen?
Det er to forskellige udskæringer, men ja det kan du sagtens :)
Jeg har lavet denne idag. Jeg valgte dog at spæde en øl i sammen med boullion – det blev sadntæskme lækkert! Mosen med persille-rod er et godt påfund – bestemt ikke sidste gang :)
Det lyder lækkert! – og mange tak for den skønne tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for!
Kh AC
Kan man lave den dagen før? 3 timer er længe på en hverdag.
Det kan den fint, den er lige så lækker dagen derpå :)
Har lavet jeres gullasch et par gange nu. Den er super lækker. Må indrømme, at jeg tilføjer lidt piskefløde. Det gør jeg ellers aldrig. Men det gør den altså ekstra god ;).
Jeg har også prøvet dine chokolademuffins med saltkaramel. Super gode. Jeg synes dog ikke, at jeg kan beholde karamellen flydende, når den ikke på (lav) varme. Jeg har set din din video, og synes, at jeg gør præcis som du… men. Det kræver nok lidt mere øvelse ;).
Tak for en super blog. Jeg er begyndt at søge på Valdemarsro hver gang jeg mangler en opskrift :).
Hej Maja,
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om mine opskrifter.
Må prøve dit tip med gullashsuppen næste gang – og mht saltkaramel, så kan det være din blot skal have 5 minutter kortere tid :)
Kh AC
Gullasch er jeg i gang med efter din opskrift og både sød og røget paprika – det dufter herligt, har tilsat alm. kommenfrø istedet for spidskommen.
Kartoffelmosen, ja da bruger jeg lidt af kogevandet for at tilføre flere vitaminaner – og derefter brug af en kartofelmoser (ikke piskeris, da bliver det ikke ligeså godt efter min mening). og så tilsættes mælk og kogevand og til sidst meget lidt smør.
Min mand ligger på sofaen efter en travl søndag – og glæder sig til måltidet :)
Så skønt at høre! Håber det blev en herlig menu.
God søndag aften til jer og tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg har netop købt ind til denne opskrift ?, det skal være vores søndagsmiddag og jeg glæder mig til at prøve den!
Tænk, det hele startede med at søge en opfkrift på rabarbertærte … nu, hvis jeg kan finde en opskrift fra Valdemarsro, på det jeg ønsker at lave… så er det den opskrift jeg vælger! Det er altid lækkert og dejlig mad, og altid et hit hos børn og familie <3
Hvor er det skønt at høre ♡ Jeg er super glad for at du er glad for mine opskrifter.
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med middagen
Kh AC
Nem opskrift, men skal det ikke jævnes, syntes det må blive lidt tyndt?
Jeg koger altså gulerødderne for sig, ellers koger de totalt ud.
Venlig hilsen
Conni
Hej Conni
Mange tak for din hilsen. Du må endelig jævne retten og tilpasse retten som du synes bedst.
Vi kan herhjemme rigtig godt lide retten som den er her :)
Kh AC
Fin ret og opskrift, jeg foretrækker dog at tilsætte et glas rødvin når kød og tomatpure er klar til bullion
Mums det smagte så godt?
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Rigtig lækker opskrift. Jeg synes dog det er synd at piske al luften ud af mosen med en elpisker. Mosen bliver lang og sej. Jeg bruger altid en kartoffelstøder. Så bliver mosen mere luftig.
Det bort fra den detalje, er det en super inspirerende blog du har og jeg finder tit inspiration til det jeg selv laver. Tak for det.
Hej Harald
Mange tak for din hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Mht kartoffelmosen, jeg oplever aldrig, at det er et problem med lang og sej kartoffelmos på denne måde. Ved godt nogle holder sig til kartoffelstøder – og er enig i at det også fungere glimrende, men jeg oplever selv at få en lige så luftig og lækker kartoffelmos med denne metode :)
Rigtig dejlig søndag til dig
Kh AC
Hej. Vi har fået gullasch efter din opskrift her til aften.
Det smagte helt, helt fantastisk godt ? Kan virkelig anbefales ?
God jul ? Julehilsner fra Skive / Anette
Hej Anette
Hvor er det dejligt at høre!
Tak for din søde tilbagemelding og rigtig glædelig jul ♡
Kh AC
Hej. Jeg har tænkt mig at lave gullasch til familien i morgen, og din ser rigtig lækker ud. Men jeg er i tvivl mht. kartoffelmosen, det ser ikke ud af ret meget. Arla anbefaler det dobbelte til 4 personer … Mon jeg tør nøjes med 1 kg til 8 personer? Jeg plejer også at komme et selleri i, til at lette den lidt. Nogen erfaringer?
Tak for en fantastisk blok. ?
Mvh Marianne
Hej Marianne,
Hvor er det godt du skriver det, der var simpelthen en fejl i mængden i opskriften, som må være sket da vi for noget tid siden skrev den om. – uanset så kommer det selvfølgeligt meget an på hvor meget kartoffelmos man kan spise. Jeg synes altid det mætter helt vildt meget, så er ikke den store spiser i mængden her – men vores børn kan godt tage fra ;)
Har prøvet med knoldselleri, det synes jeg er godt.
Tak for din søde hilsen.
Kh AC
Hej
Kan jeg bruge okseklump til denne gullasch?
Mvh
Anette
Ja, det kan du sagtens
God fornøjelse
Kh AC
Hej :)
Jeg ville gerne lave denne ret i en stegeso, hvad tænker du om det..?? – hvor længe og på hvilken grad skal den i givet fald laves..??
De bedste hilsner fra Vibeke
Det kan du fint, jeg ville sætte den på 125 grader i ca 1 1/2 – 2 timer
Kh AC
Er stor fan af din mad?
For mig er laurbærblade en vigtig ingrediens i gullash men det undlader du.
Er det fordi smagen af laurbær tilhører er en fordansket version af retten?
Det kan du sagtens komme i. Jeg synes det smager dejligt både med og uden :)
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
Kh AC
Jeg plejer at lave den svenske variant som hedder “kalops” hvor man bruger laurbærblade og allehånde i stedet for tomat og paprika. Men her til weekenden havde familien ønsket gullash, så jeg blev så glad da jeg fandt en opskrift her. Tror aldrig jeg har prøvet en opskrift herfra hvor det ikke er blevet vellykket – og jeg har prøvet en del efterhånden :-) Det blev også rigtigt godt med denne gullash, tak for det!
Sikke en dejlig hilsen og tilbagemelding at få på opskriften.
Tusind tak for det, det er jeg glad for :)
Kh AC
En rigtig dejlig opskrift,som jeg ikke har prøvet før.Men andre opskrifter på gullasch….
Min kartoffelmos bestod af mine sidste rester (kartofler) Rød kartoffel,gulerod ,løg , og almindelig kartoffel….
Og den skal virkelig koge i mange timer ,og mine gulerødder kogte ikke ud …Så god men tager tid….
Hej Susanne
Hvor er dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
At skrælle kartofler en halv time før servering, er det ikke lige presset nok? :)
Tak for ellers gode opskrifter.
Jo, det er nok lige friskt nok ;) – det er rettet nu.
Kh AC
Hej,
Jeg har prøvet kun engang før at lave Gullasch, men den blev simpelthen alt for stærk for min 5 årig dreng. Jeg er så lige faldet over din opskrift, som jeg gerne vil give et skud, men jeg tænkte så om man kan undgå stødt spidskommen eller kommenfrø?
Hej Birgitte,
Jeg håber I vil synes om den, og du kan godt undlade spidskommen i retten.
God fornøjelse
Kh AC
Retten minder mest om Ungarsk gullasch. Meget tynd sauce .
Er det meningen ?
Du kan fint vælge at jævne den, til den er som du ønsker den :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Igen en lækker ret mums. Efteråret banker på og dagene bliver kortere så nu er det tid til lækker simremad
Kh Schannie
Kan retten laves i stegeso?
Ja, sagtens
Kh AC
Hej
Vil lave denne til aften, kan man sætte den over allerede nu Her fra morgenstunden af🤞🏻
Vh. Celina
Ja, hvis du lader den stå ved helt lav varme. Tag den af når kødet er mørt som smør, så kan den trække på køl og lunes inden servering. Den bliver kun bedre af at trække smag
Kh AC
Så er gullaschen sat over! Jeg tilsatte et laurbærblad som får lov til at simre med de næste 3 timer 🤩 Så bliver der nem aftensmad i morgen. Vi plejer at få kogte bønner og syltede asier til, det er den perfekte kombination! Mange tak for alle dine lækre opskrifter! Fik lige lavet rabarberkompot i sidste uge. Jeg har faktisk en opskrift på en kage til dig med rabarber, som jeg tror at du ville elske. Lad mig høre om du gerne vil have den. Kh. Hella fra Gråsten
Valgte opskriften selvom det er sommer nu.
Brugte kalvekød og serverede nye kartofler , agurkesalat og rabarber kompot til.. meget lækker.. Hilsen Birgit..
Hej. Kan man bruge lammekød istedet? :)
Ja, det smager også dejligt!
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Mumme mums … smagte herligt. Både min datter og jeg ÅD 🙈 og sidder nu og gaber mætte og veltilfreds. Haha fantastisk, tak for en dejlig opskrift 😊
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det skønt at høre I er vilde med den ♡
Kh Ann-Christine
Den bedste og nemmeste opskrift på gullasch! Jeg lavede den uden spidskommen/kommen og tilføjede istedet et par laurbærblade. Mums siger jeg bare!!
Hvis man synes saucen bliver for tynd kan man nemt tage låget af gryden de sidste 30-60 minutter inden servering. Så tykner saucen, men smagen forbliver intakt.
Hej Kathrine
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Hej
Søndag den 12 december skal jeg lave gullasch på min aftenvagt til 6 personer hvor jeg er portør. Jeg har lavet gullasch før på min aftenvagt, som var vellykket. Jeg er forsigtig med den ikke bliver for krydret, og denne her gang har jeg lovet at lave den så den er lidt mere ungarsk med peberfrugt og lidt mere paprika og kommen og spidskommen osv. i. Sidst brunede jeg fedtstof i en tykbundet gryde. Så startede jeg med at brune kødet heri ad 2 gange, som der står i kogebogen GOD MAD, og det blev vellykket. — Jeg har ” stjålet” både her og der på Internet, GOD MAD bogen og Frøken Jensens kogebog. Jeg har læst at det er bedst at komme paprikaen i gryden sammen med løgene. Der var endda en læser der skrev på Internet at ellers bliver paprikaen som støv. Nu kommer mit spørgsmål: Jeg er meget itvivl om hvor meget paprika der skal i retten. På Internettet står der at der skal 2 slags paprika i. Der står ofte mild paprika og rosenpaprika, som jeg er lidt nervøs for da den er stærk, og tænker sød paprika måske er bedre. MEN hvor meget teskefulde eller spiseskefuld skal jeg tilsætte af 2 slags paprika??, og skal de 2 forskellige paprika i gryden samtidig?? — Årsagen til jeg spørger er at der står forskeligt på Internettet og kogebøgerne, og jeg har meget lyst til at lave retten med 2 slags paprika.– Flere steder står der også der skal 2 slags kommen i retten. Der skal 2 slags i, nemlig knust kommen og knust spidskommen. MEN jeg er itvivl om de 2 kommen skal i samtidig??, og hvor meget kommen og spidskommen skal der i retten. Jeg har ikke nogen problemer med at lave KARTOFFELMOSEN.— Med venlig hilsen Peter
Hej Peter,
Det lyder som en skøn plan at forkæle kollegaerne med gullash.
Der er jo mange veje til en god gullash, og jeg forholder mig ikke rigtig til hvordan andre opskrifter er. Du kan se min opskrift i indlægget her, inkl mine mængder på krydderierne og du kan fint justere og smage til med to slags paprika og kommen i retten.
Jeg bruger som regel kun spidskommen og sød paprika, men twister den indimellem med røget paprika, som giver en lidt ‘mad over bål’ smag til retten, som også er god.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tusinde tak for hjælpen sidst hvor jeg lavede gullasch på min aftenvagt. Retten blev fantastisk god. Både den søde paprika og den røgede gav en god smag. Jeg har lige et par spørgsmål mere, da retten jo kan laves på forskellige måder. En af mine gode venner siger det er godt at vende kødet i mel blandet med paprika, peber og salt. Jeg er ikke helt enig med ham, da jeg synes kødet har bedre af at få salt, peber og paprika direkte ned i kødet. Desuden mener jeg at det er ikke godt at røre for meget rundt i retten da gryden og kødet kan blive koldt og begynde at koge istedetfor, og der skal jo komme stegeskorpe. Og hvis der kommer mel på kødet tror jeg det bliver for tungt at røre rundt, specielt hvis man laver gullasch til 6 personer, som jeg gjorde sidst. Jeg er spændt på at høre hvad du mener. Det andet spørgsmål er om det er godt at komme lidt hakket rød chilli i gryden samtidig med løgene, efter jeg har fjernet kernerne i chillien. Og hor meget chilli bør der i? Jeg skal lave gullasch igen, som er en dejlig simreret. Med venlig hilsen Peter Kristoffersen
Hej Peter
Det er dejligt at høre!
Jeg laver den på den måde, som jeg beskriver i min opskrift her (og uden chili), det synes jeg fungere rigtig godt i mit køkken og giver en dejlig gullash. Men der er jo mange mange veje til en god gullash og det er endelig blot at eksperimentere med det og gøre det som du synes bedst.
Jeg kommer som nævnt ikke chili i, men det kan du gøre helt frit alt efter smag og behag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil bare lige sige, at man ikke kan erstatte spidskommen med kommen, de to krydderier har intet med hinanden at gøre
Selv om man skulle tro det, når navnene ligner hinanden så meget
Venlig hilsen y
Hej Marianne,
Det er jeg helt enig i, grunden til at jeg forslår enten/eller på de to krydderier er alene at jeg synes de begge tilføjer noget skønt til retten, på hver deres måde.
Kh Ann-Christine
Hej! Er de tre timer et maks? Eller er det ok at lade retten stå at simre (måske uden gulerødder) fra middagstid til aftensmadstid? :-)
Ja, hvis du lader det simre ganske svagt, så kan det fint simre længere tid
Kh Ann-Christine
Skal prøves på lørdag når konen har føds’dag😀 mht kartoffelmos så koger jeg altid nogle hvidløgsfede sammen med kartoflerne og så ryger der en god portion muskat i 😋😋😋
Uhmm, det lyder også lækkert med hvidløg i kartoffelmosen
God fødselsdagsfejring :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine, nu har jeg længe ville skrive noget pænt om din side og dine opskrifter.
Denne opskrift er blot en blandt mange favoritter i husstanden, og det er bare hyggeligere at lave mad med dine opskrifter :)
Din side og din app er bare alletiders, så tusind tak for dig.
Dbh. Dan
Hej Dan,
Mange tak, hvor er det pænt af dig! Det er jeg glad for du gjorde og rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Ann-christine.
Super lækker opskrift. Vi skal have den igen i dag. Dog ikke koge så længe, da det er et stykke oksefilet, der ikke var mørt. Købt hos slagteren til min mands 75års fødselsdag. Slagteren gav os pengene igen og en undskyldning. -Nu forsøger vi at bruge kødet på anden måde.
Jeg printer alle de opskrifter jeg har brugt ud, og skriver kommentarer på. Det er bare ærgerligt, at de nu kommer uden billede, men med reklamen for din side, bøger ect. på hver. Det er træls. Jeg samler dem i en mappe. Har ønsket din grøntbog i julegave.
hvornår laver du noget om Airfryer?
Hej Susanne
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af opskriften.
Jeg kan ikke lige se om du er medlem af Valdemarsro Premium, men hvis du er det, så kan du tilvælge at få foto af retten på dine prints når du udskriver opskrifter herfra Valdemarsro ♡
Jeg har skrevet lidt om airfryer ift mine opskrifter her
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tusind tal for dit svar. Det er meget informativt, det du skriver om airfryer
Vi er 2 ældre mennesker, så hos os giver den god mening. Vi er meget glade for vores med 2 skuffer. Beregneren er rigtig smart, TAK
Dejligt at høre! Jeg er glad for at I kan have glæde af beregneren :)
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi har en rest oksemørbrad som vi tænkte at bruge til gullasch, men kan man bruge denne udskæring til det?☺️
Ja, det kan du i princippet godt, men så skal retten blot ikke simre, for så bliver kødet tørt og kedeligt.
I stedet kan du: skære kødet i store tern og hurtigt brune kødet godt af. Tag kødet op og sæt til side. Lav resten af retten, kun halv mængde boullion og evt lidt mindre tomatpure. Lad det simre i 10 minutter uden låg, smag til og tilføj kødet. Varm op i et par minutter og server straks. Mørbradkødet skal gerne være rosa og ikke helt gennemstegt.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Nu vil prøve at lave gullasch for første gang, ihh jeg glæder mig. Har dog et spørgsmål, når nu det får lov at simre i 3 timer, hvad har du så blussen på? Vil nødig brænde maden af… Jeg laver normalt aldrig mad, så er på ukendt land her 🫣
Vh Mary.
Hej Mary
Jeg sætter temperaturen på 1,5 eller 2 (ud af 9) når jeg bruger min støbejernsgryde til simreretter – så helt lav temperatur. Måske en anelse højere ved andre gryder der holder mindre godt på varmen.
Varm først langsomt retten op til kogepunktet, under omrøring. Læg låg på og skrue ned til lav varme. Hold øje med at det blot akkurat bobler svagt.
Kh Ann-Christine
Fantastisk ret, smager som en drøm. Tak for mad herfra :)!
Det skal vi helt sikkert have igen!
Fantastisk! Tusind tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Har lige lavet, og spist, denne fantastisk gullasch.
Gav den lidt chilliflager – og jævnede med lidt maizena sovsejævner.
Heldigvis er der noget til i morgen – hvor den er endnu bedre.
Og lidt til fryseren….
Herligt 😉
Tusind tak for din fine hilsen og gode tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Jeg kommer også laurbærblade i det giver god smag, og piskefløde i kartoffelmosen ❤️
Hvornår tilsættes spidskommen i opskriften? :-)
Det skal i retten samtidig med tomatpuré.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine