Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/osso-buco/

Osso buco med safranrisotto

Osso buco er en af de skønneste simreretter, som mange gange har stået på min mors komfur og snurrer en weekend eftermiddag – hvorefter vi kan sætte os til bords med det lækreste smørmøre kød.

Jeg laver gerne vores osso buco med en traditionel safranrisotto og så den skønne grønne gremolata til. Jeg laver osso buco og stort set alle andre simreretter i en god støbejernsgryde, for den holder godt på varmen og er perfekt til formålet, men en stegeso eller alm gryde kan også fint gøre det.

PT3H

Osso buco med safranrisotto og gremolata

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Antal6 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 8 okseskank
  • 1 dl hvedemel
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 gulerødder, skrællede og finthakkede
  • 4 stængler bladselleri
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 3 dl hvidvin, tør
  • 7 dl oksebouillon
  • 3 laurbærblade
  • Safranrisotto
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 275 g risotto ris
  • 1 knivspids safran
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl grøntsagsbouillon, gerne lidt tynd
  • 40 g parmesan, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1/2 øko citron, fintrevet skal
  • Gremolata
  • 3 dl persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øko citron, skallen herfra
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Osso Buco
Start med at duppe kødet helt tørt med køkkenrulle og vend derefter kødet i mel blandet med salt og peber.

Brun okseskankerne et par stykker ad gangen i olie dem, og læg dem til side på en tallerken, når de er brunet på begge sider.

I samme gryde hældes lidt ekstra olie i og løg og hvidløg sauteres til de er klare, gennemsigtige og bløde. Tilsæt derefter finthakkede gulerødder og bladselleri som sauteres med i nogle minutter.

Tilsæt nu hakkede tomater, tomatpure, hvidvin og gerne et par laurbærblade. Fordel kødstykkerne i gryden. Hæld oksefond/boullion over og læg låg på. Hold øje med at temperaturen er sat, så det blot lige simrer svagt i gryden.

Nu passer retten sig selv i gryden de næste 3 timer –  efter ca 2 ½ time er det tid til at lave risotto og gremolata …

Safranrisotto
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg deri. Når løgene er bløde og klare, røres stødt safran og risottoris i blandingen og hvidvin hældes over. Rør rundt til risene har suget alt væden og tilføj derefter en dl grøntsagsboullion af gangen til risene er møre. Rør til sidst en dl friskrevet parmesan i og smag til med salt, peber og revet citronskal

Gremolata
Persille og hvidløg hakkes helt super fint og blandes med revet citronskal.

Anret osso buco på tallerken med risotto, et stykke kød, lidt grøntsager og sauce fra osso buco gryden og drys med gremolata på toppen