Osso buco med safranrisotto
Osso buco er en af de skønneste simreretter, som mange gange har stået på min mors komfur og snurrer en weekend eftermiddag – hvorefter vi kan sætte os til bords med det lækreste smørmøre kød.
Her får du en skøn opskrift på osso buco med en traditionel safranrisotto og så den skønne italienske gremolata til. Jeg laver osso buco og stort set alle andre simreretter i en god støbejernsgryde, for den holder godt på varmen og er perfekt til formålet, men en stegeso eller alm gryde kan også fint gøre det.
Prøv også: min lækre opskrift på Bøf Stroganoff >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Osso buco med safranrisotto og gremolata
- 8 okseskank
- 60 g hvedemel
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 4 gulerødder, finthakkede
- 4 stængler bladselleri, finthakkede
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 3 dl tør hvidvin
- 3 laurbærblade
- 7 dl oksebouillon
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Safranrisotto
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 dl risotto ris
- 1 knivspids safran, stødt
- 2 dl hvidvin
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 50 g parmesan, friskrevet
- 0,50 øko citron, fintrevet skal
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Gremolata
- 3 dl persille, finthakket
- 2 fed hvidløg
- 1 øko citron, fintrevet skal
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Osso Buco
Dup kødet tørt med køkkenrulle og vend det i hvedemel, blandet med salt og peber.
Varm olie op i en gryde, brun okseskankerne på begge sider, et par stykker ad gangen, og læg dem efterhånden til side på en tallerken.
Kom nu lidt mere olie i gryden og sauter løg og hvidløg, til de er bløde.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og lad dem sautere med i nogle minutter.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, hvidvin og laurbærblade.
Fordel kødstykkerne i gryden, hæld bouillon over og læg låg på.
Lad det simre i de næste 3 timer – og efter ca. 21⁄2 time er det tid til at lave risotto og gremolata.
Safranrisotto
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til løgene er bløde. Rør risottoris og safran i blandingen og hæld hvidvin over. Rør rundt, til risene har suget alt væden, og tilføj derefter 1 dl grøntsagsbouillon ad gangen, til risene er møre.
Rør til sidst friskrevet parmesan i og smag til med revet citronskal, salt og peber.
Gremolata
Bland persille og hvidløg, kom det i en skål og bland det med revet citronskal.
Server ossobuco med risotto og et drys gremolata.
Mums, det ser lækkert ud. Jeg har længe haft lyst til at lave Osso Buco og med din lækre opskrift bliver jeg snart nødt til det :)
Til din info har der sneget sig en lillebitte fejl ind i teksten til opskriften. Du skriver, at man skal vende kødet i mel iblandet SALAT og peber. Jeg tænker, at du mener salt ;)
Tak for at du skriver det – det vil være helt tosset at vende kødet i salat ;) så det er fluks rettet til igen.
Rigtig god fornøjelse med Osso Buco, det er sådan en dejlig ret :)
Mmh, den safranrisotto ser lækker ud. Resten er nok et lidt stort projekt, når jeg bare laver mad til mig selv! :-)
lav til flere dage og frys ned. Så kan du få den dejlige ret flere gange og så er det umagen værd. Jeg fryser også risotto, og varmer den op med en skvæt hvidvin eller bare vand.
Safranrisotto er virkelig også helt vildt dejligt bare i sig selv :)
Vildt flotte tallerkener! Hvad mærke er de? Dbh, Helene
Den er fra bloomingville :)
Er der et alternativ til bladselleri? Det er generelt et grøntsag, jeg bryder mig meget lidt om :-)
Tak for nogle fremragende opskrifter. Er netop færdig med både paprikagryde og chili con carne.
Tak for din fine hilsen :) Det er dejligt at høre!
Du kan fint bare undlade bladselleri, hvis du ikke er så pjattet med det :)
Hvor længe ville du gætte på at den skulle have hvis man laver den i en stegeso i ovnen? Og hvor mange grader?
Jeg ville sætte ovnen på 125 grader og give den 4 timer.
Kh AC
ser virkelig godt ud .. lyder som en rigtig god sammensætning, så den laver jeg imorgen
en persillehakker som den du bruger der har jeg ikke set i rigtig mange år… og så lidt til den sjove side.. hvordan fik du de hele persilleblade igennem kværnen uden de tog skade? :)
Det lyder bare lækkert!
Hvis man laver den om formiddagen, vil du så bare lave det helt færdigt og sætte det på køl i gryde? Og så varme det godt igennem inden servering? :-)
Ja, det kan du sagtens gøre :) God fornøjelse med den
Kh AC
Hejsa
Den osso bucco ret vil jeg prøve, er bare interesseret i at vide gryde størrelserne
Min gryde er 4,2 liter :)
Tusind tak for hurtigt svar ?
Jeg er stadig ellevild med din mail…lærte dig at kende i tidernes morgen med bagt avodako med spejlæg….siden da bruger jeg først din side, hvis jeg mangler inspiration….
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen, Mette
Kh AC
Lækker lækker lækker ?
Uhm lækkert!
Jeg vil gerne lave opskriften, men til 10 personer, kan jeg istedet komme det i et dybt fad i ovnen?
Jeg vil anbefale et fad med låg, som fx en stegeso eller Rømertopf
Kh AC
Kære Ann-Christine
TAK for en rigtig god side, jeg bruger ofte dine opskrifter.
Jeg skal have 12 gæster til efterårs middag.
Jeg havde besluttet mig for Boeuf Bourguignon, men vi tager til Italien i morgen og kommer hjem et par dage før vi skal have gæster, så tænkte om jeg skulle tage Italien med hjem og servere denne Osso Buco.
SÅ først hvad ville du lave? og næste jeg har den store stegegryde 7l. fra Le Creuset kan der være til 12 personer i den?
God dag
Janne
Kære Janne,
Mange tak for din søde hilsen, det lyder da vildt lækkert og oplagt med osso buco efter en Italiens rejse, så det ville jeg vælge :)
Jeg tror sagtens du kan bruge din store stegegryde, der burde det fint kunne være i.
Rigtig god fornøjelse med det og god tur til Italien.
Kh Ann-Christine
Fantastisk dejlig opskrift. Jeg griller okseskanken, så den får lidt røg. Syntes det giver en dejlig smag.
Det lyder lækkert og er en super fin ide – det tipper jeg lige Martin om, tror han vil synes det var en rigtig fin ide at prøve af herhjemme ;)
Kh AC
Hej
Også en stor tak fra mig for mange gange inspiration.
Jeg tror, at mange vil blive glade, hvis du foreslår, at man skærer/klipper i kanten rundt om okseskanken. Så slipper man for de dersens skålformede kødstykker.
Husk også store – gerne opvarmede – tallerkner, så kan det ikke blive mere autentisk italiensk.
Varme hilsner
BN
Kan der serveres kartoffelmos til ?
Ja, sagtens :)
Du har så mange lækre opskrifter! Jeg bruger ofte valdemarsro. Tak for det.? men jeg kunne godt tænke mig din opskrift på forloren skildpadde. Mange hilsner Margit Lønborg
Sikke en skøn ide, det må jeg prøve at lave en opskrift på :)
Tak for din fine opfordring
Kh AC
Hej! (:
Jeg har lige sat min skønne ret til at simre, og vi glæder os herhjemme til at sætte tænderne i retten! :D
Ved opskriften til risottoen skriver du, at man skal tilsætte citronskal, men dette står ikke på ingredienslisten, – hvor meget skal der tilføjes? :)
Det er opdateret nu :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Glæder mig til at lave osso buco. Men hvor mange grader skal den stå på hvis man bruger ovn (stegeso)?
Ups;) har set svaret
Hej Ann-Christine
Det lyderhelt vildt lækkert, så det bliver efterårsretten til hele familien. Vi bliver 8 personer, så jeg ganger bare op – men hvad betyder 8 okseskank? Er det 800 g eller et stykke til hver eller ?
Tak for nogle dejlige opskrifter.
Skøn efterårsdag
Denne opskrift skal prøves imorgen ??
Kan safran risottoen laves før gæsterne kommer og så blot lunes?
God weekend ?
Hej Britta,
jeg synes risottoen er bedst frisklavet, den kan godt blive lidt udkogt hvis den genopvarmes.
God fornøjelse og rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej. Elsker dine retter. Kan man putte andet kød ned sammen med til at simre? kh Johanne
Mange tak Johanne, du kan sagtens bruge flere andre typer kød egnet til simreretter
Kh AC
Hej
God opskrift, jeg køber ofte skank på tilbud (stop spild af mad), nu er det sådan, at disse skiver fra supermarkedet ikke er så tykke, derfor skal de ikke simre så længe, men de smager godt alligevel også med kartoffelmos.
god dag til dig
Britta
Tak for mange virkelig gode opskrifter.
Er der et alternativ til hvidvinen? Eller kan det udelades?
Mvh
Mange tak for din søde hilsen :)
Vil du gerne laver retten uden alkohol, kan du erstatte med grøntsagsboullion og smage til med en anelse hvidvinseddike, æblecidereddike eller citron for syrrebalancen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
du skriver “stødt safran”
hvis man nu kun har safran tråde – hvad så ? Stødt safran er relativt svært at finde synes jeg…
selv min vanlige krydderi-pusher hedebogaarddk kan ikke levere det…
Hvis du har safrantråde, så kan du nemt selv støde dem på en tallerken ved at gnide dem med bagsiden af en spiseske.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har lige fulgt din skønne opskrift på ossobuco. Men … den okseskank jeg købte i Rema, var en kæmpe klump, som ikke var skåret ud i skiver, og da jeg prøvede selv, gik min kniv i stykker, så til sidst puttede jeg hele “dyret” i stegegryden. Er der et trick til at udskive skanken, eller skal jeg have fat i rundsaven? :-S
Hej Thomas,
Jeg har altid købt dem udskåret, så her må jeg være dig svar skyldig :)
Håber det blev lækkert!
Kh Ann-Christine
Hej igen, fandt en knoglesav på nettet, så det kan være, den kan løse problemet (og måske kan den også bruges som grensav) Mh T
Saa er det Osso buco tid igen, men maa lige korrigere et par ting. Kogetiden er langtfra 2.5 timer, det skal simre en hel dag fra morgen til aften foer det er bare halvt iorden. Jeg slowcooker min version tilberedelse det samme , men jeg bruger ikke mel panering rister og forkoger med ualmindelight meget hvidloeg, hvor folk taeller fed taeller jeg hele hvidloeg gerne 20-30 fed. Forkoges / opvarmes og laglaegges in en stegeso (staal) der lige passer i ovnen, derefter i ovnen paa 80 grader – i mindst 24 timer (yes firetyve timer), tilsees for vaede i mellemtiden, derefter koele helt af til koeleskabe temperatur (jeg har selfoelgeligt et 1000 liter proff koeleskab)., fedted skummes af, (skovles ud), Ossoerne med buko fiskes ud, knoglerne smides ud, for specielt paa oenske bevares marven ved siden af – jeg synes det er modbydeligt saa jeg kyler det ogsaa ud . Med lidt held er der ingen grund til extra krydderier, det smager gud giveligt fabelagtigt. Of jo sidste aar var det 48 timer i ovnen. koed der falder fra hinanden. Til halv vegetarierne kan man fiske koedet ud og fodre hunden, brug resten til over Ris, kartofler eller havd man nu er til. Til hel vegetarierne – glem det, glem ogsaa at soja kan ikke levere denne smag uanset hvor laenge det simrer…
Hej
Opskriften lyder lækker. Synes dog at man skal lave okseboulionen fra grunden selv. Her er et eksempel hvis man har god tid.
Hej
der er gulerødder på billedet, men ikke i opskriften
skal der gulerødder i?
vh Camilla
undskyld nu kan jeg se at det står der, jeg må have overset det – sorry
Godt du fandt det :)
Kh Ann-Christine
2 dl risottoris til 4 personer – det var sørme godt, at vi kun endte med at være 2 personer. Men ellers super opskrift!
Hej Vil gerne lave retten dagen før (i ovnen) til 6-8 mennesker og så varme den op dagen efter. Jeg tænker, skal man nedsætte tilberedningenstiden på den første dag ? og hvor lang tid vil du anbefale dag to, så kødet ikke bliver over tilberedt??
mvh Marketta
Ja, sagtens – men jeg vil lade den simre færdigt og blot varme den op lige inden servering. Hvis du ikke lader kødet simrer færdigt til det er helt mørt, så kan du blot risikere at det bliver sejt og kedeligt.
Kh Ann-Christine
Har lige inviteret en god ven til middag på onsdag….han kunne vælge imellem Osso Buch eller Risotto..—han valgte det første, jeg så så denne opskrift, og valgte så at det skulle være denne opskrift….glæder mig
Hvor lækkert! Jeg håber det var et hit :)
Kh Ann-Christine
Kan du anbefale andet slags kød, hvis det du nævner ikke kan fåes?
På forhånd tak. Og tak for dine fantastiske opskrifter.
Hej Karina
Mange tak for din søde hilsen :)
Andet godt simrekød er fx okseklump eller tykkam, ikke helt klassisk ossobuco, men vil smage forrygende i simreretten.
Kalveskank vil også være fantastisk
Kh Ann-Christine