Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/osso-buco/

Osso buco med safranrisotto

Osso buco er en af de skønneste simreretter, som mange gange har stået på min mors komfur og snurrer en weekend eftermiddag – hvorefter vi kan sætte os til bords med det lækreste smørmøre kød.

Jeg laver gerne vores osso buco med en traditionel safranrisotto og så den skønne grønne gremolata til. Jeg laver osso buco og stort set alle andre simreretter i en god støbejernsgryde, for den holder godt på varmen og er perfekt til formålet – min gryde er i en smuk grå farve fra Le Creuset og kan købes hos Kop og Kande, som dette indlæg også er lavet i samarbejde med.

Se også gerne med i videoen nedenfor – hvor jeg viser hvordan jeg tilbereder osso buco

PT3H

Osso buco med safranrisotto og gremolata

6 pers    3 timer
6 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Osso Buco
Start med at duppe kødet helt tørt med køkkenrulle og vend derefter kødet i mel blandet med salt og peber.

Brun okseskankerne et par stykker ad gangen i olie dem, og læg dem til side på en tallerken, når de er brunet på begge sider.

I samme gryde hældes lidt ekstra olie i og løg og hvidløg sauteres til de er klare, gennemsigtige og bløde. Tilsæt derefter finthakkede gulerødder og bladselleri som sauteres med i nogle minutter.

Tilsæt nu hakkede tomater, tomatpure, hvidvin og gerne et par laurbærblade. Fordel kødstykkerne i gryden. Hæld oksefond/boullion over og læg låg på. Hold øje med at temperaturen er sat, så det blot lige simrer svagt i gryden.

Nu passer retten sig selv i gryden de næste 3 timer – men efter ca 2 ½ time er det tid til at lave risotto og gremolata …

Safranrisotto
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg deri. Når løgene er bløde og klare, røres safran og risottoris i blandingen og hvidvin hældes over. Rør rundt til risene har suget alt væden og tilføj derefter en dl grøntsagsboullion af gangen til risene er møre. Rør til sidst en dl friskrevet parmesan i og smag til med salt, peber og revet citronskal

Gremolata
Persille og hvidløg hakkes helt super fint og blandes med revet citronskal.

Anret osso buco på tallerken med risotto, et stykke kød, lidt grøntsager og sauce fra osso buco gryden og drys med gremolata på toppen

valdemarsro youtube

Se med i videoen, hvor jeg laver opskriften her >>