Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chilioksekodsgryde/

Chili oksekødsgryde

Chili oksekødsgryde er en skøn simreret til dage med god tid derhjemme. Retten passer sig selv på komfuret, så det er kun lidt arbejdstid der skal investeres i retten.

Som en skøn variation, kan retten fint suppleres op med kogte bønner, flere rodfrugter i tern eller lign. Smag den endelig til, om der skal mere chili i, inden servering – det er jo lidt en smagssag, hvor stærk man ønsker retten.

Vi laver gerne rigeligt og fryser noget ned i portioner til den lidt travle hverdag.

Prøv også: min opskrift på klassisk boeuf Bourguinon >>

PT3H

chili oksekødsgryde

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 450 g skært oksekød, i tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 rød chili, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 500 g kartofler, i tern
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk salt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en stor gryde med olie og smør til løgene er klare og bløde, men ikke har taget farve.

Bland mel, spidskommen, oregano, halvdelen af chili og lidt salt i en skål sammen med kødet. Vend kødet godt, så det dækkes af melblandingen.

Skru ned til middelvarme og tilsæt kødet til løgene. Rør godt rundt.

Tilsæt derefter oksebouillon og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring.

Skru ned for varmen, læg låget på og lad simrekoge svagt varme i 2 timer. Rør jævnligt i gryden.

Tilsæt kartofler og gulerødder, når kødet er mørk og lad det simre til kartoflerne er møre.

Smag til med salt, peber og mere chili efter smag.