Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chilioksekodsgryde/

Chili oksekødsgryde

Chili oksekødsgryde er en skøn simreret til dage med god tid derhjemme. Retten passer sig selv på komfuret, så det er kun lidt arbejdstid der skal investeres i retten.

Som en skøn variation, kan retten fint suppleres op med kogte bønner, flere rodfrugter i tern eller lign. Smag den endelig til, om der skal mere chili i, inden servering – det er jo lidt en smagssag, hvor stærk man ønsker retten.

Vi laver gerne rigeligt og fryser noget ned i portioner til den lidt travle hverdag.

Prøv også: min opskrift på klassisk boeuf Bourguinon >>

PT3H

chili oksekødsgryde

4 pers.    3 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Bland mel, halvdelen af chili og salt i en skål sammen med kødet. Dæk kødet godt til med melblandingen. Varm olivenolien i en stor gryde, brun kødet og tilsæt løg, hvidløg og oregano. Skru ned til middelvarme og varm godt igennem under omrøring.

Tilsæt derefter oksebouillon og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skru så ned for varmen, læg låget på og lad simre ved svag varme i 2 timer, rør jævnligt. Efter 2 timer skal kødet være godt mørt, og ellers skal det have lidt mere tid.

Når kødet er mørt, tilsættes kartofler og gulerødder, og retten simre videre til kartoflerne er møre. Smag til med salt, peber og evt resten af chilien.