Chili oksekødsgryde


Chili oksekødsgryde er en skøn simreret til dage med god tid derhjemme. Retten passer sig selv på komfuret, så det er kun lidt arbejdstid der skal investeres i retten.
Som en skøn variation, kan retten fint suppleres op med kogte bønner, flere rodfrugter i tern eller lign. Smag den endelig til, om der skal mere chili i, inden servering – det er jo lidt en smagssag, hvor stærk man ønsker retten.
Vi laver gerne rigeligt og fryser noget ned i portioner til den lidt travle hverdag.
Prøv også: opskrift på klassisk boeuf Bourguinon >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chili oksekødsgryde
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 450 g skært oksekød, i tern
- 2 spsk hvedemel
- 1 rød chili, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret oregano
- 2 dl oksebouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 kg kartofler, i tern
- 2 gulerødder, skåret i skiver
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg og hvidløg i en stor gryde med olie og smør til løgene er bløde.
Bland mel, spidskommen, oregano, halvdelen af chili og lidt salt i en skål sammen med kødet. Vend kødet godt, så det dækkes af melblandingen.
Skru ned til middelvarme og tilsæt kødet til løgene. Rør godt rundt.
Tilsæt derefter oksebouillon og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring.
Skru ned for varmen, læg låget på og lad simrekoge svagt varme i 2 timer. Rør jævnligt i gryden.
Tilsæt kartofler og gulerødder, når kødet er mørk og lad det simre til kartoflerne er møre.
Smag til med salt, peber og mere chili efter smag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tusind tak for inspiration :)
Det bliver Tagliagta, nyretap, svampesauce,
og en sprød salat med romainesalat, hvis jeg
kan finde den og en vinagrette.. :)
Det lyder som en pragtfuld menu. Rigtig god fornøjelse med middagen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har idag indkøbt 750 g gram okse nyretapper,
da Jeg er blevet nysgerrig på denne udskæring
Har du et forslag til tilberedning ?
Og eventuelt tilbehør ?
Hvor lækkert!
Jeg plejer oftest at bruge dem til denne ret: https://www.valdemarsro.dk/tagliata/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fryser du retten ned inkl. gullerødder og kartoflerne? Eller tilsætter du dem på dagen hvor den nedfrosne rest skal bruges?
Jeg fryser den ned med kartofler og gulerødder
Kh Ann-Christine