Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boeuf-bourguignon/ Aftensmad Efterår, Festmad, Franske retter, Simremad, Vinter

Boeuf Bourguignon

Lørdag kunne vi det meste af dagen nyde duften af den helt klassiske franske ret, Boeuf Bourguignon, som simrede i en støbejernsgryde i ovnen.

Jeg elsker simreretter!
Det er perfekt til weekender, hvor man lige ved frokost tid kan klargøre det meste og ellers hygge, læse, lave projekter og lege resten af dagen, mens retten passer sig selv. Boeuf Bourguignon er virkelig, som mange andre simreretter, en super simpel ret uden en masse dikkedarer, men også en ret, hvor graden af vellykkethed afhænger af de enkelte gode råvarer.

Prøv også: min bedste opskrift på Bøf Stroganoff >>

Boeuf Bourguignon
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M8
Ingredienser
  • 1,80 kg oksekød, fx oksetykkam
  • 2 spsk hvedemel
  • 150 g bacon, i skiver
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 gulerod, skåret i tern
  • 0,75 liter rødvin, gerne Pinot Noir
  • 1 spsk timian, tørret
  • 6 laurbærblade
  • 2 dl oksefond
  • 400 g champignon, skåret i halve
  • 200 g perleløg
  • 1 spsk sukker
  • Kartoffelmos
  • 2 kg kartoffel
  • 150 g smør
  • 3 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær kødet i tern a ca. 3 × 3 cm. Dup kødet med køkkenrulle og vend stykkerne i mel.

Steg baconskiverne i smør, til de er næsten sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og skær det i tern.

Brun kødet lidt ad gangen i gryden og læg det efterhånden til side på en tallerken. Kom eventuelt lidt mere smør i gryden med baconfedtet og sauter løg og gulerødder heri, til løgene er klare.

Kom kød og bacontern tilbage i gryden sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksebouillon.

Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.

Når der er en times tid, til retten er klar, lynsteges champignoner ved høj varme i smør. På en anden pande smeltes sukker ved lav varme, kom derefter smør på panden lad det bruse af og karamelliser perleløgene i sukkerlagen.

Smag retten til med salt og peber lige inden servering og rør champignoner og perleløg i gryden.

Server retten med finthakket persille.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.

Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.