Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boeuf-bourguignon/

Boeuf Bourguignon

Lørdag kunne vi det meste af dagen nyde duften af den helt klassiske franske ret, Boeuf Bourguignon, som simrede i en støbejernsgryde i ovnen.

Jeg elsker simreretter!
Det er perfekt til weekender, hvor man lige ved frokost tid kan klargøre det meste og ellers hygge, læse, lave projekter og lege resten af dagen, mens retten passer sig selv. Boeuf Bourguignon er virkelig, som mange andre simreretter, en super simpel ret uden en masse dikkedarer, men også en ret, hvor graden af vellykkethed afhænger af de enkelte gode råvarer.

Prøv også: min bedste opskrift på Bøf Stroganoff >>

PT4H

Boeuf Bourguignon

8 personer    4 timer
8 personer
Ingredienser
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Skær kødet i tern a ca. 3×3 cm, dyp kødet og vend stykkerne i mel. Skær bacon i skiver og steg dem i smør, til de er næsten sprøde. Lad bacon dryppe af på et køkkenrulle. Kødet brunes en smule af gangen i gryden – det kød der er brunet tages op og lægges på en tallerken og nyt kød brunes derefter.

Når alt kødet er brunet, så sauteres løgtern og gulerødder i gryden. Tilføj mere smør hvis det er nødvendigt. Når løgene er klare, så kommes kød og bacon (nu skåret i tern) tilbage i gryden, sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksefond. Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.

Når der er en times tid til retten er klar, gøres champignon klar og lynsteges ved høj varme i smør. Perleløgene brunes og karameliseres i smør og sukker i en pande eller gryde for sig.

Tilbered kartoffelmos eller andet tilbehør.

Lige inden serveringen smages retten til med salt og peber og der røres champignon og perleløg i gryden.