Boeuf Bourguignon
Lørdag kunne vi det meste af dagen nyde duften af den helt klassiske franske ret, Boeuf Bourguignon, som simrede i en støbejernsgryde i ovnen.
Jeg elsker simreretter!
Det er perfekt til weekender, hvor man lige ved frokost tid kan klargøre det meste og ellers hygge, læse, lave projekter og lege resten af dagen, mens retten passer sig selv. Boeuf Bourguignon er virkelig, som mange andre simreretter, en super simpel ret uden en masse dikkedarer, men også en ret, hvor graden af vellykkethed afhænger af de enkelte gode råvarer.
Prøv også: min bedste opskrift på Bøf Stroganoff >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boeuf Bourguignon
- 1,80 kg oksekød, fx oksetykkam
- 2 spsk hvedemel
- 150 g bacon, i skiver
- 2 løg, finthakkede
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 0,75 liter rødvin, gerne Pinot Noir
- 1 spsk tørret timian
- 6 laurbærblade
- 2 dl oksebouillon
- 400 g champignon, skåret i halve
- 200 g perleløg
- 1 spsk sukker
- Kartoffelmos
- 2 kg kartofler
- 150 g smør
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kødet i tern a ca. 3 × 3 cm. Dup kødet med køkkenrulle og vend stykkerne i mel.
Steg baconskiverne i smør, til de er næsten sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og skær det i tern.
Brun kødet lidt ad gangen i gryden og læg det efterhånden til side på en tallerken. Kom eventuelt lidt mere smør i gryden med baconfedtet og sauter løg og gulerødder heri, til løgene er klare.
Kom kød og bacontern tilbage i gryden sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksebouillon.
Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.
Når der er en times tid, til retten er klar, lynsteges champignoner ved høj varme i smør. På en anden pande smeltes sukker ved lav varme, kom derefter smør på panden lad det bruse af og karamelliser perleløgene i sukkerlagen.
Smag retten til med salt og peber lige inden servering og rør champignoner og perleløg i gryden.
Server retten med finthakket persille.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.
Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.
Jeg elsker også simreretter, så denne opskrift skal afprøves, så snart Godsejeren kommer tilbage fra Amerika, for jeg tror det lige er noget for hans smagsløg også:-)
Hej Ann-Christine
Ligger du perleløg og champignoner i retten den sidste time?
Vh Mette
Nej, der starter jeg blot med at gøre det klar. Champignon og perleløg tilsættes først lige inden servering.
Kh AC
Det lyder som en dejlig ret at komme hjem til :)
Du har helt ret, simreretter er skønne. Denne ser utrolig lækker ud, så den skal vi vist have i weekenden.
Mange tak og rigtig god fornøjelse med den :)
Lækkert ser det ud…!! Ved du om man kan bruge noget vildt-kød…? Hilsen Pia
Det tror jeg sagtens man kan. Har dog ikke så meget erfaring med tilberedning af vildt … desværre :)
Jeg bruger kronhjort. Det er glimrende til alle gryderetter, hvor man ellers bruger ko. Hest og kamel er også fint.
Hej
Har lige fået en mail fra Sæson om at jeg har vundet din bog.
Jubiii glæder mig så meget til den kommer med posten.
Kan nu strege den fra julegaveønskelisten…. Elsker din blog, så mon ikke det bliver det samme med bogen…
ihh, hvor dejligt!
Stort tillykke med det og jeg håber du bliver super glad for bogen :)
Jeg har det som dig. Jeg holder af simreretter. Det bliver altid dejligt mørt og har masser af smag.
:)
Jeg ELSKER MAD! Jeg er selv amatørkok og på lørdag skal jeg lave en simreret: sund grydesteg med rodfrugter.
Det lyder dejligt! :)
Jeg tror, du har skrevet det før, men kan ikke finde det, hvor har du træskålene fra? De er så smukke.
Nyder din blog så meget.
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Skålene er fra Muubs og jeg synes også de er så fine
Simremad er bare det bedste.
Men mit problem er, at der, hvor det er mest optimalt er når vi får venner på besøg. De kommer typisk ved 11-tiden og så skal vi have aftensmad ved 17-18 tiden. Kan det simre så længe uden det går galt? Altså i omegnen af 6-8 timer? Eller kan jeg gøre det klar i gryden, sætte den i ovnen og så bare vente med at tænde til ved 14-tiden?
Det ser helt fantastisk ud, og jeg må bare prøve det!!
Hej Lise,
Det kan du sagtens. Jeg ville bare sætte ovnen på 100 grader og så lade det simre sagte i alle timerne.
Uhmm, det bliver så godt :)
Kh AC
Hej.
Jeg synes aldrig det er til at få fat på friske perleløg!?
Er det mon til at bruge de frosne?
Hej Anne,
Jeg synes også de er umulige at opdrive – de frosne, fungere heldigvis fint.
Kh AC
Købt idag i Føtex til en femmer på glas
Lavede din version af beuf bourguignon i weekenden, og det smagte helt fantastisk! Tusind tak! :-)
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Rigtig efterårsmad! Jeg var lidt spændt på, hvad børnene ville sige til denne ret :-) Den ældste spiste to portioner, mens den lille ikke havde mod til at smage – men resten af familien var enige om, at det var en succes.
Vi serverede den med en blanding af brune ris og fuldkornsbulgur. Lækkert :-)
Hvor er det dejligt at høre :) Og lækker variant på tilbehøret, det lyder lækkert!
Hej :)
Jeg overvejer kraftigt at lave denne på torsdag da jeg får 6 pers. til spisning i anledning af min fødselsdag, men tror ikke min gryde kan tåle at komme i ovnen, så tror du ikke at den ville kunne passe sig selv i gryden på komfuret i 3-4 timer på 2-3 stykker i blus? :)
Ja, det er jeg sikker på at det kan blive virkelig godt! Bare den lige simre lidt i kanten og du ikke skal lette låget for mange gange.
God fornøjelse med den og stort tillykke med fødselsdagen :)
Jeg sidder lige og kigger rundt i dine lækre opskrifter til ugens madplan. Denne ret ville være perfekt til et par gæster på lørdag. Men tror du, at den kan laves i sauterpande eller i en rømertopf i stedet? Ift rømertopfen, så kunne kødet bare brunes af på en pande først?
Hej Jonna,
Jeg ville lave den i en Rømertopf, og som du siger så blot lige brune kødet på en pande først.
Rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Er grader og stegetid det samme når det er i en rømertopf?
PS en fantastisk bog iøvrigt ??
Ja, det vil jeg mene at det er :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Den ser super lækker ud lige hvad jeg kunne tænke mig at lave til gæster i weekenden
jeg har en oksefilet i fryseren tror du jeg kan bruge den
Det vil helt sikkert blive super lækkert – men det er alligevel næsten synd at bruge en oksefilet til det, da der snildt kan bruges kan bruges billigere udskæringer med godt resultat.
Oksefiletten kan udskæres til gode bøffer eller laves til oksesteg i stedet.
Kh AC
Hej
Prøv at lave den med dådyrkød og vildtfond.
Det giver en ekstra dimension.
Dådyrbourguignon.
Mums.
Det lyder virkelig godt! :)
Kan man bruge noget andet i stedet for oksefond? :-)
Grøntsagsfond kan også godt bruges :)
Kh Ann-Christine
Hej:)
Havde tænk på at lave denne til en aften med svigerfamillen, med ved du om man kan bruge andet end alm mel, da min svigerinde har cøliaki?
Ved ikke hvilken produkter man kan tåle når man har cøliaki – prøv at høre din svigerinde. Hvis hun fx kan tåle boghvedemel, så kan det fint bruges i stedet :)
Det ser lækkert ud. Hvilken slags fond brugte du? Jeg går ud fra, det ikke var en af dem fra Knorr? ??
I den ideelle verden laver jeg dem selv, men det er altså langt fra altid ;)
Når jeg køber, så bliver det enten harbamare (grøntsags) eller de økologiske fra Oscar – det er i pulverform. Så er nok reelt mere boullion end fond. Det er længe siden jeg har smagt dem fra knorr, så ved ikke om de snildt kan fungere lige så godt :)
Kh AC
Hvor mange personer giver denne portion ca til? Jeg står for fællesspisning på mit kollegie i næste uge, og da vejret bliver mere efterårsagtigt nu, tænker jeg, det passer perfekt med lidt simremad! Vi bliver ca 8-10 stykker :)
Hej Michelle,
Det er også lidt skørt at det ikke står der – så godt at du spørger! Opskriften er til 8 personer – men hvis du blot justere en smule op til 2 kg kød, lidt mere gulerødder, lidt mere fond osv, så går det fint på lidt gefühl :)
Ellers sig til.
Jeg får lige om lidt opdateret alle opskrifterne med antal personer – er ved at lave nyt design, så det er kortvarigt forsvundet, men kommer meget snart igen :)
Rigtig god fornøjelse med retten og hvor lyder det hyggeligt med fællesspisning :)
Kh AC
Hej Ann-Christine – et hurtigt spørgsmål. Hvilke perleløg bruger du?
Og nu hvor jeg alligevel skriver til dig, skal du have ros for ALT du deler med os!! Tak :)
Tusind tak, det er jeg glad for ♡
Jeg har brugt perleløg på glas. Vil gerne bruge friske, men de kan være noget nær umulige at opdrive og så er dem på glas et fint alternativ :)
Kh AC
Hej,
Hvilke perleløg bruger du? Er det dem på glas, og er der forskel de forskellige producenter imellem?
Hvis jeg kan få fat i dem rå, så køber jeg gerne det – men det er ikke så ofte jeg ser dem.
Ellers køber gerne gerne blot de bedste der er i supermarkedet (men udvalget er ikke kæmpe stort, så måske er der kun en eller to varianter og jeg har ikke rigtig nogle præferencer inden for producenterne i dette tilfælde. Vælger øko hvis jeg kan få det)
Rigtig dejlig opskrift .. helt perfekt med at sætte det i ovnen har ellers tidligere brændt på eller røre hele tiden. Godt tip at bacon skæres efter.
Har haft et problem at specielt kødet har en tendens til at brænde på de metal gryder jeg har, så lavede kød og grønsager på pande som ikke brænder og samlede i gryden, som så kom i ovnen direkte.
Dejlig blog.
Thomas
Dejligt at høre! Mange tak for den skønne tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
Tak for din fine hilsen
Kh AC
Den skal helt sikkert afprøves i gode venners lag!
Kan man bruge oksespidsbryst eller en culottesteg?!
Ja, oksespidsbryst tror jeg fint du kan :)
Culottesteg plejer jeg heller at lave efter denne opskrift og har ikke brugt den udskæring til langtidssimreretter.
Jeg forestiller mig, at jeg vil lave rette nogle dage før den skal bruges og så fryse den ned.
Vil det mon være ok?
Hilsen Kirsten.
Ja, det kan den sagtens :)
God fornøjelse med det
Kh AC
Kan man bruge okseklump? og kan den laves dagen i forvejen og så bare varmes op på dagen?
Ja, det kan du sagtens – og ja, den er også god dagen efter
Hej Ann-Christine.
Tror du man kan lave den i stege so?
Kh Jane
Ps TAK for verdens bedste blog
Ja, det kan du helt sikkert fint gøre.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Stor ros for dine opskrifter! Skal bare lige høre med hensyn til gulerødderne. Du har glemt at skrive hvornår de skal tilføjes, men jeg gætter på, at det er når rødvinen og de andre ting kommer i?
Godt du fandt det – og mange tak for din fine hilsen :)
Kh AC
Den smagte HELT outstanding
Fedt! det er jeg glad for du synes :)
sorry, så det med gulerødderne nu
Du har gjort det igen! Leveret en opskrift til min fødselsdagsmenu!
Hele herligheden står lige nu i ovnen, og en skøn duft spreder sig!
Jeg var dog i tvivl om min gryde kunne tåle ovn, så jeg fulgte opskriften men hældte hele molevitten op i en stegeso og smed den i ovnen i stedet for. Jeg tror det bliver lækkert alligevel!
Hvor er det skønt at høre ♡ Jeg håber det blev en skøn fødselsdagsmenu :)
Mange tak for din søde hilsen.
Kh AC
Øv! Smagen var virkelig god, men den blev ekstremt vandet/tynd i konsistensen ?? nærmest som en rødvinssuppe ?
Hvad er mon gået galt?
Hejsa, du skriver oksetykkam, men kan ikke lige finde det, kan en oksegrydesteg bruges eller hvad kan jeg bruge som alternativ ?
Jo mon ikke det kan fungere fint :)
Din opskift ser rigtig god ud. Tænker at lave den til min søns fødselsdag.
Men vil gerne undgå at stå i køkkenet på dagen. Kan det laves dagen før – altså helt færdig Og så bare lunes på dagen? Og vil man kunne putte kartofler skåret i stykker i, så der bare kan serveres et godt brød til?
Og har du evt ide til en vinter salat som kunne passe til.
På forhånd tak.
Den kan sagtens tilberedes dagen i forvejen og du kan sagtens komme kartofler i – det vil også være lækkert.
Jeg vil anbefale grønkålssalat eller denne vintersalat
God fornøjelse og tillykke med sønnen
Kh AC
Når jeg får gæster laver jeg faktisk helst en ret som boef bourgignon dagen før, om ikke to. Gryderetten vinder meget i smag ved at stå et køligt sted og hvilke, inden man varmer den op før servering
Jeg glæder mig til at afprøve denne ret i morgen, når vi får besøg af forældre og svigerforældre! Tror du, at jeg kan lave den i et ildfast fad med låg i ovnen, frem for i en gryde?
Ja, det kan du sagtens gøre, det skal nok blive super lækkert
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej, jeg overvejer at lave denne ret til nytår, mon trøffel vil kunne gå i sådan en ret? :-)
Måske … umiddelbart ville jeg selv gemme trøflen til anden ret :)
Hej Ann-Christine!
Skønne opskrifter :-)
Mangler der mon løg i ingredienslisten? Altså ud over perleløg?
Hej Morten
Ja, det er fluks opdateret igen.
Tak for at skrive og gøre mig opmærksom på det, vi har lige opdateret til nyt opskriftssystem, så der er løgene lige smuttet i opdateringen :)
God dag til dig og mange tak for din hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg har også lavet den med skalotteløg.
Skalotteløg, der har ligget og kogt i rødvinssuppen smager bare rigtig godt. Det er lidt en lotterigevinst at få sådan et på sin tallerken..
Fantastisk ret, har nu prøvet den 3 gange, og glæder mig allerede til 4 gang, laver dog nogle minder variationer hver gang. :-)
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
God weekend
Kh AC
Kan man bruge oksefilet?
Og tak for inspiration til aftensmaden, både her, på appen og din fine nye bog ?
Ja, det kan du fint. Det skal blot ikke simre så længe :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er vel nok dejligt at høre ♡
Hej Ann-Christine
Som Bouef Bourguignon-jomfru er jeg nødt til at spørge: 3-4 timer – hvad betyder det? Hvad kigger jeg efter for at vide, om det er det ene eller det andet?
Mvh. Kirstine
PS: Vi har din kogebog og er svært begejstrede for udvalget. Det er jo mad for almindelige mennesker!
Hej Kirstine,
mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre I er glade for bogen :)
Mht Bouef Bourguignon, så betyder det i bund og grund blot at du snildt kan slippe afsted med at lade dem simre i enten 3 timer eller 4 timer eller derimellem.
Smag på den efter 3 timer om kødet er mørt og den virker lækker og klar til at gå videre med opskriften – det burde den fint være, men vil også kunne klare en time mere i ovnen uden problemer
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg vil lave fransk tema til nytårsaften, for mig vil det være optimalt at kunne lave det i forvejen.
Tror det vil være ok?
Hilsen Gurli
Lyder lækkert!
Ja, det kan du sagtens, den kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen
Kh Ann-Christine
Sikke en lækker ret! Den skal prøves i weekenden ?? kan man lade retten stå og simre på komfuret fremfor i ovnen?
Ja, det kan du sagtens! Rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Hej Ann Christine.
Rigtig lækker opskrift.
Skal bare lige være helt med, når du skriver 125 grader snakker vi så varmluft eller alm ovn :)?
Mange tak :)
Jeg bruger 125 grader alm ovn
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Er det vigtigt, at gryden kommer i ovnen? Kan den i stedet stå og simre på lavt blus på komfuret?
Jeg er ikke sikker på, mine gryder kan gå i ovnen?
Med venlig hilsen
Mikael
Det kan sagtens simre på komfuret i stedet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Lige et tip til de “dovne”… hvis perlekæderne karamelliseres først kan man stege panden af med champignon og smør bagefter. Væden i champignonerne vil koge panden fri for karamel, som ellers er svær at rengøre. Givet vil champignonerne måske smage en lille smule sødt, men det kan jeg godt leve med ?
Hvordan smager retten dagen efter? Jeg vil nemlig gerne servere den en aften, hvor jeg ikke har tid til at vente 3-4 timer. Kan den laves dagen inden og blot varmes op eller simre kortere tid eller?
Hej Sofie,
Den kan sagtens laves dagen før, sættes på køl og varmes op langsomt og simre 5-10 minutter inden smages til igen og serveres.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg er stor fan – og finder altid frem til dine opskrifter?
Jeg skal lige høre – kan man erstatte kartoffelmos med andet tilbehør? (helst ikke ris) Evt pommes Anna??
Tusind tak!
– og det vil bestemt være lækkert med pommes Anna til.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Er der oven grund til ikke at hælde lidt fløde i retten?
Nogen
Jeg er kroniker, så når energien er der, laver jeg oftere større portioner og fryser til de dage, hvor energien er på lavt blus.
Hvis jeg ville fryse den her, kan jeg så fryse den med champignon og perleløg? Altså lave retten færdig og så fryse den?
Jeg har nogle endestykker fra oksemørbrad, (vi får fantastiske tilbud fra vores Brugs indimellem ), som bliver for små til bøffer og som jeg skærer i stykker. Jeg tænkte at det her ville være en lækker ret at bruge dem i 😊
Hej Lene
Det kan du godt. Den skal blot tø op i køleskab og varmes langsomt op igen.
Virkelig lækkert med oksemørbrad, det skal blot brunes af og simre meget kortvarigt med den udskæring.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej – kunne jeg bruge svinekæber som kød?
Hilsen Karin
Jeg tror det vil smage dejligt :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Meget velsmagende ret. Jeg tror dog, at de fleste amatørkokke skal indstille sig på, at arbejdstiden er den dobbelte af det der er angivet. Der er meget der skal skæres, steges og brases inden man kommer frem til “simretiden”.
Hej
Kan man fryse retten? Eller går rødvinssmagen tabt så?
Venlig hilsen Anne Mette pedersen
Det kan du godt. Jeg synes selv det er bedst at smage lidt ekstra til efter optøning og opvarmning, både med krydderier, syre, salt og peber. For det kan godt miste lidt ved frysningen.
Kh Ann-Christine
Hej
Det ser ud til at smage godt.
Vil man ikke også kunne bruge en stegeso i ovnen, istedet for en gryde.
Vh René
Jo det kan du fint bruge
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvis man vil fryse noget af retten, vil du så putte perleløg og champignon i inden frysning,eller først når retten skal bruges efter optøning?
Optimalt ville jeg putte det i efter, når den er tøet op og varmet op igen, hvis det er muligt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg er “faldet over” din Boeuf Bourguignon, som vi kunne tænke os at servere for familien i weekenden. Vores ene barnebarn har glutenallergi, hvad kan vi bruge i stedet for hvedemel?
Vh
Ole
Hej Ole
jeg ville undlade at sigte hvedemel på kødet og brune det uden kød – og så vil jeg til sidst jævne retten en smule med majsstivelse i stedet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har prøvet med rådyr kølle
Det kan anbefales
Er der brugt fersk eller røget bacon ??
Jeg bruger røget bacon
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hvis jeg laver retten i en römer topf i ovnen dagen før, hvordan skal jeg så varme den op dagen efter? I römer toppen eller i en gryde?
Jeg varmer den langsomt op i en gryden med låg, ved middelvarme i ca 20 minutter. Tager derefter låget af, skruer op for varmen og røre den igennem til den simre i et par minutter
Kh Ann-Christine
Hvad vil du servere af grønt? Salat el?
Denne opskrift med bagte gulerødder vil være dejlig til
Kh Ann-Christine
Hej.
Vi kunne ikke finde oksetykkam, hvilket kød kan man bruge i stedet for? Vi købte en oksetykstegsfilet, men er i tvivl om den kan bruges til denne ret?
Tykstegsfilet er ikke så god til langtidssimring, men hvis I undlader at lade retten simre, og blot tilbereder til kødet er perfekt mørt, så kan I godt bruge det.
Kh Ann-Christine