Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tagliata/

Tagliata med rucola og parmesan

Tagliata er en simpel og ganske uimodståelig italiensk klassiker, som stammer fra Toscana. Da vi var på de kanter tidligere på året, bestilte vi den flere gange i løbet af vores uge i Toscana.

Retten er på ægte italiensk vis super enkel og nem at lave i eget køkken og i dag vil jeg dele min yndlingsmetode til at tilberede og servere det møre stykke oksekød i skiver

Min tagliata anretter jeg på et stort fad. Dertil sprøde lune rosmarinbagte kartofler og så ellers bare godt selskab og måske et lækkert glas rødvin til.

Prøv også: min bedste opskrift på Beef Wellington >>

PT15M

Tagliata med rucola og parmesan

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 750 g onglet, mørbrad eller ribeyes
  • 5 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk rosmarin, + lidt til servering
  • 1 øko citron, revet skal herfra + 1-2 spsk. saft
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Servering
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 125 g rucola
  • 4 spsk pinjekerner, ristede
  • Tilbehør - kartofler
  • 1 kg kartoffel
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • 5 stængler frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg, finthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Vend kartoflerne i olie og salt, læg dem på en bradepande med bagepapir, sammen med rosmarinkviste og et par knuste fed hvidløg. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
OBS. tidsangivelsen på opskriften er alene for tagliata og ikke kartofler.

Tagliata
Tag kødet ud af køleskabet en halv time inden tilberedning.

Rist pinjekernerne gyldne på en lille pande og tag derefter af varmen.

Opvarm en pande med tyk bund ved høj varme.

Tilsæt 2 spsk. olivenolie, kom kødet på og steg kødet i cirka 20 sekunder på alle sider. Når det er stegt på alle sider drysses med salt og peber og kødet vendes fortsat i 1-2 minutter endnu.

Stegetiden variere efter kødets tykkelse og hvor rødt man ønsker sin tagliata (som traditionelt serveres meget rød). Jeg beregner omkring 3-4 minutter i alt.

Tag kødet af varmen og lad det hvile på et skærebræt med saftrille, i cirka 5 minutter.

Kom imens 3 spsk. olivenolie, hvidløg, citronskal og rosmarin på panden og skru straks helt ned for varmen. Lad det stå i et par minutter, tilsæt det kødsaft, der er løbet af det stegte kød. Tag af varmen og sigt til sidst marinaden i en skål.

Vend rucola med e1-2 spsk sigtet marinaden fra panden og anret den på et fad eller tallerkener og skær tynde bøffer på cirka ½ cm tykkelse af kødet. Drys med flagesalt og friskkværnet peber og 1-2 spsk af den sigtede sauce.

Anret kødet på rucolasalaten, fordel et gavmildt (eller efter smag) drys friskrevet parmesanflager, sprøde pinjekerner, ærtespirer og lidt flagesalt, samt et par rosmarinstilke til pynt.

Server den lækre Tagliata med en skål ovnstegte kartofler med olivenolie, hvidløg, havsalt og masser af frisk rosmarin.

Opskrift – Kartofler
1 kg kartofler, vaskede og skåret i halve
2 spsk olivenolie, flagesalt, rosmarin og 2 fed hvidløg

Vend kartofler med olie, salt, rosmarin og hvidløg. Bag kartoflerne ved 220 grader varmluft i 35-40 minutter til de er tilpas sprøde og lækre.