Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tagliata/

Tagliata med rucola og parmesan

Tagliata er en simpel og ganske uimodståelig italiensk klassiker, som stammer fra Toscana. Da vi var på de kanter tidligere på året, bestilte vi den flere gange i løbet af vores uge i Toscana.

Retten er på ægte italiensk vis super enkel og nem at lave i eget køkken og i dag vil jeg dele min yndlingsmetode til at tilberede og servere det møre stykke oksekød i skiver
(se min video med opskriften her)

Og når vi nu taler om at servere ... så har jeg i dag den store fornøjelse af at teame op med det engelske brand Royal Doulton, der netop er blevet lanceret i Danmark og som har skabt det fine stel, I kan se på mine billeder og anretning her. Stellet hedder Gordon Ramsay by Royal Doulton – Union Street Café og som navnet antyder er det lige netop udviklet i samarbejde med Gordon Ramsay.

Tanken med serien er, at det med sin enkle og lækre stil, skal være lærred for det enkle og lækre måltid, som man serverer og samles om. En tanke, som jeg snildt kan nikke genkendende til, for det man vælger at servere sin mad på, har også i mit hjem en ret stor betydning for udtrykket og præsentationen af retten.

Min tagliata anretter jeg på et stort fad. Dertil sprøde lune rosmarinbagte kartofler og så ellers bare godt selskab og måske et lækkert glas rødvin til.

Rigtig dejlig weekend til jer! ♡ 

PT15M

Tagliata med rucola og parmesan

4 pers.    15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • ca 750 g. mørt oksekød – fx. onglet, mørbrad eller ribeyes er fx gode
  • 5 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin + til servering
  • Lidt revet økologisk citronskræl + 1-2 spsk. citronsaft
  • Flagesalt eller havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Servering
  • 50 g friskrevet parmesanost - eller efter smag og behag
  • 125 g. rucola, skyllet
  • 4 spsk ristede pinjekerner
  • Tilbehør
  • 1 kg kartofler, vaskede og skåret i halve
  • 2 spsk olivenolie, flagesalt, rosmarin og 2 fed hvidløg
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Vend kartoflerne i olie og salt, læg dem på en bradepande med bagepapir, sammen med rosmarinkviste og et par knuste fed hvidløg. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
OBS. tidsangivelsen på opskriften er alene for tagliata og ikke kartofler. 

Tagliata
Tag kødet ud af køleskabet en halv time inden tilberedning.

Rist pinjekernerne gyldne på en lille pande og tag derefter af varmen.

Opvarm en pande med tyk bund ved høj varme.

Tilsæt 2 spsk. olivenolie, kom kødet på og steg kødet i cirka 20 sekunder på alle sider. Når det er stegt på alle sider drysses med salt og peber og kødet vendes fortsat i 1-2 minutter endnu.

Stegetiden variere efter kødets tykkelse og hvor rødt man ønsker sin tagliata (som traditionelt serveres meget rød). Jeg beregner omkring 3-4 minutter i alt.

Tag kødet af varmen og lad det hvile på et skærebræt med saftrille, i cirka 5 minutter.

Kom imens 3 spsk. olivenolie, hvidløg, citronskal og rosmarin på panden og skru straks helt ned for varmen. Lad det stå i et par minutter, tilsæt det kødsaft, der er løbet af det stegte kød. Tag af varmen og sigt til sidst marinaden i en skål.

Vend rucola med e1-2 spsk sigtet marinaden fra panden og anret den på et fad eller tallerkener og skær tynde bøffer på cirka ½ cm tykkelse af kødet. Drys med flagesalt og friskkværnet peber og 1-2 spsk af den sigtede sauce.

Anret kødet på rucolasalaten, fordel et gavmildt (eller efter smag) drys friskrevet parmesanflager, sprøde pinjekerner, ærtespirer og lidt flagesalt, samt et par rosmarinstilke til pynt.

Server den lækre Tagliata med en skål ovnstegte kartofler med olivenolie, hvidløg, havsalt og masser af frisk rosmarin.