Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/coq-au-vin/

Coq au vin

Den franske klassiker Coq au vin er en rigtig simre hyggeret, som dufter skønt i hele huset, mens den gode (hane)kylling bliver kogt mør og lækker i gryden.

Traditionelt bruges hanekylling – derfra navnet til retten – men det går lige så fint at bruge anden kylling, her kan man enten vælge at partere en hel kylling eller at bruge udskæringer som fx bryst, overlår eller hele lår.

Det lækre kyllingekød i rødvinssaucen, med sprøde gulerødder, søde perleløg og champignon er virkelig anbefalelsesværdigt!

PT2H

Coq au vin

Tid i alt2 timer
Arbejdstid40 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1,50 kg kylling, bryst, overlår, lår
  • 2 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 0,50 knoldselleri, i tern
  • 5 gulerod, i skiver
  • 750 ml rødvin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 5 laurbærblade
  • 4 hele nelliker
  • 10 peberkorn
  • 100 g bacon, i skiver
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 200 g perleløg
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk majsstivelse, rørt i lidt koldt vand
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Anretning
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gnid kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem godt af i smør og olie i en stegegryde, til skindet begynder at blive sprødt.

Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side på et fad.

Kom nu løg, hvidløg, knoldselleri og halvdelen af gulerødderne i gryden og sauter dem i et par minutter.

Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, sammen med rødvin, timian, laurbærblade, nelliker og peberkorn.

Læg låg på gryden og lad retten simre i 1 – 1 1⁄2 time.

Lige inden retten er færdig, steges bacon sprød på en pande. Rist derefter champignoner og de resterende gulerødder på panden i fedtet fra bacon og sæt til side.

Tilsæt nu perleløg, smør, sukker, salt og vand på panden, lad det koge op under omrøring, til løgene karamelliserer. Sæt til side.

Tag kyllingestykkerne op, når retten har simret færdig, og sæt dem til side.

Sigt saucen gennem en finmasket sigte over en gryde og kasser fyldet.

Skum overflødigt fedt fra saucen og kog den op i gryden uden låg.

Jævn saucen med lidt majsstivelse og smag den til med salt og peber.

Tilsæt kyllingestykker, champignoner, gulerødder, perleløg og bacon.

Varm retten godt igennem og drys med krydderurter inden servering.