Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/enebaergryde/

Enebærgryde med kartoffelmos

Enebærgryde er en rigtig klassiker fra min mors køkken og fra min barndom. Fløjlsblød kartoffelmos og en god enkel gryderet med den skønne aromatiske smag af enebær – over årene har jeg udviklet lidt videre på opskriften som min mor lavede den og her får I min version af den klassiske enebærgryde.

Den er fyldig, lækker og efterårsperfekt med champignon, porre og en skøn sauce.

PT1H

Enebærgryde

4 personer    1 time
4 personer
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Sauter champignon ved høj varme i en sauterpande i 1 tsk smør. Når champignoner har fået farve, så tilsættes løg og porre og der skrues lidt ned for varmen. Sauter til løg og porre er blevet bløde. Kom det i en skål, som sættes tilside et øjeblik.

Knus enebær og rosmarinnåle godt sammen i en morter til det er helt fint og bland krydderierne i en skål med mel og salt. Vend skinketernene deri til de er melet godt til på alle sider. Smelt resten af smøret i sauterpanden og kom kød med melblanding på panden ved mellemvarme. Brun kødet godt på alle sider under omrøring.

Det kan godt sætte sig lidt i bunden af panden, men når kødet er brunes tilsættes mælk og fløde og der røres godt i sauterpanden med en træpalet til melet har sluppet bunden igen. Kog op, tilsæt creme fraiche, samt de lune champignon, løg og porre og lad det simre sammen i 45 minutter.

TIlbered imens kartoffelmos (opskriften på kartoffelmos finder I her), samt evt en god salat – fx en kålsalat vil gøre sig godt til.

Smag enebærgryden til med salt, peber og evt lidt mere fløde og server den rygende varm med fløjlsblød kartoffelmos.