Kartoffelmos
Luftig og lækker kartoffelmos.
Her får du min bedste opskrift på kartoffelmos som bliver lækker luftig, cremet og skøn. Perfekt til de klassiske danske retter, simreretter og låg til tærter med kartoffelmos.
Kartoffelmos laver man af efterårets og vinterens lidt melede kartofler. Det duer ikke med nye kartofler. Sørg endelig også for at lave mosen, mens kartoflerne er rygende varme og ikke at piske for længe, for så bliver mosen sej. Tricket er først at mose kartoflerne godt med smør og først derefter piske den varme mælk i.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler, skrællede
- 75 g smør, i tern
- 1,50 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, friskrevt
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.
Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.
Opskrift afprøvet i dag. Det er nok den bedste mos, jeg længe har fået!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Skal lave svinekæber til aften, hvor lang tid i forvejen ville du lave mosen dertil ? Kan den varmes lidt op uden at blive tør?
Hej Sophie,
Jeg håber det er gået godt … har lige været væk fra computeren lidt her i weekenden :)
Jeg plejer altid at lave kartoffelmosen lige inden, men lad mig endelig høre om du havde succes med at varme den op.
Kh AC
God er den, men pudsigt nok er opskriften den jeg lærte af min mor for ca. 50 år siden.
Mvh Victor
Kartoffelmos er jo også ret klassisk og basic, så der er garanteret mange der laver den på denne måde :)
Første gang jeg prøver din opskrif på kartoffelmos og det bliver den opskrift jeg bruger fremover, for det var nok den bedste kartoffelmos jeg nogensinde har lavet.
Den varme mælk gør virkelig en forskel med konsistens og tekstur af mosen, det bliver let og lufgtig.
Jeg brugte den til din Ossuo Buco ret, som også er en vinder.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding
Kh Ann-Christine
Kan kartoffelmos fryses og senere varmes i micro ovn
Det er da godkendt
Mange tak :)
75 g smør er for meget.
Hej Rasmus,
Ikke hvis den skal være perfekt cremet og luftig :)
Men du kommer selvfølgelig bare den mængde i som du foretrækker
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvorfor er det vigtigt, at kartoflerne koges uden salt? Jeg er nysgerrig :)
Hej Christel
Så fint du spørger :) – det gør det nemmere at mose kartoflerne til mos, uden at stivelsen i kartoflerne driller
Kh Ann-Christine
Jeg har idag lavet mos af nye kartofler og endda af en af de særligt faste sorter.. Linze delikate..
Det er virkeligt voldsomt lækkert..
Smager fantastisk..
Det er forkert at sige nye kartofler ikke duer..
Det er så lækkert. ! Til min mørbradgryde.. Eller til stuvet hvidkål med nærmest alt 😀
Mvh Per
Hej Per
Mange tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine