Kartoffelmos


Luftig og lækker kartoffelmos.
Her får du min bedste opskrift på kartoffelmos som bliver lækker luftig, cremet og skøn. Perfekt til de klassiske danske retter, simreretter og låg til tærter med kartoffelmos.
Kartoffelmos laver man af efterårets og vinterens lidt melede kartofler. Det duer ikke med nye kartofler. Sørg endelig også for at lave mosen, mens kartoflerne er rygende varme og ikke at piske for længe, for så bliver mosen sej. Tricket er først at mose kartoflerne godt med smør og først derefter piske den varme mælk i.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler, skrællede
- 75 g smør, i tern
- 1,50 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, friskrevt
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.
Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, kan kartoffelmosen også laves et par timer før Ig kommes i ovnen inden servering?
Ja, det kan det godt, – hvis du fx skal bruge det som låg på en sheperdspie eller lign.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har idag lavet mos af nye kartofler og endda af en af de særligt faste sorter.. Linze delikate..
Det er virkeligt voldsomt lækkert..
Smager fantastisk..
Det er forkert at sige nye kartofler ikke duer..
Det er så lækkert. ! Til min mørbradgryde.. Eller til stuvet hvidkål med nærmest alt 😀
Mvh Per
Hej Per
Mange tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hvorfor er det vigtigt, at kartoflerne koges uden salt? Jeg er nysgerrig :)
Hej Christel
Så fint du spørger :) – det gør det nemmere at mose kartoflerne til mos, uden at stivelsen i kartoflerne driller
Kh Ann-Christine