Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-med-appelsin/

Kylling med appelsin

Kylling med appelsin er virkelig godt og selv om det er juletid og de fjerkræ vi oftest tænker på i denne måned er andesteg, gåsesteg og måske oven i købet også kalkun – så spiser vi herhjemme hos os stadig kylling et par hverdage i løbet af december og hvorfor så ikke lave kyllingen i en lækker julet udgave?!

Citrusfrugt og kylling er et hit, for citrusfrugten gør kyllingekødet herligt mørt og velsmagende. I denne opskrift har jeg skiftet citron – som er den citrusfrugt jeg oftest bruger til kylling – ud med appelsiner. Dertil har jeg tilføjet kærnemælk, som også mørner kyllingekødet, så det bliver noget så lækkert og tilføjet julede krydderier som kardemomme og kanel.

PT1Hog30Mter

Kylling med appelsin og kanel

4 pers.    1 time og 30 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Varm en pande op med olie og brun kyllingelårene godt på alle sider.

Kom dem derefter i en stegeso eller støbejernsgryde, sammen med kærnemælk, appesin i skiver, kanel, kardemomme, tranebær, et par stængler rosmarin og hvidløgsfed – som blot lige bliver knust med en kniv.

Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader med låg og bag i 45 minutter. Fjern derefter låget og bag videre i 15-20 minutter til skindet er sprødt.

Server med fx lækre sprøde fritter af polenta, kartoffel eller rodfrugter, en god salat, lidt andet godt grønt og et godt brød.