Kylling med appelsin


Kylling med appelsin og krydderier er virkelig godt og en skøn og smuk ret at sætte på bordet.
Krydderierne er julede og helt vidunderlige til en hverdagsmiddag i december – men retten holder altså også i resten af vintermånederne.
Citrusfrugt og kylling er et hit, for citrusfrugten gør kyllingekødet herligt mørt og velsmagende. Dertil har jeg tilføjet kærnemælk, som også mørner kyllingekødet, så det bliver noget så lækkert og tilføjet julede krydderier som kardemomme og kanel.
Prøv også: opskrift på kylling med hvidvin og flødesauce >>
Kylling med appelsin
- 4 kyllingelår
- 2 dl kærnemælk
- 1 øko appelsin
- 3 kanelstang
- 1 tsk stødt kardemomme
- 30 g tranebær
- 3 fed hvidløg, pressede
- 2 stængler frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie, til at brune kyllingen i
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Varm en pande op med olie og brun kyllingelårene godt på alle sider.
Kom dem derefter i en stegeso eller støbejernsgryde, sammen med kærnemælk, appelsin i skiver, kanel, kardemomme, tranebær, et par stængler rosmarin og hvidløgsfed – som blot lige bliver knust med en kniv.
Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader med låg og bag i 45 minutter.
Fjern derefter låget og bag videre i 15-20 minutter til skindet er sprødt.
Server med ris.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Meget lækker måde at lave julekylling på :-)
Og økologi er også lige mig :-)
Glædelig julemåned til du og familien.
Rigtig glædelig julemåned til dig også :)
Hvilken skøn opskrift!
Den må jeg lave i aften – Tak for en altid inspirerende blog.
Jeg kan heller ikke få nok af julens krydderier :)
Tusind tak!
Jeg har det på samme måde, elsker de varme krydderier i denne måned :)
Super lækker opskrift, tak for den, for vi er nemlig big-time kyllinge fans her i huset og trænger til lidt fornyelse:-)
Lyder fantastisk! Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Vi lavede denne kyllinge ret i aften og den vakte stor glæde
med den skønne duft og helt fantastiske møre kylling, så et nyt kyllinge hit hjemme hos os :-)
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak for den dejlige hilsen
Kh AC
Ej hvor ser det lækkert ud. Det vil jeg lave i næste uge når jeg skal holde tøse fødselsdag. ?
Jeg ejer dog hverken stegeso eller støbejernsgryde. Kan man lave retten i et ildfast fad og så med sølvpapir hen over? ??
Hej Eva,
Du behøver ikke komme sølvpapir over, men kan sagtens lave dem i et alm ovnfast fad.
Rigtig god fornøjelse til dig
Kh AC
Denne ret lyder rigtig spaendende. Desvaerre er der 2 i familien der ikke kan taale hvidlog, tror du jeg kunne erstatte med for eksempel revet gurkemeje ?
Jeg tror faktisk at denne opskrift vil være skøn med gurkemeje … – og ellers kan du alternativt blot undlade hvidløg.
God fornøjelse
Kh AC
Hvis man ikke har en stegeso, kan man så bruge et alm fad?
Ja, sagtens :)
Det lyder så lækkert! Hvad ville du servere til?
Fx knuste kartofler og kålsalat med appelsin
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tak for en fantastisk hjemmeside.
Har du gode forslag til, hvad du serverer med denne skønne “julekylling”? :-)
Tak for din søde hilsen!
Jeg synes knuste kartofler er skønt til, og en lækker salat
Kh AC
Kun 2 dl væde til sauce synes jeg er lige lidt nok. Kan man bare doble ingredienserne op (minus kylllingen)?
Saucen ser så klar ud på foto. Vil kærnemælk ikke skille og mælk gøre saucen uklar?
Det lyder nemlig lækkert, men vil gerne lige vide svarene, inden jeg forsøger mig til mine kolleger :-)
Hej Lis,
Det er helt op til dig om du ønsker mere sauce, så kommer du blot mere i. Saucen vil skille lidt, også med fedtet fra kylling, men det er blot en del af retten og gør ikke spor efter min mening.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine