Kylling med appelsin
Kylling med appelsin og krydderier er virkelig godt og en skøn og smuk ret at sætte på bordet.
Krydderierne er julede og helt vidunderlige til en hverdagsmiddag i december – men retten holder altså også i resten af vintermånederne.
Citrusfrugt og kylling er et hit, for citrusfrugten gør kyllingekødet herligt mørt og velsmagende. Dertil har jeg tilføjet kærnemælk, som også mørner kyllingekødet, så det bliver noget så lækkert og tilføjet julede krydderier som kardemomme og kanel.
Prøv også: opskrift på kylling med hvidvin og flødesauce >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med appelsin
- 4 kyllingelår
- 2 dl kærnemælk
- 1 øko appelsin
- 3 kanelstang
- 1 tsk stødt kardemomme
- 30 g tranebær
- 3 fed hvidløg, pressede
- 2 stængler frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie, til at brune kyllingen i
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en pande op med olie og brun kyllingelårene godt på alle sider.
Kom dem derefter i en stegeso eller støbejernsgryde, sammen med kærnemælk, appelsin i skiver, kanel, kardemomme, tranebær, et par stængler rosmarin og hvidløgsfed – som blot lige bliver knust med en kniv.
Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader med låg og bag i 45 minutter.
Fjern derefter låget og bag videre i 15-20 minutter til skindet er sprødt.
Server med ris.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man helt generelt erstatte kærnemælk med Kefir? Pft. Mvh Anne
Hej Anne
det kan man med fin succes i mange (nok de fleste) opskrifter, men da det er to forskellige produkter kan der være en lille forskel på det endelige resultat.
Kh Ann-Christine
Hvad kan bruges i stedet for kærnemælk hvor det er laktose fri og vil have samme effekt som kærnemælken
Hej Anne
Kærnemælk kan jo det helt særlige at det mørner kødet og giver en dejlig smag. Det kan man ikke lige erstatte 1:1 – men jeg ville eksperimentere med grøntsagsboullion, citronsaft og runde smagen af tilsidst når retten er færdigtilberedt med laktosefri piskefløde.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kun 2 dl væde til sauce synes jeg er lige lidt nok. Kan man bare doble ingredienserne op (minus kylllingen)?
Saucen ser så klar ud på foto. Vil kærnemælk ikke skille og mælk gøre saucen uklar?
Det lyder nemlig lækkert, men vil gerne lige vide svarene, inden jeg forsøger mig til mine kolleger :-)
Hej Lis,
Det er helt op til dig om du ønsker mere sauce, så kommer du blot mere i. Saucen vil skille lidt, også med fedtet fra kylling, men det er blot en del af retten og gør ikke spor efter min mening.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine