Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/halloweenboller/ Boller Brød og Boller, Efterår, Halloween

Halloweenboller

Festlige halloweenboller bagt med saftig græskarpuré og formet til lille græskar. De smager rigtig lækkert og den sødmefyldte græskarpuré gør at de holder sig gode bløde og lækre i et par dage.
De er rigtig skønne at servere til morgenbordet i efterårsferien, til halloweenfesten, til madpakken eller til en lille halloweenmorgenmad.

Jeg bruger hokkaidogræskar, som har en lidt melet konsistens og er virkelig god i bagværk og madlavning i det hele taget. Bruger du andre græskartyper skal du justere opskriften til med mere mel, hvis de er mere saftige.

Prøv også: opskrift på græskarmuffins >>

Halloweenboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M14
Ingredienser
  • 200 g hokkaido græskar, skåret i tern
  • 1 dl mælk, stuetempereret
  • 20 g gær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 60 g smør, blødt og stuetempereret
  • 500 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 2 lakridsrod, skåret i små stykker til stilk.
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom hokkaidogræskar i tern og vand i en gryde med låg. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Hæld vandet fra og blend græskar til en tyk cremet puré og sæt den færdige pure i fryseren, så den bliver helt kold inden den skal i dejen.

Rør gær ud i en skål med mælk (brug gerne en røremaskine). Tilsæt kardemomme, æg, sukker, salt og fuldkornshvedemel. Rør det godt igennem. Rør halvdelen af hvedemelen i og rør smørtern i dejen, når den er ensartet.

Tilsæt den afkølede græskarpuré og kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt – men kun så meget at dejen føles blød, smidig og lækker. Ælt dejen sammen ved lav hastighed i 10 minutter.

Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i 1 1/2 time på køkkenbordet.

Kom dejen på et meldrysset bord og del dejen og form helt runde boller. Sæt bollerne på en bageplade ved bagepapir og lad dem efterhæve, uden de er dækket over i 15 minutter.

Bind forsigtigt et stykke køkkensnor om hver bolle. Bind, som ville du pakke en rund pakke ind og så der dannes et lagkagemønster på seks eller 0tte stykker lagkage. Bind forsigtigt en knude på snoren til sidst.
Vær nænsom, så snoren ikke skærer sig ind i dejen, den skal blot sidde pænt rundt om. Bind en knude  ved at lave et mønster som et hjul med 8 dele.

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter på bagepladen, dækket af et rent klæde.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 16-18 minutter.

Lad dem køle lidt af på en rist og klip derefter snoren af og fjern den forsigtigt inden bollerne serveres.