Grønkålsvafler med stenbiderrogn
Grønkålsvafler med stenbiderrogn er et nemt og lækkert alternativ til blinis og vi har lavet dem nogle gange dette forår. Når vi har haft gæster er det super nemt og hurtigere, at lave en masse små grønne hjertevafler og de smager fantastisk toppet med stenbiderrogn, cremefraiche, lidt rødløg og dild – alt det klassiske!
Udover at bruge grønkålsvafler som alternativ til blinis, så kan de også bruges hele til wraps – helt på samme måde som tortillawraps og kan fyldes med alt det lækre fyld man er vild med. + de er gode i madpakken.
Prøv også: opskrift på kartoffelblinis med røget laksemousse >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålsvafler
- 100 g grønkål, frisk (eller optøet fra frost)
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 125 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk smør, til at stege i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom det hele i en blender og blend det sammen til en helt ensartet lind dej.
Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter i køleskabet inden vaflerne laves.
Kom lidt smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagte.
Mums – de må simpelthen afprøves herhjemme i løbet af påsken. Vi er inde i en vaffelstime, så hvorfor ikke give dem lidt farve. God påske til dig. KH D
Hvor lyder det hyggeligt ‘med vafler en masse’ hjemme hos jer ♡
Rigtig god fornøjelse med dem og rigtig dejlig påske til jer også!
Kh AC
Mums de ser gode ud! Sikke en god idé! Har du alternative ideer til “fyld”/stenbidderognen – enten afprøvede eller blot ideer udfra hvad der ville passe godt til vaffelsmagen? Jeg tænker at prøve dem med børnene.
Ja, det kan du tro – mine børn er begge helt vilde med både røget laksemousse og makrelmousse – og de er faktisk også begge meget begejstret for stenbiderrogn :)
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
Sider og tænker at du kan lave flotte røde hjerte med rødbede.
Det kan man sagtens :)
Sikke en lækker opskrift! Og dejligt med et alternativ til blinis :) Hvor mange hele vafler får du ud af opskriften? Jeg skal holde påskefrokost på søndag og tænker at lave den som forret. Jeg er desuden ikke så øvet i stenbiderrogn, så kan du guide lidt i hvor meget rogn man skal bruge? Vi bliver 8.
Tak for en dejlig blog – bruger stort set alle dine opskrifter ?
Hej Karoline,
Det lyder som en skøn plan til søndag :)
Jeg får ca 5-6 hele vafler og vil anslå ca 200 g stenbiderrogn dertil. Du kan evt lave en portion røget laksemousse til, som ekstra. Det smager både dejligt til stenbiderrogn og vafler + det er rart lige at have lidt ekstra, hvis du skulle løbe tør for stenbiderrogn.
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse♡
Kh AC
De ser utrolig flotte ud, så jeg har lige kastet mig ud i at bage dem. De smager fint, men er jo slet ikke så flotte lysegrønne, selvom jeg har fulgt opskriften.
Jeg tror blot det er et spørgsmål om hvor grøn grønkålen er :)
De er super lækker og meget nemt. Jeg fik 9 stk ud af det.
Brugte dog groft rugmel da jeg ikke havde Grahams men.
Vi fik det til aftensmad i dag med rå grønsager i stave/snittet og and i sød chille sovs til.
Mums.
Skønt at høre :) – og det lyder som en virkelig skøn menu
Kh AC
Serverer du vaflerne kolde eller varme?
Begge dele fungere godt, men oftest har jeg lavet dem en halv times tid før servering, så de når at blive stuetemperet og det fungere fint :)
Kan man nok lave dem som pandekager hvis man ikke har vaffeljern?
Ja, sagtens :)
Er det en foodprocessor man skal bruge til det? Jeg har prøvet at lave den i en blender, men når jeg putter ingredienser i, så vil den ikke rigtigt køre rundt – endte med at tilsætte 2 dl mælk yderligere for at få den til at køre rundt
Det kan nok variere en del fra blender til blender om den kan klare det. Min kan fint, men ellers vil det også kunne klares med en foodprocessor.
Kh AC
De skal prøves til en veninde frokost. Ligesom al din anden mad , ser de virkelig indbydende ud. Serveres de varme eller kolde ? Hvad smager bedst?
Jeg elsker at får inspiration hos Valdemarsro og bruge dagligt mit abonnement. Tak for en super hjemmeside ??
Hej Mai-Britt,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for!
Jeg synes de smager dejligt både varme, lune og kolde. Men ville nok lige lune dem inden en veninde frokost. Det kan du sagtens gøre efterfølgende i ovnen, så du kan være lidt i god tid :)
Kh AC