Grønkålsvafler med stenbiderrogn
Grønkålsvafler med stenbiderrogn er et nemt og lækkert alternativ til blinis og vi har lavet dem nogle gange dette forår. Når vi har haft gæster er det super nemt og hurtigere, at lave en masse små grønne hjertevafler og de smager fantastisk toppet med stenbiderrogn, cremefraiche, lidt rødløg og dild – alt det klassiske!
Udover at bruge grønkålsvafler som alternativ til blinis, så kan de også bruges hele til wraps – helt på samme måde som tortillawraps og kan fyldes med alt det lækre fyld man er vild med. + de er gode i madpakken.
Prøv også: opskrift på kartoffelblinis med røget laksemousse >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grønkålsvafler
- 100 g grønkål, frisk (eller optøet fra frost)
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 125 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk smør, til at stege i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom det hele i en blender og blend det sammen til en helt ensartet lind dej.
Lad gerne dejen hvile i 15-30 minutter i køleskabet inden vaflerne laves.
Kom lidt smør i et vaffeljern og steg vaflerne til de er gyldne og gennembagte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
De skal prøves til en veninde frokost. Ligesom al din anden mad , ser de virkelig indbydende ud. Serveres de varme eller kolde ? Hvad smager bedst?
Jeg elsker at får inspiration hos Valdemarsro og bruge dagligt mit abonnement. Tak for en super hjemmeside ??
Hej Mai-Britt,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for!
Jeg synes de smager dejligt både varme, lune og kolde. Men ville nok lige lune dem inden en veninde frokost. Det kan du sagtens gøre efterfølgende i ovnen, så du kan være lidt i god tid :)
Kh AC
Er det en foodprocessor man skal bruge til det? Jeg har prøvet at lave den i en blender, men når jeg putter ingredienser i, så vil den ikke rigtigt køre rundt – endte med at tilsætte 2 dl mælk yderligere for at få den til at køre rundt
Det kan nok variere en del fra blender til blender om den kan klare det. Min kan fint, men ellers vil det også kunne klares med en foodprocessor.
Kh AC
Kan man nok lave dem som pandekager hvis man ikke har vaffeljern?
Ja, sagtens :)