Kartoffelblinis med røget laksemousse


Disse lækre kartoffelblinis med røget laksemousse er nemme at tilberede og kan også serveres med andre dejlige toppings.
Denne variant med en lækker laksemousse er et hit på påskebordet, men også til julefrokosten og ja, på alle andre tidspunkter over året. Til tapas, buffet, nytår og natmad.
De lækre saftige kartoffelblinis er nemme at lave og smager bare virkelig godt! De moste kartofler giver en skøn og nærmest lidt cremet konsistens. Perfekt som en god bund til lækre topping og lidt anderledes en klassiske blinis.
Prøv også: opskrift på stenbiderrogn med blinis >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelblinis med røget laksemousse
- Kartoffelblinis
- 350 g kartofler, kogt møre, og kolde
- 150 g cremefraiche 38%
- 2 æg, delt i hvide og blomme
- 40 g hvedemel
- 1 knivspids bagepulver
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør, til stegning
- Røget laksemousse
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk mayonnaise
- 0,50 dl cremefraiche 38%
- 0,50 dl purløg, fintklippet
- 1 øko citron, saft + lidt revet skal
- salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk stenbiderrogn, eller ørredrogn
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kartoffelblinis
Mos de kogte kolde katofler og rør dem sammen med cremefraiche og æggeblommer.
Rør mel og bagepulver sammen med salt og peber og rør det i kartoffeldejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i 12 små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.
Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.
Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vil gerne lave dem i en glutenfri version, hvad vil du anbefale i stedet for hvedemel ?
Hej Lili
jeg ville teste dem af med boghvedemel, det tror jeg vil fungere glimrende.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Man skal ikke bruge æggeblommer
Hej Laila
Jeg rører æggeblommerne i de groftrevede kartofler sammen med cremefraiche i starten af opskriften – fremgangsmåden afsnit et.
Det giver en rigtig god konsistens til kartoffelblinis.
Kh Ann-Christine
Kan man lave laksemoussen dagen før de skal serveres, eller bliver det for vandet
Hej Trine
Laksemousse kan sagtens laves dagen før :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine