Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grillet-gedeost-med-jordbaer/

Grillet gedeost med jordbær og balsamico

Jordbær, sort peber og balsamico er et match made in heaven!

Her har jeg mikset sommerens skønne jordbær med grillet gedeost, røget skinke, timian, et lille dryp honning og så har jeg toppet lækkerierne med sorte flotte balsamico perler.

Så pæn og appetitelig en forret eller appetizer på en sommerdag i haven, med et køligt glas rose, cava eller hvidvin til.

Måske kan I huske de fine citronperler, som jeg tidligere har brugt i opskrifter? Blandt andet på denne smukke klassiske citronfromage. Perlerne er lavet af Tanghuset og består af en tynd skal lavet af tang og gemmer på en kerne af balsamico eddike fra Modena i Italien. Smager super lækkert og kan bruges hvor man ellers ville bruge balsamico.

PT20M

Grillet gedeost med jordbær, akaciehonning og balsamico

2-4 pers.     20 min.
2-4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Skær gedeosten i skiver a ca 6-8 mm. Anret en skive gedeost på hver stykke flutes. Og ‘pak’ desuden 4 skiver gedeost ind i hvert stykke seranoskinke til en lille lukket pakke. Sæt pakkerne med gedeost og flutes med gedeost på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 225 grader i 10 minutter eller til gedeosten er smeltet lidt og blevet gylden i kanten.

Anret på tallerkener eller på et fad, med et drys af timiankviste og timianblade, jordbær skåret i halve og kvarte, et drys sort friskkværnet peber. Et dryp akaciehonning på grillet gedeost med flutes og sidst men ikke mindst et fint drys sorte balsamico perler til at fuldende serveringen.