Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tunmousse/

Tunmousse

Tunmousse er en skøn klassisk forret og den er obligatorisk til både vores julefrokost og påskefrokostbord.

Min opskrift på cremet tunmousse rækker til mange og er her lavet i en springform, så den kan serveres på et fad. Den kan dog sagtens skaleres ned til en halv portion og i stedet anrettes og serveres i en fin skål.

Tunmousse kan med fordel laves dagen i forvejen og den smager helt fantastisk med perfekt cremet konsistens og en skøn smag af tun.

Prøv også: opskrift på mørbradbøffer med bløde løg >>

PT24H

Tunmousse

Tid i alt24 timer
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 dage
Antal10 pers.
Ingredienser
  • 2 dåser tun i olie
  • 2 dåser tun i vand
  • 3 æg, hårdkogte
  • 1 løg, finthakket
  • 150 g mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk dild, tørret
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 øko citron, saft og lidt skal
  • 4 ark husblas, blade
  • Til servering
  • 1 drys frisk dild, finthakket
  • 1 øko citron, i både til anretning
  • 125 g rejer
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Hæld vand og olie fra tunen og kom tun, hårdkogte æg, løg, mayonnaise, cremefraiche, lidt friskrevet citronskal og tørret dild i en foodprocessor og kør til det er blandet godt. Smag til med salt og peber.

Læg husblas bladene i koldt vand i 10 minutter til de bliver bløde og smelt dem derefter over svag varme.

Tag husblas af varmen og lad det køle af, til det er lillefingervarmt.

Rør citronsaft i husblas og hæld derefter husblas og citron til resten af moussen i foodprocessoren.

Kør, til tunmoussen er fin i konsistensen. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med olie eller sæt kageplast rundt i kanten og bagepapir i bunden. Fordel tunmoussen i formen og læg en tallerken eller et fad over.

Sæt på køl og lad den sætte sig til næste dag.

Anret tunmoussen på et fad med rejer, dild, friskrevet citronskal og citronbåde.