Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tunmousse/

Tunmousse

Lækker cremet tunmousse er en skøn klassisk forret og helt obligatorisk til vores julefrokost og påskefrokostbord.

Min opskrift på tunmousse rækker til mange og er her lavet i en springform, så den kan serveres på et fad. Den kan dog sagtens skaleres ned til en halv portion og i stedet anrette og servere den i en fin skål.

Tunmousse kan med fordel laves dagen i forvejen og denne smager helt fantastisk med perfekt cremet konsistens og en skøn smag af tun.

Prøv også: opskrift på mørbradbøffer med bløde løg >>

PT6H

Tunmousse

10 pers.    6 timer
10 pers.
Ingredienser
  • 1 løg
  • 3 æg hårdkogte
  • 2 dåser tun i vand
  • 2 dåser tun i olie
  • 150 g mayonnaise
  • 1 dl. cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. dild, tørret
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 1 citron, øko – saft og lidt skal
  • 4 blade husblas
  • Lidt olie til formen
  • 1 dl finthakket dild
  • Lidt citronskal og citronbåde til anretning
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Kom fintrevet løg, de hårdkogte æg, tun (uden væde, vand/olie), mayonnaise, cremefraiche, lidt friskrevet citronskal og tørret dild i en foodprocessor eller minihakker og kør til det er blandet godt.

Smag til med salt og peber.

Læg husblas bladene i koldt vand til de bliver bløde og smelt dem derefter over svag varme. Tag af varmen, rør citronsaft i og tilføj derefter husblas og citron til resten af moussen i foodprocessoren. Kør til det er fordelt godt og den skønne tunmousse er fin og lækker.

Smør en springform med olie, fx en springform på 22 cm, brug gerne et stykke kageplast for at sikre at den sidder pænt efterfølgende og fordel tunmoussen deri. Læg en tallerken eller et fad over, stil på køl og lad den sætte sig til næste dag.

Anret tunmoussen på et fad, pynt med dild, friskrevet citronskal og citronbåde.