Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakseroulade-med-spinat/

Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat og krydderurter er lidt af en klassiker på festbordet og det smager bare eviggodt!

Retten er tilmed ret nem at lave, kan forberedes i dagen i forvejen og skal så blot skæres ud ved servering og anrettes på lidt salat og med en smule dildkviste drysset over.

Som jeg startede med at skrive, så betragter jeg lakseroulade som en festlig ret til forret, gæstemiddage og den slags – men den er altså også dejlig som en særlig frokost og jeg kunne snildt spise den til aftensmad også.

PT2H

Lakseroulade med spinat

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Spinatbund
  • 2 æg, delt i hvider og blommer
  • 400 g spinat, frosne, optøet
  • 0,50 dl mælk
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fyld
  • 100 g flødeost, naturel
  • 200 g røget laks
  • 1 citron, 1 spsk. saft herfra
  • 40 g frisk dild, finthakket
  • salt, til at smage til
  • sort peber, friskkværnet, til at smage til
  • til servering
  • 3 håndfulde grøn salat
  • 1 drys frisk dild, kviste
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Spinatbund
Kom spinaten i en sigte og pres den fri for væske. Rør den drænede spinat sammen med mælk, æggeblomme, salt og peber. Pisk æggehviderne helt stive og luftige og vend først 2 spsk grundigt i spinatblandingen og derefter vendes forsigtigt resten af æggehviderne i.

Spinatblandingen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 180 g varmluft i ca 15 minutter, til den er en smule gylden på overfladen.

Vend spinatbunden ud på et stort skærebræt, og når det er kølet en smule af fjernes bagepapiret.

Fyld
Rør flødeost, halvdelen af dild, salt, peber og citron sammen og smør det på den afkølede spinatbund, lad en kant på ca 4-6 cm af spinatbunden være uden fyld. Fordel lakseskiverne over, drys med den anden halvdel dild og rul lakserouladen sammen så den lukkes i med den kant der er uden fyld.

Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet i mindst en time inden servering. Den kan fint laves dagen før og blot opbevares på køl i husholdningsfilm til den skal serveres.

Skær ca 2 cm tykke skiver med en skarp kniv – rengør kniven med koldt vand mellem hvert snit, så bliver de helt fine.

Anret lakseskiverne på en bund af salat, drys med frisk dild