Lakseroulade med spinat
Lakseroulade med spinat og krydderurter er lidt af en klassiker på festbordet og det smager super godt!
Spinatroulade er tilmed ret nem at lave, kan forberedes i dagen i forvejen og skal så blot skæres ud ved servering og anrettes på lidt salat og med en smule dildkviste drysset over.
Selv om lakseroulade er skøn til en festlig ret til forret, gæstemiddage og den slags, så er den også dejlig som en frokostret og til en let aftensmad, anrettet på salat.
Prøv også: min opskrift på tunmousse >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakseroulade med spinat
- Spinatbund
- 400 g frossen spinat, optøet
- 0,50 dl mælk
- 2 æg, delt i hvider og blommer
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Fyld
- 100 g naturel flødeost
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- 0,50 citron, lidt saft herfra
- 200 g røget laks
- salt
- sort peber, friskkværnet
- til servering
- 3 håndfulde grøn salat
- 1 drys frisk dild
- 1 citron, i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Spinatbund
Kom den optøede spinat i en sigte og pres den fri for væske. Rør mælk, æggeblomme, salt og peber sammen og vend spinaten i. Pisk æggehviderne helt stive og luftige, vend først 2 spsk forsigtigt i spinatblandingen og derefter resten af æggehviderne i.
Fordel spinatblandingen i en retangel på ca 25 x 30 cm på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter, til den er let gylden på overfladen. Vend spinatbunden ud på et stort skærebræt og fjern bagepapiret, når den er kølet lidt af.
Fyld
Rør flødeost, halvdelen af dilden, salt, peber og citron sammen og fordel det på den afkølede spinatbund.
Lad en kant på ca. 4-6 cm af den lange side af spinatbunden være uden fyld. Fordel lakseskiverne over, drys med den anden halvdel dild (gem lidt til pynt) og rul lakserouladen sammen, så den lukkes i med kanten uden fyld.
Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl min. 1 time inden servering. Skær ca. 2 cm tykke skiver med en skarp kniv – rengør kniven med koldt vand mellem hvert snit.
Anret lakseskiverne på en bund af salat, drys med frisk dild og revet citronskal.
Dem skulle jeg da have købt ind til idag. Har lige rørt en tunmousse sammen. Den kan man vist også kalde lidt af en klassiker;). Det ser godt ud. God weekend. Kram D
Smager såå lækkert. Vi og vores gæster er vilde med retten😀😀
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Dét er en skøn klassiker ♡
Håber I havde en skøn julet weekend
Kh AC
Det her bliver nytårsforretten hos os i år! Vi bliver dog 6, så jeg er nødt til at lave dobbeltportion.
Når du laver ovenstående portion, fylder bunden så hele bagepladen ud? Jeg tænker, om jeg skal bage 2 rouladebunde, eller bare lave dobbelt opskrift og bage den af 1 gang hvis der alligevel er plads til mere på bagepladen. Håber det giver mening :-)
Kh. Louise
Hej Louise,
jeg fordeler i en retangel på ca 25×30 cm – så jeg ville nok bruge to bradepander for en sikkerheds skyld.
Rigtig god fornøjelse og rigtig godt nytår
Kh AC
Det ser godt ud og lyder dejlig let. Er rouladen lavet med hakket eller hel spinat?
Hej Anne
Jeg brugte hel, men begge dele fungere glimrende
Kh AC
Hvor stor skal spinatbunden være? En bageplade er stor men hvis den skal kunne ligge på et spækbræt er det måske kun en halv bageplade? Skal forsøge mig i dag, så hober på svar ??? Godt nytår ?
Hej Pia
Jeg bruger en alm bageplade og lavede en retangel på ca 25×30 cm. Bare smør så det er et tyndt lag, som dog ikke må være gennemsigtigt.
Rigtig godt nytår
Kh AC
Super, tak for svar. De første to plader er i ovnen. Jeg overvejer at lave nogen med hellefisk i stedet for laks, har du erfaring med den smagssammensætning?
Hej Pia,
Det tror jeg kunne blive virkelig lækkert! Lad mig endelig høre hvordan det bliver, hvis du prøver det af :)
Godt nytår
Kh AC
Er det muligt at lave bunden på frisk spinat?
Ja, det kan du sagtens :)
Et lille fif.
Man kan bruge en pikant ost, i stedet for neutral ost og dild.
:)
Godt tip :)
Det får jeg godt nok meget lyst til efter at have læst dette.
Jeg bor til daglig i Thailand og er blevet en smule træt af ris og nudler så tror jeg vil prøve at lave det her en af dagene :)
Kan man bruge frisk spinat? Og evt mixe det med grønkål?
Det kan du sagtens :) – og grønkål vil også være lækkert!
Kan disse laves og dernæst fryses? Jeg skal nemlig have jule brunch onsdag og får en vegatar til jul, hun kunne jo nemt sætte tænderne i denne lækre sag.
Jeg har ikke prøvet det, så skal ikke kunne sige det med sikkerhed.
Skal der lidt dressing til?
Ja, det kan man sagtens vælge
– jeg plejer ikke at servere dressing til, men det vil sagtens kunne fungere.
Ved du om bunden kan fryses (uden fyld)?
Det vil jeg sagtens tro at den kan – men har ikke prøvet at teste det :)
Hej, har meget lyst til at prøve din lakseroulade. Men skal jeg bruge hel eller hakket dybfrossen spinat ??
Mvh
Dorrit
Ja, du kan sagtens bruge begge dele, har testet begge af og synes begge dele fungere glimrende :)
Hej Ann Christine
Kan man lave den dagen i forvejen uden den bliver kedeligt?
Mvh. Yasmin
Hej Yasmin,
Ja, det synes jeg sagtens man kan, blot vent med at skære den ud lige inden servering.
Kh AC
Vil du bare putte den ind i noget film også i køleskabet? ?
Ja, det kan du fint gøre :)
Jeg har lige lavet to lakseroulader som skal bruges til forret i morgen. Jeg synes den ene var ret våd/svampet. Gør det noget eller kan man redde den på nogen måde?
Jeg ville lægge den på et stykke køkkenrulle eller viskestykke, for at opsuge overskydende væde.
Kh AC
Nogen forslag til fyld uden fisk?
Du kan evt blot undlade fisk og komme ekstra krydderurter i, eller bruge hvidløgsflødeost og finthakkede kapers.
Kan man bruge tørret dild i fyldet?
Det kan du sagtens :)
Hvor lang tid tror du bunden kan holde sig på køl (uden fyld)? :-)
Omkring 3-4 dage vil jeg tro
Kh AC
Det ser lækkert ud, Tror du man kan bruge den samme opskrift med revne gulerødder i stedet for spinat?
Jeg har ikke testet det, men måske .. det er da forsøget værd :)
Kh AC
Hej , har lavet din fantastiske lakse roulade med spinat før med stor succes, vil nu lave den som forret til en buffet hvor vi bliver 23 Pers. hvor mange ruller skal jeg mon lave ?
Hej Janne
Jeg ville lave 5-6 x opskriften, for at være sikker på at der er nok hvis der kun serveres dette, men det kommer selvfølgelig an på hvad der ellers er i buffeten, så det er svært at svare mere nøjagtigt på :)
God fornøjelse
Kh AC
Glæder mig til at prøve den!
Når du skriver man skal lade en kant være uden fyld, 4-6 cm, er det så på alle 4 sider, 2 eller bare en enkelt? Skal lave det til nytår, så vil gerne gøre det så “perfekt” som muligt :-)
Hej Sofie
Det er kun én side, den side som du afslutter med, som lukker rullen.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Glæder mig til at lave denne lakseroulade til nytår😋. Hvilken dressing vil du forslå hertil?
Jeg villle servere en creme fraiche dressing til, og blande både dild, persille og purløg i, til en tyk urtedressing
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Line,
Jeg bruger samme antal gram, finthakket og ingen ekstra væde.
Kh AC
Hej
Kan jeg bruge hakket grønkål istedet for hakket spinat?
Hilsen Marie
Ja, det giver selvfølgelig en anden smag, så det er nok mest en smagssag :)
Kh AC
Hej,
Da vi ikke har mulighed for varmluft, hvor længe skal rouladen have i almindelig ovn? :)
Mvh Anne
hej Anne,
jeg har skrevet om varmluft jf alm ovn samt temperaturer her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg kan ikke lide røget laks. Kan man bruge gravede laks?
Kh Annie
Ja, det er helt op til dig
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg savner, at der er en lille bemærkning ved dine opskrifter, med oplysning om, om retten er ok at fryse.
Pt er jeg i tvivl om Lakserouladen.
Hej Else
Ved alle mine opskrifter der kan fryses, kan du se fryseegnethed i opskriften samme sted som mængde, tid mv,
Når der ikke står noget, skyldes det at retten ikke kan fryses, eller at jeg ikke har testet det og er i tvivl om den vil være god efter frys – og i det tilfælde, må man selv lade det komme an på en prøve om det kan gå an.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hvilke tilbehør vil du anbefale til lakseroulade ?
Lækkert brød og/eller en grøn salat med vinaigrette
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet ved ca5°
Hej Henrik
Du kan se minimum holdbarhed i opskriften, samme sted som tid, mængde osv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man ikke er vild med flødeost. Kan det så byttes ud med noget andet?
Vh Stine
Jeg kan ikke lige komme på noget der vil fungere lige så godt. Men du må prøve at eksperimentere med det og skriv endelig hvis du kommer på noget godt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave rouladerne dagen før hvis de ligger rullet i husholdningsfilm i køleskabet?
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De 400 gram spinat, er det frossen vægt?
Ja, det er det :)
Kan man godt bruge frisk spinat eller skal det have været fråset
Du kan godt bruge frisk spinat, blot kom det i en gryde med 3 dl kogende vand og rør rundt til det lige klasker sammen. Sigt vandet fra og spinaten er klar til brug.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej,
Til fyldet – er det revet citronskal eller saften af citronerne? Vh
Hej Vinnie
Det er saften, det står også i ingredienslisten :)
Kh Ann-Christine
Når opskriften står som regnet efter at være til 4 personer , hvor mange skiver bliver der så ca. til hver person?
3 flotte skiver pr person. Skal retten bruges til fx en buffet eller julefrokost med en
masse forskellige retter, så kan den snildt strækkes til 6 pers.
Kh Ann-Christine