Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/puffet-rispapir-med-laks/ Efterår Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Nytår, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Puffet rispapir med laks

Puffet rispapir med laks er en smuk og velsmagende forret eller appetizer, som ser fin og indbydende ud. Perfekt til både nytårsaften, gæstemiddage og sommerfester.

Det er nemt at lave og både laksetopping og det puffede rispapir kan laves et par timer i forvejen, så er det blot at anrette lige inden servering.

Smagen er vildt lækker, med den cremede milde laks og puffede rispapir. En himmelsk mundfuld til champagnen og nytårstalen.

Prøv også: flere dejlige nytårsopskrifter her >>

PT30MPT20M4

Puffet rispapir med laks

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 rispapir
  • 200 g laks, af sushikvalitet og skåret i små tern
  • 100 g koldrøget laks, i små tern
  • 1 avocado, i små tern
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
  • 0,50 håndfuld frisk dild, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk fritureolie
  • Til servering
  • 0,50 håndfuld frisk dild
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Vend laks, røget laks, avocado, mayonnaise, sriracha og fintrevet citronskal sammen i en skål og smag til med citronsaft, salt, friskkværnet peber og dild. Lad det trække smag i en skål i minimum 15 minutter i køleskabet, hvor det godt kan stå i et par timer. Tag ud af køleskabet 30 minutter før servering.

Kom olie på en pande, så bunden er dækket og varm op til høj varme. Kom et stykke rispapir på panden og lad det puffe op og blive sprødt. Tag af panden og køl af på en rist, mens det næste rispapir puffes. Bræk de puffede stykker rispapir i passende stykker.

Anret puffede rispapir med laks og et drys dild. Server straks.