Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jomfruhummerhaler/ Efterår Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Nytår, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Jomfruhummerhaler med hvidløg

Jomfruhummerhaler med hvidløg er så lækkert som forret, eller tilbehør til andre retter. Det er så luksuslækkert!

Det saftige smagfulde kød fra hummerhalerne, som her får smag fra hvidløg, bredbladet persille og et strejf af friskrevet citronskal smager virkelig godt, bare helt enkelt med godt brød, smurt med smør og toppet med jomfruhummerhaler.

Du kan også servere dem som tilbehør til alt fra pastaretter – fx til en cacio e pepe, til en god risotto eller på en salat.

Prøv også: opskrift på puffet rispapir med laks >>

PT30MPT30M4

Jomfruhummerhaler med hvidløg

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg jomfruhummerhaler
  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakkede
  • 1 øko citron, fintrevet skal
  • flagesalt
  • Til servering
  • 2 flutes
  • 25 g smør
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Klip jomfruhummerhalerne op i ryggen med en saks og træk den sorte tarmstreg ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og med den klippede side op.

Rør hvidløgssmør sammen af stuetempereret smør, hvidløg, finthakket persille, fintrevet citronskal og flagesalt. Fordel en lille klat smør på hver hummerhale.

Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 5 minutter.