Asparges og Sauce Mousseline
En rigtig forsommerdelikatesse – asparges og sauce mousseline toppet med rejer og på en bund af lidt grøn salat.
Det er en virkelig lækker ret, at servere for gæster, til en festlig middag eller til en let og forholdsvis nem aftensmad med godt brød og måske en simpel grøn salat vendt i lidt vinaigrette til. Skal den være lidt mere fyldig, så kan man lave en god pandestegt kuller eller anden god fisk at servere sammen med.
Prøv også: Find flere skønne forretter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asparges og Sauce Mousseline
- 8 hvide asparges
- 8 grønne asparges
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
- Sauce Mousseline
- 2 æggeblommer
- 140 g smør
- 0,50 tsk flagesalt
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 dl piskefløde
- sort peber, friskkværnet
- 300 g rejer
- Tilbehør
- 4 håndfulde grøn salat
- 1 håndfuld brøndkarse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær enderne af de hvide asparges og knæk dem af de grønne. Skræl de hvide asparges.
Kom asparges i en gryde med letsaltet kogende vand og kog i cirka 3 minutter. Tag gryden af varmen, tag aspargesen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme. Hæld det klarede smør i en skål, og kasser vallen.
Kom æggeblommer i en ren gryde pisk dem sammen med citronsaft og salt varm op under lav varme, til æggeblommerne begynder at tykne.
Pisk langsomt lidt af det klarede smør i, adgangen. Tag gryden af varmen, når alt smørret er pisket ind i saucen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen. Smag til med salt og en smule peber.
Anret på en tallerken med salat, rejer, asparges, sauce og krydderurter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Serverer du asparges lune eller kolde ?
Lune
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Tusind tak for den bedste hjemmeside – og kogebog (den bliver bladret igennem hver dag) :)
Vi kunne godt tænke os at servere asparges mousseline i weekenden som forret, hvor vi i alt bliver 6 personer.
Hvor meget vil du da beregne?
Igen – tak for den skønneste madblog :)
Mvh. Louise
Hej Louise,
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg ville gange asparges op, så der er 2 af hver til hver, saucen og rejerne kan måske godt lige række til 6 personer til en forret, ellers ville jeg gange op til en halv ekstra på opskriften.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for mange gode opskrifter, som jeg har haft stor glæde af.
Jeg har lige forsøgt mig med sauce Mousseline . Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men den minder meget om en luftig citronfromage.
Skal saucen ikke kunne hældes ned over aspargeserne .?
Venlig hilsen
Helene Johansen
Hej Helene,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Jeg synes det lyder som om fløden er pisket for meget. Saucen skal være luftig, cremet og let flydende når den er klar.
Kh AC