Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/asparges-og-sauce-mousseline/ Festmad Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Påskefrokost, Sommer

Asparges og Sauce Mousseline

En rigtig forsommerdelikatesse – asparges og sauce mousseline toppet med rejer og på en bund af lidt grøn salat.

Det er en virkelig lækker ret, at servere for gæster, til en festlig middag  eller til en let og forholdsvis nem aftensmad med godt brød og måske en simpel grøn salat vendt i lidt vinaigrette til. Skal den være lidt mere fyldig, så kan man lave en god pandestegt kuller eller anden god fisk at servere sammen med.

Prøv også: Find flere skønne forretter her >>

PT30MPT20M4

Asparges og Sauce Mousseline

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 8 hvide asparges
  • 8 grønne asparges
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • Sauce Mousseline
  • 2 æggeblomme
  • 140 g smør
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 1 dl piskefløde
  • sort peber, friskkværnet
  • 300 g rejer
  • Tilbehør
  • 4 håndfulde grøn salat
  • 1 håndfuld brøndkarse
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær enderne af de hvide asparges og knæk dem af de grønne. Skræl de hvide asparges.

Kom asparges i en gryde med letsaltet kogende vand og kog i cirka 3 minutter. Tag gryden af varmen, tag aspargesen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme. Hæld det klarede smør i en skål, og kasser vallen.

Kom æggeblommer i en ren gryde pisk dem sammen med citronsaft og salt varm op under lav varme, til æggeblommerne begynder at tykne.
Pisk langsomt lidt af det klarede smør i, adgangen. Tag gryden af varmen, når alt smørret er pisket ind i saucen.

Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen. Smag til med salt og en smule peber.

Anret på en tallerken med salat, rejer, asparges, sauce og krydderurter.