Asparges og Sauce Mousseline
En rigtig forsommerdelikatesse – asparges og sauce mousseline toppet med rejer og på en bund af lidt grøn salat.
Det er en virkelig lækker ret, at servere for gæster, til en festlig middag eller til en let og forholdsvis nem aftensmad med godt brød og måske en simpel grøn salat vendt i lidt vinaigrette til. Skal den være lidt mere fyldig, så kan man lave en god pandestegt kuller eller anden god fisk at servere sammen med.
Prøv også: Find flere skønne forretter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asparges og Sauce Mousseline
- 8 hvide asparges
- 8 grønne asparges
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
- Sauce Mousseline
- 2 æggeblomme
- 140 g smør
- 0,50 tsk flagesalt
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 dl piskefløde
- sort peber, friskkværnet
- 300 g rejer
- Tilbehør
- 4 håndfulde grøn salat
- 1 håndfuld brøndkarse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær enderne af de hvide asparges og knæk dem af de grønne. Skræl de hvide asparges.
Kom asparges i en gryde med letsaltet kogende vand og kog i cirka 3 minutter. Tag gryden af varmen, tag aspargesen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme. Hæld det klarede smør i en skål, og kasser vallen.
Kom æggeblommer i en ren gryde pisk dem sammen med citronsaft og salt varm op under lav varme, til æggeblommerne begynder at tykne.
Pisk langsomt lidt af det klarede smør i, adgangen. Tag gryden af varmen, når alt smørret er pisket ind i saucen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen. Smag til med salt og en smule peber.
Anret på en tallerken med salat, rejer, asparges, sauce og krydderurter.
Jeg er helt enig i at det gerne må være enkelt og med gode råvarer – det er ligesom også indbegrebet af forår og sommer. Asparges og Sauce Mousseline er bare en lækker ret og så smuk at se på. Mums og god dag :-)
Det er det nemlig – råvarerne er så gode, sprøde og smagfyldte lige nu :)
Rigtig dejlig dag til dig også
Tusind tak for en fantastisk opskrift! Prøvede den her til aften, og 75% af børnene var vilde med det;)
Det synes jeg faktisk er en super sej succesrate, når en ret som denne serveres for børn! :)
Johan og Julie synes 3/4 af anretningen var et hit, primært rejerne og saucen hittede hos dem, men de hvide asparges skal de nok bare lige smage lidt flere gange, før de kan accepteres ;)
uhm, det ser godt nok lækkert ud. Det bliver vist fredagens forret. Mums.
Lyder som en skøn ide :) God fornøjelse med den
Er det med vilje at der står salt og smør 2 gange under saucen?
Tak for hjælpen, Caroline – det var en fejl og er rettet nu :)
Hmm – ser lækkert ud. Lige my kind of food. Elsker bare sommermad. Tak for inspirationen.
Dét gør jeg også – og denne årstid, hvor alle de nye friske råvarer bare venter på at bliver forvandlet til lækre retter, det er så skønt! :)
Hejsa
Kan saucen genopvarmes, da jeg vil lave den et par dage før?
Er der noget med æggeblommer og kogning???
På forhånd tak?
Aase
Hej Aase,
Jeg tror ikke det duer at opvarme saucen her – ikke med flødeskummet i ihvertfald, for så får du ikke den luftige sauce da flødeskummet vil smelte under opvarmning.
Jeg tror dog godt at du kan lave saucen klar indtil det step hvor der skal flødeskum i. Så stiller du den på køl – ved opvarmning skal du være meget, meget forsigtig og varme saucen op over vandbad hvor der konstant røres rundt. Jeg tror du skal starte med et vandbad på omkring 80-90 grader så du er sikker på at saucen ikke skiller. Saucen må ikke koge – og når den er jævn og lun, så kan den piskede flødeskum vendes i inden servering.
Udfordringen med æggeblommerne og denne sauce er at den enten risikere at skille eller at æggeblommerne gryner og bliver lidt scrambled egg agtig.
Kh AC
Hej,
Tak for de mange gode opskrifter.
Hvorfor skal asparges koges i smør??
MVH
Mads Bo
Hej Mads Bo,
Mange tak for din hilsen :) – jeg synes en smule smør i kogevandet giver en god smag til asparges i denne opskrift. De skal bestemt ikke koges i smør, det er blot et krydderi her, som du fint kan undlade, hvis du foretrækker det.
Kh AC
Hej Ann-Christine ?
Mine børn har fortalt mig om din blog/hjemmeside!! og jeg må sige at DEN ER SÅ GOD!!!! og jeg bruger den SÅ TIT!! – og jeg er altså 64 år og burde vel kende til de fleste opskrifter og grundprincipper !!???!
Må jeg spørge dig om jeg kan lave mousseline sauce i forvejen (dagen før) – og varme den lige før den skal serveres???
Tusinde tak for dine gode opskrifter og råd ?
Mvh Lotte
Hej Lotte,
Sikke en dejlig hilsen, hvor er det dejligt at høre at du synes godt om mine opskrifter og inspiration herfra ♡
Mousseline saucen er meget luftig, og jeg tror desværre den vil falde en del sammen ved at blive opbevaret til dagen efter – men har dog ikke forsøgt mig med det selv. Jeg vil anbefale at lave den lige inden servering.
Tak for din søde hilsen og dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for mange gode opskrifter, som jeg har haft stor glæde af.
Jeg har lige forsøgt mig med sauce Mousseline . Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men den minder meget om en luftig citronfromage.
Skal saucen ikke kunne hældes ned over aspargeserne .?
Venlig hilsen
Helene Johansen
Hej Helene,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Jeg synes det lyder som om fløden er pisket for meget. Saucen skal være luftig, cremet og let flydende når den er klar.
Kh AC
Hejsa!
Tusind tak for den bedste hjemmeside – og kogebog (den bliver bladret igennem hver dag) :)
Vi kunne godt tænke os at servere asparges mousseline i weekenden som forret, hvor vi i alt bliver 6 personer.
Hvor meget vil du da beregne?
Igen – tak for den skønneste madblog :)
Mvh. Louise
Hej Louise,
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg ville gange asparges op, så der er 2 af hver til hver, saucen og rejerne kan måske godt lige række til 6 personer til en forret, ellers ville jeg gange op til en halv ekstra på opskriften.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Serverer du asparges lune eller kolde ?
Lune
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine