Asparges og Sauce Mousseline


En aftensmad bestående helt enkelt af asparges og sauce mousseline med tilbehør af rejer og dertil en smule salat. Nøj, hvor var det godt! Og da det hele kunne tilberedes på under 30 minutter, så er det jo en perfekt hverdagsret – og ikke mindst en super skøn forret når man har gæster eller laver en dejlig weekendmenu
Asparges og sauce Mousseline er en virkelig lækker ret, enkel, nem at tilberede og består af helt simple gode råvarer og ikke så meget halløj – jeg er solgt!
Asparges og Sauce Mousseline
- 8 hvide asparges
- 8 grønne asparges
- 3 dl vand
- 1 spsk smør
- 1 tsk salt
- resten af citronen, som er brugt til at presse saft af til saucen
- Sauce Mousseline
- 2 æggeblomme
- 140 g smør
- 0,50 tsk flagesalt
- 1 citron, 3 spsk. saft herfra
- 1 dl piskefløde
- sort peber, friskkværnet
- 300 g rejer
- Tilbehør
- 4 håndfulde grøn salat
- 1 håndfuld brøndkarse, alternativt dild eller anden krydderurt
Skær enderne af de hvide asparges og knæk dem af de grønne. Skræl de hvide asparges.
Pres citronen og sæt saften til side til saucen.
Kom citronen, vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger kommes asparges i gryden sammen med en spsk. smør. Kog i ca 5 minutter, tag gryden af varmen, fisk aspargesen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Sauce Mousseline
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme. Hæld derefter forsigtigt det klarede smør i en skål, og kasser vallen.
I en ren gryde piskes æggeblommer med citronsaft og salt under lav varme, indtil æggeblommerne begynder at tykne.
Sluk varmen og pisk kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter lidt.
Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen, som derefter smages til med salt og en smule peber.
Anret på en tallerken med salat, rejer, asparges, sauce og krydderurter.
Jeg er helt enig i at det gerne må være enkelt og med gode råvarer – det er ligesom også indbegrebet af forår og sommer. Asparges og Sauce Mousseline er bare en lækker ret og så smuk at se på. Mums og god dag :-)
Det er det nemlig – råvarerne er så gode, sprøde og smagfyldte lige nu :)
Rigtig dejlig dag til dig også
Tusind tak for en fantastisk opskrift! Prøvede den her til aften, og 75% af børnene var vilde med det;)
Det synes jeg faktisk er en super sej succesrate, når en ret som denne serveres for børn! :)
Johan og Julie synes 3/4 af anretningen var et hit, primært rejerne og saucen hittede hos dem, men de hvide asparges skal de nok bare lige smage lidt flere gange, før de kan accepteres ;)
uhm, det ser godt nok lækkert ud. Det bliver vist fredagens forret. Mums.
Lyder som en skøn ide :) God fornøjelse med den
Er det med vilje at der står salt og smør 2 gange under saucen?
Tak for hjælpen, Caroline – det var en fejl og er rettet nu :)
Hmm – ser lækkert ud. Lige my kind of food. Elsker bare sommermad. Tak for inspirationen.
Dét gør jeg også – og denne årstid, hvor alle de nye friske råvarer bare venter på at bliver forvandlet til lækre retter, det er så skønt! :)
Hejsa
Kan saucen genopvarmes, da jeg vil lave den et par dage før?
Er der noget med æggeblommer og kogning???
På forhånd tak?
Aase
Hej Aase,
Jeg tror ikke det duer at opvarme saucen her – ikke med flødeskummet i ihvertfald, for så får du ikke den luftige sauce da flødeskummet vil smelte under opvarmning.
Jeg tror dog godt at du kan lave saucen klar indtil det step hvor der skal flødeskum i. Så stiller du den på køl – ved opvarmning skal du være meget, meget forsigtig og varme saucen op over vandbad hvor der konstant røres rundt. Jeg tror du skal starte med et vandbad på omkring 80-90 grader så du er sikker på at saucen ikke skiller. Saucen må ikke koge – og når den er jævn og lun, så kan den piskede flødeskum vendes i inden servering.
Udfordringen med æggeblommerne og denne sauce er at den enten risikere at skille eller at æggeblommerne gryner og bliver lidt scrambled egg agtig.
Kh AC
Hej,
Tak for de mange gode opskrifter.
Hvorfor skal asparges koges i smør??
MVH
Mads Bo
Hej Mads Bo,
Mange tak for din hilsen :) – jeg synes en smule smør i kogevandet giver en god smag til asparges i denne opskrift. De skal bestemt ikke koges i smør, det er blot et krydderi her, som du fint kan undlade, hvis du foretrækker det.
Kh AC
Hej Ann-Christine ?
Mine børn har fortalt mig om din blog/hjemmeside!! og jeg må sige at DEN ER SÅ GOD!!!! og jeg bruger den SÅ TIT!! – og jeg er altså 64 år og burde vel kende til de fleste opskrifter og grundprincipper !!???!
Må jeg spørge dig om jeg kan lave mousseline sauce i forvejen (dagen før) – og varme den lige før den skal serveres???
Tusinde tak for dine gode opskrifter og råd ?
Mvh Lotte
Hej Lotte,
Sikke en dejlig hilsen, hvor er det dejligt at høre at du synes godt om mine opskrifter og inspiration herfra ♡
Mousseline saucen er meget luftig, og jeg tror desværre den vil falde en del sammen ved at blive opbevaret til dagen efter – men har dog ikke forsøgt mig med det selv. Jeg vil anbefale at lave den lige inden servering.
Tak for din søde hilsen og dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for mange gode opskrifter, som jeg har haft stor glæde af.
Jeg har lige forsøgt mig med sauce Mousseline . Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men den minder meget om en luftig citronfromage.
Skal saucen ikke kunne hældes ned over aspargeserne .?
Venlig hilsen
Helene Johansen
Hej Helene,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Jeg synes det lyder som om fløden er pisket for meget. Saucen skal være luftig, cremet og let flydende når den er klar.
Kh AC
Hejsa!
Tusind tak for den bedste hjemmeside – og kogebog (den bliver bladret igennem hver dag) :)
Vi kunne godt tænke os at servere asparges mousseline i weekenden som forret, hvor vi i alt bliver 6 personer.
Hvor meget vil du da beregne?
Igen – tak for den skønneste madblog :)
Mvh. Louise
Hej Louise,
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg ville gange asparges op, så der er 2 af hver til hver, saucen og rejerne kan måske godt lige række til 6 personer til en forret, ellers ville jeg gange op til en halv ekstra på opskriften.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC