Calamares med dip
Perfekt sprøde calamares ringe og en drønlækker dip til, det er vaskeægte sommerstemning!
Calamares kan være noget så lækkert, når det er tilberedt af god mør blæksprutte og har man en gang smagt de lækre ringe, hvor de er tilberedt perfekt, så kan man næsten ikke undgå at falde for denne ret.
Her er blæksprutteringen er perfekt mør og paneringen er sprød og smagfuld. En lækker dip til og måske en god salat eller andre skønne snacks, så er man klar til en rigtig hyggestund.
Prøv også: opskrift på fish n´chips >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Calamares
- 300 g blæksprutte, tube fra fiskehandleren
- 1 spsk hvedemel
- 1 æg
- 150 g rasp
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk krydderurter, dild, koriander, og persille, finthakket
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 0,50 liter fritureolie
- Dip
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 0,50 dl mayonnaise
- 2 spsk kapers, finthakket
- 4 spsk cornichoner, finthakket
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær blækspruttetuben i ringe på ca 8 milimeter i bredden. Dup dem tørre med køkkenrulle og sigt hvedemel over på alle sider.
Rør rasp, pankorasp, salt, peber, krydderurter og fintrevet citronskal godt sammen i en skål.
Vend blæksprutteringene i sammenpisket æg og derefter i en skål med raspblandingen.
Varm fritureolie op i en gryde eller fritøse til 180 grader og steg calamaris i den varme olie lidt ad gangen, til de er sprøde og gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Dip
Vend alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, Ann-Christine.
Hvad kan jeg sige?
Andet end jeg er en stor fan af dig/din hjemmeside.
Og, har anbefalet den til alle jeg kender ❤
Mkh John Johansen
Hej John
Mange tak for din søde hilsen og pæne ord, jeg er rigtig glad for du har glæde af Valdemarsro og mine opskrifter.
Så dejligt du har lyst til at anbefale dem videre til andre!
Kh Ann-Christine
Hej Kan man lave ringene på forhånd og opvarme dem igen ?
Det vil jeg ikke tro, jeg forestiller mig at blækspruttekødet nemt kan risikere at blive gummiagtigt ved det.
Kh Ann-Christine
I ingredienslisten står ”rasp”. I fremgangsmåde står “rasp, pankorasp”.
Er det enten eller, eller en blanding af de to? 50/50 eller???
Det er helt op til dig, du kan både bruge enten eller eller 50/50.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine