Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/de-laekreste-calamares/ Festmad Fisk & Skaldyr, Forretter, Nytår, Tapas

Calamares med dip

Perfekt sprøde calamares ringe og en drønlækker dip til, det er vaskeægte sommerstemning!

Calamares kan være noget så lækkert, når det er tilberedt af god mør blæksprutte og har man en gang smagt de lækre ringe, hvor de er tilberedt perfekt, så kan man næsten ikke undgå at falde for denne ret.

Her er blæksprutteringen er perfekt mør og paneringen er sprød og smagfuld. En lækker dip til og måske en god salat eller andre skønne snacks, så er man klar til en rigtig hyggestund.

Prøv også: opskrift på fish n´chips >>

PT30MPT30M4

Calamares

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g blæksprutte, tube fra fiskehandleren
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 150 g rasp
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk krydderurter, dild, koriander, og persille, finthakket
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 0,50 liter fritureolie
  • Dip
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 0,50 dl mayonnaise
  • 2 spsk kapers, finthakket
  • 4 spsk cornichoner, finthakket
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær blækspruttetuben i ringe på ca 8 milimeter i bredden. Dup dem tørre med køkkenrulle og sigt hvedemel over på alle sider.

Rør rasp, pankorasp, salt, peber, krydderurter og fintrevet citronskal godt sammen i en skål.

Vend blæksprutteringene i sammenpisket æg og derefter i en skål med raspblandingen.

Varm fritureolie op i en gryde eller fritøse til 180 grader og steg calamaris i den varme olie lidt ad gangen, til de er sprøde og gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Dip
Vend alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.