Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svensk-poelseret/ Aftensmad Bålmad, Familiefavoritter, Mad på budget, Mormormad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn

Svensk pølseret

Svensk pølseret er så lækkert og et stort hit hos mine børn. Det er en herlig ret, som jeg blev vild med da jeg gik til spejder som barn, hvor vi lavede vsvensk pølseret over bål i en gryde på spejderture.

En af ingredienserne var røget bålsmag, som smagte ganske vidunderligt og det er bare særligt hyggeligt at lave retten over åben ild, selv om en gryde hjemme i køkkenet ved komfuret nu også går glimrende! Det var enormt hyggeligt at introducere Johan og Julie til retten, for svensk pølseret er en vaskeægte børnefamilieret – også til de der ikke går til spejder.

Prøv også: opskrift på boller i karry >>

Svensk pølseret
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 6 wienerpølser, i skiver a 1 cm
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 dl koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk ketchup
  • 1 knivspids chili
  • 650 g kartoffel, kogte, skåret i tern
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk æblecidereddike, til at smage til
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Pynt
  • 1 håndfuld purløg, fintklippet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, men ikke tager farve.

Tilsæt pølser og paprika og rør i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt rundt.

Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter. Rør rundt, kom fløde i og smag til sidst til med æblecidereddike, salt og peber.

Varm godt op under omrøring, og så er retten klar til servering med et godt drys purløg over.