Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svensk-poelseret/

Svensk pølseret

Det var ualmindelig mange år siden, at jeg sidst havde spist svensk pølseret. Faktisk er jeg i tvivl, om jeg overhovet har smagt det, siden jeg gik til spejder som barn.

Dengang lavede vi svensk pølseret over bål i en gryde på spejderture. En af ingredienserne var røget bålsmag, som smagte ganske vidunderligt og jeg har nok haft holdningen, at svensk pølseret laver man over åben ild. Det var enormt hyggeligt og det har været et hit at introducere Johan og Julie til retten, for svensk pølseret er en vaskeægte børnefamilieret – også til de der ikke går til spejder.

Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>

PT20M

Svensk pølseret

Tid i alt20 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 6 wienerpølser, i skiver af 1 1/2 cm
  • 1 tsk sød paprika
  • 140 g tomatpuré
  • 2 spsk ketchup
  • 1 knivspids chili
  • 650 g kartoffel, kogte, skåret i tern
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk æblecidereddike, til at smage til
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Pynt
  • 1 håndfuld purløg, fintklippet eller evt. bredbladet persille
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, men ikke tager farve.

Tilsæt pølser og paprika og rør i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt rundt.

Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter. Rør rundt, kom fløde i og smag til sidst til med æblecidereddike, salt og peber.

Varm godt op under omrøring, og så er retten klar til servering med et godt drys purløg over.