Svensk pølseret


Svensk pølseret er så lækkert og et stort hit hos mine børn. Det er en herlig ret, som jeg blev vild med da jeg gik til spejder som barn, hvor vi lavede vsvensk pølseret over bål i en gryde på spejderture.
En af ingredienserne var røget bålsmag, som smagte ganske vidunderligt og det er bare særligt hyggeligt at lave retten over åben ild, selv om en gryde hjemme i køkkenet ved komfuret nu også går glimrende! Det var enormt hyggeligt at introducere Johan og Julie til retten, for svensk pølseret er en vaskeægte børnefamilieret – også til de der ikke går til spejder.
Prøv også: opskrift på boller i karry >>
Svensk pølseret
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 6 wienerpølser, i skiver a 1 cm
- 1 tsk sød paprika
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 2 spsk ketchup
- 1 knivspids chili
- 650 g kartoffel, kogte, skåret i tern
- 2 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk æblecidereddike, til at smage til
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Pynt
- 1 håndfuld purløg, fintklippet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, men ikke tager farve.
Tilsæt pølser og paprika og rør i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt rundt.
Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter. Rør rundt, kom fløde i og smag til sidst til med æblecidereddike, salt og peber.
Varm godt op under omrøring, og så er retten klar til servering med et godt drys purløg over.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Min søster laver en fantastisk svensk pølseret, så jeg har aldrig kastet mig ud i det. Men Johannes elsker det! Og i forbindelse med flytning og flytterod, er vi ved at tømme fryseren og dér lå nogle gode pølser, som skulle havde været på grillen i sommers. Nu blev de til svensk pølseret i stedet. En rigtig god en, hvis jeg selv skal sige det.
Johannes nappede to portioner og selv lillebror på 8 måneder guffede i sig. Så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den ret.
Jeg tror også at gode pølser virkelig gør en forskel i retten. Fedt at både Johannes og lillebror var vilde med retten. Det er også en vi skal lave igen her
Hos os laver vi en speciel form for svensk pølseret. Det er en opskrift, som er gået i arv fra min mormor og som både min bror og jeg tit serverer for vores respektive unger. Og den har slet ikke andet til fælles med originalen end pølser. Vi bruger nemlig kun løg, pølser, macaroni (vigtigt at det er de rigtige – de lange), ketchup, tomatpuré, sukker og peber. Men ungerne er vilde med det – og de voksne også, bringer minder frem om vores barndom ;-)
Det er så hyggeligt med sådanne madminder. Sådan har jeg det med en skive hvidt franskbrød, smurt med smør og drysset med brun farin. Straks er jeg tilbage i min bedstemors køkken på fyn :)
MUMS! Hvor ville jeg gerne have været med ved middagsbordet – ELSKER svensk pølseret. Og hvor har du bare ret i, at det bringer minder frem fra barndommen ;)
Ja, det er ret hyggeligt, ik´
Jo – helt vildt hyggeligt :) Og så hyggeligt, at det kommer på næste uges menu !
Det lyder da dejligt :)
Vi var i Sverige i sidste uge og havde en halv pakke svenske pølser (viking small) med hjem. Jeg lavede Svensk pølseret af dem i mandags og junior syntes altså at det smagte meget bedre end den jeg plejer at lave! Men der var unægtelig også mere smag i de svenske pølser end i de kedelige hot dog pølser vi kan få herhjemme – og vi køber endda altid dem som går for at være af en “god kvalitet”.
Det var noget af en øjenåbner og for fremtiden får vi ikke pølser så tit, men af en ordentlig kvalitet!
Ja, der er virkelig stor forskel på pølser. Da vi boede på Østerbro var jeg rigtig glad for at handle hos Gourmandiet. Deres pølser er af meget høj kvalitet, økologiske og smager fantastisk. Jeg må have fundet en god slagter her i Aarhus også :)
Det vil jeg lige sige at slagter-riet ved Mp Bruuns gade, de laver vildt gode pølser derinde. :0)
Så har vi prøvet din svenske pølseret, mums den smager godt. Godkendt af 3 meget sultne drenge, og 1 meget sulten mand. Endnu engang tak, for en god madoplevelse.
Ej, hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak!
Uhm en god opskrift
Jeg kogte lidt gulerødder i tern med i retten, så kunne jeg lige smugle lidt grøntsager med☺️
Rigtig god ide! Elsker også når jeg lige får sneget grøntsager i forskellige retter – så det skal jeg da prøve næste gang :)
En rigtig hurtig og nem, samt velsmagende ret. Jeg tilføjede bacon, efter min datters ønske
Tak for altid god inspiration
Uhm, hvor dejligt! Det vil mine børn også være vilde med :)
Hej Ann-Christine
Kan man bruge alm eddike i stedet fo æblecidereddike?
Jeg tænker specifikt på din opskrift på svensk pølseret.
Men i det hele taget æblecidereddike, Meyers æbleeddike
eller eddike, jeg kender ikke forskellen
Venlig hilsen Elsebeth
Det kan du sagtens gøre.
Forskellen på de forskellige eddiker er hvad de er fremstillet af – alm eddike fremstilles af melasse og er ret smagsneutral. Æbleeddike er fremstillet af gæret æblesaft og har smag og syre fra æbler. Jeg kan godt lide at nørde lidt i det, og gå på opdagelse i de forskellige – men er også stor tilhænger af at man blot bruger hvad man har og om det er alm eddike, æbleeddike eller lign i den svenske pølseret kommer sig ikke så nøje
Rgtig god fornøjelse med retten
Kh AC
Uuuhm det lyder lækkert og SU-venligt!!! Jeg vil lave det i aften og gemme en masse af det i fryseren. Er det 6 tynde eller tykke pølser du har brugt? Tror du man kan erstatte halvdelen af kartoflerne med gulerødder, og skal de så også forkoges? :)
Dejligt at høre :)
Jeg bruger wienerpølser fra Hanegal.
Du kan fint komme gulerødder i og jeg ville nok ikke forkoge dem men i stedet sautere dem på panden sammen med løg, så bliver de søde, og både lidt blødere, men samtidig med sprødhed og knas.
God fornøjelse
Kh AC
Så fik jeg også afprøvet din svensk pølseret. Jeg tilføjede ca 350 g kogt pasta istedet… mums…Tænk at så lidt kan smage så godt
Dejligt at høre :)
Ja, det helt enkle er jo virkelig ofte rigtig lækkert :)
Hej. Vi er rigtig glade for denne hjemmeside og har lavet en masse retter herfra. Vi har lavet denne ret to gange og er rigtig glade for den. Vi bruger dog kun tre wiener pølser, men det er jo smag og behag!
Tak for en skøn side, som vi vil blive ved med at bruge.
Tusind tak for jeres søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Hvordan er det med at fryse din fantastiske svensk pølseret?
Det tænker jeg sagtens du kan. Kartoflerne bliver muligvis lidt mere ‘smovsede’ efter optøning og opvarmning
Hej Ann-Christine.
jeg er nødt til at give dig komplimentet. Det er simpelthen en fantastisk blog du har fået skruet sammen. Det er blevet mit absolutte go-to place for opskrifter på god klassisk mad med lidt finesse. TAK :-)
Hej Torben,
hvor er det da en skøn hilsen at få! Tusind tak, jeg er rigtig glad for at du er glad for mine opskrifter og for min blog.
Rigtig god weekend
Kh AC
Er de 650g kartofler før eller efter kogning?
Det er før, men det kommer sig ikke så nøje :)
Jeg har lige lavet svensk pølseret efter din opskrift men med havredrik og soya cuisine (fløde), og med glutenfri wienerpølser fra Hanegal. TOP godkendt af både store og små i huset.. tak for opskriften ??
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Bedste svensk pølseret, ever …. den er på hele familiens favorit-ret 5 liste. vores søn har den altid på ønskelisten når han kommer hjem i weekenderne fra efterskole
Så dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det hyggeligt! :)
Kh AC
Det er også rigtig godt med bacon og blomkål
Det kunne jeg fint forestille mig :)
Det er en af de bedste kogebøger jeg har set, jeg er virkelig iimponeret
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hejsa! Jeg har lige lavet svensk pølseret efter din opskrift for første gang, men det er helt sikkert ikke sidste. Hold da op hvor er det lækkert. Den eneste ændring, jeg måtte lave, var at ændre en knivspids chilipulver til en lille bitte smule sambal oelek. Jeg havde glemt at købe chili. :-) Men det blev det absolut ikke dårligere af. Din blog er for øvrigt helt fantastisk – altid fyldt med gode ideer og inspiration. :-)
Hej Else,
hvor er det dejligt at høre og det lyder virkelig godt med sambal oelek i retten her.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg så glad for du synes :)
Kh Ann-Christine
Røget paprika gør sig rigtig godt i denne ret. Retten får den røgede smag vi kender fra spejderturene.
Tak for endnu en god opskrift. Vælger altid dine opskrifter, når de dukker op på Google👏🏼
Vi havde ikke lige purløg, men snittede noget øko spidskål, så vi dryssede på, det smagte virkelig godt.
Hej Louise
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre du er glad for mine opskrifter ♡
Det lyder lækkert med spidskål på også
Kh Ann-Christine
Hej AC,
I vores familie har vi i flere generationer først stegt de rå kartoffelskiver i olie og derefter tilsat resten af ingredienserne. Derved bliver kartoflerne “lukkede” og koger ikke ud!. Hvid du koger den på forhånd mister de også deres stivelse.
Skal de røde pølser forkoges ?
Jeg bruger ikke selv røde pølser, men wienerpølser – men uanset, så skal de ikke forkoges, men bliver tilberedt i retten
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for nogle dejlige opskrifter, jeg bruger dem hver dag.
Når du skriver at der er x antal kalorier pr person i en portion, hvor mange gram beregner du så til 1 person ?
Spørger bare fordi jeg tæller kalorier .
Eller hvor mange kalorier der er pr 100 gram?
Mvh Jayne
Hej Jayne
Mange tak for din hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Vi har ikke lavet beregning pr 100 gram, men kun på den samlede ret og pr person (i dette tilfælde den samlede ret : 4).
Hvis du gerne vil have beregning pr 100 g, kan du veje den samlede færdige portion og på den måde beregne kalorierne pr 100 gram.
Kh Ann-Christine
“Det er så hyggeligt med sådanne madminder. Sådan har jeg det med en skive hvidt franskbrød, smurt med smør og drysset med brun farin. Straks er jeg tilbage i min bedstemors køkken på fyn :)”
Ej hvor pudsigt!
Det eneste sted jeg fik samme “ret” var hos min farmor, der havde et værtshus i Brogade, Svendborg.
For mange, mange år siden.
Disse minder.
Hvor hyggeligt! Det var et hit med sådan en knasende sukkermad :)
Den her ret… jeg ved ikke om det er mig der er fuldkommen hjernedød til at lave mad eller om det er opskriften der er noget galt med- long story short det ser ekstremt underligt ud og smager ikke særlig godt
Det er svært for mig at sige hvad der lige er gået galt da du lavede den, for opskriften er jeg nu sikker på holder :)
Jeg har selv lavet den utallige gange og fået rigtig mange gode tilbagemeldinger på den over årene. Hvis du gerne vil have lidt input, så beskriv endelig om du har gjort noget anderledes, eller hvis du har spørgsmål til mig :)
Kh Ann-Christine
Nu har jeg prøvet din opskrift et par gange og jeg oplever hver gang at den skiller? Det ligner man har smelter ost i? Har endda prøvet med mindre tomatpure. Bruger økologisk let mælk?
Hej Heidi
Tja, det skal jeg ikke lige kunne sige. Jeg synes aldrig jeg oplever den skiller. Kan det være kartoflerne der bliver let grynet/udkogte, som du oplever som at den skiller?
Kh Ann-Christine
Fin opskrift, og virker også godt til 1 person (selvom jeg lavede 1.5 personer da en enkelt pølse var for lidt). Jeg brugte røget paprika og hvidvinseddike da jeg ikke havde andet. Ligesom ovenfor skilte min også da jeg tilsatte mælk, men efter fløden kom i var den fin. Perfekt restemad!
Som barn var jeg meget kræsen og svensk pølseret var ingen undtagelse. Jeg har et stort håb for mine børn at de ikke bliver kræsne og jeg laver derfor retter selvom jeg ikke selv kan lide dem. Efter at have lavet denne opskrift kan jeg godt lide svensk pølseret😊
Har byttet fløde ud med flødeost, da jeg altid har det i køkeskabet. I denne omgang havde jeg nogle søde kartofler som er brugt…
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine