Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svensk-poelseret/

Svensk pølseret

Svensk pølseret er så lækkert og et stort hit hos mine børn. Det er en herlig ret, som jeg blev vild med da jeg gik til spejder som barn, hvor vi lavede vsvensk pølseret over bål i en gryde på spejderture.

En af ingredienserne var røget bålsmag, som smagte ganske vidunderligt og det er bare særligt hyggeligt at lave retten over åben ild, selv om en gryde hjemme i køkkenet ved komfuret nu også går glimrende! Det var enormt hyggeligt at introducere Johan og Julie til retten, for svensk pølseret er en vaskeægte børnefamilieret – også til de der ikke går til spejder.

Prøv også: opskrift på boller i karry >>

PT30M

Svensk pølseret

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 6 wienerpølser, i skiver a 1 cm
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 spsk ketchup
  • 1 knivspids chili
  • 650 g kartoffel, kogte, skåret i tern
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk æblecidereddike, til at smage til
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Pynt
  • 1 håndfuld purløg, fintklippet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, men ikke tager farve.

Tilsæt pølser og paprika og rør i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt rundt.

Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter. Rør rundt, kom fløde i og smag til sidst til med æblecidereddike, salt og peber.

Varm godt op under omrøring, og så er retten klar til servering med et godt drys purløg over.