Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svensk-poelseret/

Svensk pølseret

Det var ualmindelig mange år siden, at jeg sidst havde spist svensk pølseret. Faktisk er jeg i tvivl, om jeg overhovet har smagt det, siden jeg gik til spejder som barn.

Dengang lavede vi svensk pølseret over bål i en gryde på spejderture. En af ingredienserne var røget bålsmag, som smagte ganske vidunderligt og jeg har nok haft holdningen, at svensk pølseret laver man over åben ild. Det var enormt hyggeligt og det har været et hit at introducere Johan og Julie til retten, for svensk pølseret er en vaskeægte børnefamilieret – også til de der ikke går til spejder.

Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>

PT20M

Svensk pølseret

4 pers.    20 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Svits løg og hvidløg i en stor gryde ved middelvarme under omrøring. De skal blive bløde og blanke, men ikke brune.

Tilsæt pølser og paprika og rør et par minutter, skru lidt ned for varmen og tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt.

Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter.

Rør rundt og kom salt, peber og fløde i og smag til med æblecidereddike

Varm godt op under omrøring, bare et minuts tid. Server med purløg og evt. en sprød grøn salat.